Jeg er ikke interesseret i manga eller anime. Jeg er heller ikke specielt interesseret i fighting-genren, så det at blive stillet overfor dette Naruto-spil har været lidt af en udfordring. Jeg kender absolut intet til Naruto-universet, så denne anmeldelse vil være fra en absolut noobs synspunkt. Jeg er så stor en noob, så da jeg startede den første fight op i spillet mod AI, så blev jeg udstillet. Jeg fik ikke engang ét slag ind, og for dem der kender spillet, så ved de, at det er næsten en umulighed.

Da jeg fik spillet i hånden første gang, så brugte jeg ikke den første tid på at sætte discen i maskinen. Det ventede jeg lidt med. Nej, jeg brugte de første minutter på at læse navnet højt, indtil jeg kunne sige det uden at kløjs i teksten. Det lykkedes til sidst, men jeg tror ikke, at jeg er den eneste der synes Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 FULL BURST er en iøjefaldende titel på et spil. Det er en af de længste jeg har set, og den er også godt med, når det kommer til de længste spiltitler i verden. Faktisk er det egentligt ikke et spil, men derimod en DLC-pakke, så hvis du ikke i forvejen ejer det sidste Naruto-spil, kan du købe dette. Så skal du ikke investere penge i DLC’en efterfølgende. Naruto-Ultimate-Ninja-Storm-3-Full-Burst-01

Min største frygt, da jeg begyndte at spille Naruto var, at jeg ikke ville kunne overskue historien. At jeg ville blive kastet ind i en historie hvor det, at jeg ikke kender forhistorien, kommer til at ødelægge oplevelsen for mig. Desværre fik jeg ret. Naruto er en stor mundfuld at gå igang med, og hvis jeg nogensinde skal forstå denne historie, så skal enten bruge en masse tid på at læse artikler på nettet eller eventuelt bare gå igang med serien fra start. Efter mange timers spil er jeg i hvert fald kommet til den konklusion, at jeg ikke kommer til at forstå dette univers ved at spille dette spil. På et tidspunkt hvor jeg havde spillet i 3-4 timer i streg, besluttede jeg at spille et andet spil, jeg heller ikke havde noget kendskab til. Det gjorde jeg for at finde ud af om det var mig, den var gal med og i løbet af den første time, så forstod jeg eksakt, hvad det spil handlede om. Mange spil forsøger at forklare, hvad der tidligere er sket, og det gør Naruto også til dels, men der er simpelthen for meget kød på for en Naruto-noob som mig.

naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-3-full-burst-screenshot-ME3050193398_2

Hvor historien ikke vandt min interesse, men derimod skubbede mig lidt væk, så vandt spillet lidt tilbage, når det kommer til gameplay. Ja, jeg fik en røvfuld, da jeg startede spillet op første gang, men det skyldes faktisk at spillets controls er anderledes, end det jeg er vant til fra andre fighting-spil. Faktisk er controls ret simple, og det at lave en god kombi er ikke noget, der kræver specielt meget træning. Med tiden bliver man bedre og bedre, og selvom jeg ikke er nogen ekspert, så kan jeg lave nogle ret vilde ting efterhånden. Da fighting-spil ikke er min spidskompetence, så var det en rigtig god oplevelse, at controls i Naruto er så simple.

I dette Naruto bliver du præsenteret for 3 forskellige muligheder, når du starter spillet op. Ultimate Adventure, som er story-delen. Free Battle, hvor du kan vælge at spille mod AI eller venner i enkelt kampe, og du kan også vælge at lave turneringer, hvis du vil have lidt flere kampe i træk. Kræver selvfølgelig at du vinder, hvis du vil gennemføre en turnering. Den sidste del du bliver præsenteret for er Online Battle, og her kan du møde spillere fra alle verdenshjørner. Online-delen er for mange en vigtig del af et spil, men jeg har dårlige erfaringer med netop den del i fighting-spil. Der skal så utroligt lidt til at man oplever delay eller lag, og det er ikke anderledes i Naruto. Man skal være heldig at ramme en europæer for at spillet fungerer nogenlunde flydende, og selvom man møder en europæer, så kan der stadig være små udfald, der er med til at ødelægge kampene. Jeg ved ikke om online-delen i fighting-spil nogensinde bliver rigtig godt. Nogle kombinationer kræver både ultra-meget præcision og timing, og selvom det er millisekunder vi snakker om, så gør det en kæmpe forskel i fighting-spil.2236650-gsm_169_tgs_naruto_shippuden_ultimate_ninja_storm3_full_burst_gp3_mul_091913_320

Det har ikke været en fornøjelse at spille Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst for mig. Det betyder dog ikke at Naruto er et dårligt spil. Faktisk er jeg ret vild med gameplayet, men historien er ikke ligetil, og som en ny spiller i Naruto-universet, så vil være en for stor mundfuld for de fleste. Online-delen fungerer godt, men er hæmmet af delay og lag, som man også ser i andre fighting-spil. Er du en fanboy, så har du allerede hentet Full Burst til dit Naruto-spil, men er du interesseret i Naruto, så kræver det en del research at forstå historien – til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at man får en god oplevelse, når først man forstår universet.

[box_info]Spillet er anmeldt på PS3 og leveret af Namco Bandai[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægIngen Titanfall i Sydafrika
Næste indlægTxK anmeldelse
Jeg er skribent her på Gamerslounge. Min interesse for spil er meget bred. Om jeg spiller et sportsspil, en shooter eller et partygame betyder ikke så meget for mig - så længe at gameplay er godt, er jeg underholdt. Jeg er en playstation-fanboy, og derfor drejer mine skriverier sig mest om eksklusive titler til Playstation og multiplatform-spil. Hvis du selv ejer en Playstation, er du velkommen til at adde mig: pedigreepal
naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm3-full-burst-anmeldelseDet har ikke været en fornøjelse at spille Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst for mig. Det betyder dog ikke at Naruto er et dårligt spil. Faktisk er jeg ret vild med gameplayet, men historien er ikke ligetil, og som en ny spiller i Naruto-universet, så vil være en for stor mundfuld for de fleste. Online-delen fungerer godt, men er hæmmet af delay og lag, som man også ser i andre fighting-spil. Er du en fanboy, så har du allerede hentet Full Burst til dit Naruto-spil, men er du interesseret i Naruto, så kræver det en del research at forstå historien - til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at man får en god oplevelse, når først man forstår universet.