Nintendo 2DS er en prisbillig udgave af den populære 3DS og storebror 3DS XL. Det betyder også, at det ikke er en maskine for gamere der allerede har et af disse systemer fra Nintendo. Hvem er målgruppen så? Ja, det er næppe noget tilfælde at 2DS udkommer på samme tid som Pokemon X & Y, og op mod jul. Det er selvfølgelig fordi den bliver lanceret som en prisbillig maskine hvor også de mindste kan være med.

Nintendo 2ds 01Der er nogle helt åbentlyse forskelle mellem 2DS og 3DS. 3DS står for 3D Dual Screen, alså 3 dimensional med to skærme. Det at kunne vise 3D uden brug af briller er selvfølgelig et af de stærkeste tekniske kort på 3DS. 2DS har en helt traditionelt skærm. Det er faktisk én stor skærm selvom indpakningen giver indtryk af de separate skærme. Det er kun tekniske nørderi da det i praksis både ser ud som to skærme og virker som to skærme. Alt vises i 2 dimensional og billedkvaliteten fejler intet. Jeg vil faktisk påstå er den er bedre med mere levende farver og mere lys. Der er ikke nogen forskel på skærmstørrelsen mellem 2DS og 3DS.

Kender du 3DS vil du bemærke at knapper er flyttet højere op. Det er fordi 2DS er den første håndholdte Nintendo konsol siden GBA Mikro der ikke kan foldes sammen for at beskytte skærme og knapper. Den eneste ekstra knap du finder er Sleep (Sove) knappen nederst til højre som selvfølgelig er erstatningen for at klap-sammen modellerne sover når du klapper dem sammen. Skulderknapperne er øverst og det er derfor at alt er rykket, så det er til at nå. Set fra siden er 2DS kileformet hvor den er tykkest i toppen. Den er lidt over 1 cm i tykkelse i bunden og lidt over 2 cm i toppen. Jeg synes den ligger udmærket i hånden selvom ergonomi måske ikke lige har været det primære kriterie.

Nintendo 2DSHvis det skal være en billigmodel så skal der også findes nogle besparelse i produktionsomkostningerne. Det er klart at klappemodellen kræver noget ekstra så her er hentet lidt, det samme gælder 3D funktionalitet og så er der også sparet en højtaler væk. Det er lidt synd for der er faktisk masser af 3DS spil med en rigtigt god lyd. Det kan undre at mulighed for at tage 3D billeder med de to kameraer på bagsiden ikke er reduceret til ét kamera. Jeg er sikker på at der nok skal være en god forklaring selvom jeg, uden større teknisk indsigt, stadig undrer mig. 2DS leveres med en lader hvilket ikke er tilfældet med 3DS XL. Der er også et 4 GigaByte SD kort med i maskinen. Da spil fylder op mod 1G så er det et punkt hvor du kan vælge at opgraderer.

2DS er fremstillet af en hård plastic type og det virker altid billigt. Jeg er sikker på at det er helt bevist, at den er 2D, ikke kan foldes og har en solid plastkasse. Nintendo anbefaler ikke 3DS til børn under 6 år på grund af 3D effekten og skal 2DS ned i den aldersklasse, så skal den kunne tåle at blive håndteret hårdt. Det er jeg sikker på at den kan i kraft af plastic og at den ikke kan foldes. Det ville de helt små få brækket.

nintendo-2ds-carrying-casesBatterileveltid er omkring 4 timer med 3DS titler og 8 timer med de lidt ældre DS titler. Hvis du anvender online funktioner så trækker de også noget. Der er på funktionssiden ikke nogen forskel til 3DS og det er selvfølgelig både godt og dårligt. Det gode er at der er masser af erfaring at trække på mens det dårlige er at der stadig er mange funktioner på online der i anvendelse ikke er tidssvarende. Bl.a. det at udveksle 12 cifrede koder for at blive venner. Den bedste online feature er stadig StreetPass som nærmest er genialt. Det overskygges så af den manglende mulighed for at tage kopi af dine save games og dine indkøb. Det er ikke unikt for 2DS for det gælder også 3DS systemerne. Der burde være en mulighed for at gennem dette online på en eller anden måde.

Jeg vil anbefalde at du samtidig med maskinen anskaffer den neopren taske som findes. Den beskytter skærme fra at blive ridset samtidig med at der er en lille inderlomme med plads til 3 spil.

Nintendo 2DS er et godt sted at starte for de mindste. Det vil være synd hvis en hel generation voksede op og i den tro af Angry Birds er det ypperst af mobile- eller håndholdte-spil menneskeheden kan præsterer. Der er et utroligt katalog at titler som er fantastisk medrivende med gode historier og underholdende gameplay. Det kan også være du er noget ældre end målgruppen og måske netop er vokset fra de spil der findes på mobil og tablets og er klar til en dybere oplevelse uden at ville ofre en formue. Så er 2DS også et fint sted at starte så længe du bevæger dig uden om Super Mario 3D Land der anvender 3D effekten til nogle af opgaverne. Nintendo 2DS bevæger sig flot op af karakterskalanen uden at springe rammerne.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHalo 3 er de næste 2 ugers Games With Gold
Næste indlægSkylanders SWAP Force anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
nintendo-2ds-anmeldelseNintendo 2DS er et godt sted at starte for de mindste. Det vil være synd hvis en hel generation voksede op og i den tro af Angry Birds er det ypperst af mobile- eller håndholdte-spil menneskeheden kan præsterer. Der er et utroligt katalog at titler som er fantastisk medrivende med gode historier og underholdende gameplay. Det kan også være du er noget ældre end målgruppen og måske netop er vokset fra de spil der findes på mobil og tablets og er klar til en dybere oplevelse uden at ville ofre en formue. Så er 2DS også et fint sted at starte så længe du bevæger dig uden om Super Mario 3D Land der anvender 3D effekten til nogle af opgaverne. Nintendo 2DS bevæger sig flot op af karakterskalanen uden at springe rammerne.