Når spilproducenter som 2k eller EA Sports skal lancere deres årlige version af deres franchises, så som FIFA og NBA2K, kan denne lancering komme i karambolage med nye konsoller. Som bekendt udkom de to nye konsoller, PS4 og Xbox one, i november 2013 og dette har medført at flere spilproducenter skulle vælge at satse på enten den nye eller den gamle konsol. Grunden hertil, er at nye konsoller som oftest bruger en helt anden type kode end dens forgænger, hvorfor det vil kræve meget tid at udvikle på flere konsoller. Spil producenterne vælger derfor som oftest hvilken konsol de satser på til lanceringen af lige netop deres titel. Det var tydeligt at Fifa valgte at satse mest på deres PS3 lancering, eftersom hverken den grafiske side eller det gameplayet lever op til hvad man kunne forvente til Playstation 4.  Ikke desto mindre er Fifa 14 en fremragende titel til PS3, dog er titellen en smule skuffende til PS4’ern. Spørgsmålet er nu, lider NBA2K14 under samme præmis, eller er billedet et helt andet.

PS3 – Det fungerer:

Egentligt introducerer PS3 versionen af NBA2K14 ikke særligt mange nye features, og slet ikke nogen som falder særligt i øjnene. Jeg lagde dog mærke til et par fede elementer. For det første har serien for første gang valgt at skaffe licens til de europæiske hold. Dette er naturligvis meget godt for de europæiske fans som i flere år har savnet dette element, dog er dette en meget lille tilføjelse, som jeg personligt ikke komme til at benytte. Derudover har kommentatorsiden og lydsiden fået en ordenligt overhaling. Kommentatorsiden virker langt dybere, og der kommer langt flere kommentarer som man ikke har hørt tidligere, som vi fx tit oplever det i FIFA. Lydsiden af spillet, altså musikken både inde i kampene og imens man bladrer rundt i menuen er udvalgt af selveste LeBron James, som også er frontfigur på dette års version. Dette gør, at der er rigtigt mange fede sange, som får en i det helt rigtige basketball humør. Selve gameplayet og den grafiske side ligner sig selv på en prik, dog med det enkelte ændringer.

My career

 

PS3 – Det fungerer IKKE:

Hvis jeg skal være meget hård og meget kritisk vil jeg sige at intet udover lydsiden fungerer. Jeg får helt det samme spil som jeg fik sidste år, dog med Lebron James på forsiden, og en opdateret roster. Hånden på hjertet, så skal man være en meget garvet NBA2k13/NBA2k14 spiller for overhovedet at kunne ane en forskel på de 2 spil. Dette burde ikke kunne lade sig gøre når 2k har haft et helt år til at udvikle, og de nye features jeg har fået, virker til at kunne være lavet af 2 studieprogrammører hen over en sommer. Misforstå mig ret. Spillet er stadig genialt, jeg havde dog ventet langt mere.

Mit spørgsmål var så, har 2k brugt et år på at sove eller, har de reelt set lavet et godt spil til PS4?

Sammen

 

PS4 – Det fungerer:
Svaret på overstående spørgsmål kan kun besvares med et rungende JA! Alt er bedre. Den grafiske side er intet mindre end fantastisk, og graden af detaljerne er til at falde på halen over. Spillerne ligner for alvor sig selv, og man er slet ikke i tvivl om hvem der er hvem, som tilfældet har været tidligere. My Career, som er 2ks svar på EA’s superstar mode, som er et af denne titels flagskib, har fået en ordentlig overhaling og historien er intet mindre end fantastisk. Det er for alvor nu en historie som bliver fortalt og man føler man lever sin karakters liv. Særligt Twitter siden er jeg enorm fan af, fordi den inddrager rigtige mennesker og deres holdninger. Ligeledes har 2k fået nogle de største stjerner som fx Lebron James og Kobe Bryant til at indtale en lang række linjer, som gør at spillet får endnu en dimension. Når man som rookie møder Lebron James trækker han en til side og giver gode råd osv, hvilket bare gør spillet endnu bedre. MyCareer delen er ikke perfekt endnu, men dette var et perfekt skridt i den rigtige retning.

PS4 – Det fungerer IKKE:

Det hele er dog ikke helt perfekt. Enkelte delementer i spillet som fx spiller animationer, kan man se er taget direkte fra Playstation 3 versionen af dette spil, hvilket ser en smule mærkeligt ud. Der kunne 2k sagtens have lavet samme animationer, bare på Playstation 4’ern i stedet. Jeg er som beskrevet stor fan af MyCareer delen, og også her er der nogle komplikationer. Min mand nåede allerede på en sæson at blive næsten lige så god som Lebron James, som er verdens bedste basketballspiller. Jeg spillede på sværeste sværhedsgrad, og mener ikke at jeg blandt de bedste til denne titel, hvilket min online historik også afslører. Derudover er der delay på MyCareer online delen når man for eksempel spiller streetbasket med 1-9 andre spillere. Det gør det utrolig svært at spille optimalt, hvilket fjerner lysten til spille online med sin egen mand fuldstændig.

My kaarere

 

Konklusionen:

Som det skinner igennem i min anmeldelse, så er det det for mig, meget tydeligt at dette spil blev udviklet udelukkende til PS4. NBA2K14 er stadig det bedste basketballspil der er på markedet. PS3 versionen er, modsat af hvad jeg måske har tilkendegjort, stadig et kanon spil. Jeg elskede NBA2K13, og 14’ern er bare en opdateret version af selvsamme. Jeg mener dog godt at 2k kunne have gjort mere ud af spillet til PS3. Allerede før jeg fik spillet til PS4 havde jeg fornemmelsen af at jeg var blevet snydt, i forhold til hvad jeg ved 2k kan præstere. Alle disse mangler, som jeg følte jeg havde i PS3 versionen, fik jeg næsten i PS4 versionen, hvorfor NBA2K14 stadig et fantastisk spil, som enhver basketball fan må eje – Især hvis man har en Playstation 4. Karakteren jeg ender med at give, bliver derfor for Playstation 4 versionen, da denne er den bedste.