Nintendo er gået helt nye veje med Nintendo Labo. Vi vil med denne anmeldelse se nærmere på Variety kit og Customisation set til Nintendo Switch.

Lige siden Nintendo Wii blev udgivet har Nintendo vist at de tør træde ved siden af de rette linjer, for at give os noget vi ikke har set før. Det har de også gjort denne gang med Labo. Kort fortalt, så er Nintendo Labo et byggesæt til din Switch, lavet i pap.

Lyder det tosset? Det kan vi kort sagt sige ja til med det samme. Men selvom noget lyder tosset kan det godt blive noget stort. Det vil vi med denne anmeldelse give vores bud på om det er noget der holder i 2018.

Da pakken blev pakket op fik man sit første chok. Det var jo ikke bare et par stykker pap der lige skulle stykkes sammen. Nej det var utroligt mange stykker pap, som man på magisk vis skulle få til at blive til noget.

Det var lidt med løftede øjenbryn man skulle starte op for spillet første gang for at se hvad det var for en størrelse. For de kunne godt virke håbløst med alt det pap, som skulle blive til både hus, fiskestang, motorcykel og meget andet.

Men da man skulle starte sin første kreation op, fandt man hurtigt ud af hvor genialt man har skabt Labo. For ved hver enkelt ting man skal bygge, der er en grundig gennemgang på hvordan man bygger det.

Det geniale i den gennemgang, er at det hele er udført i en super flot 3D guide, hvor man kan vende og dreje hvert enkelt stykke pap, lige som hvis man sad med det i hånden. På den måde, så kan man næsten ikke gå galt i byen når der skal bygges. Når de første kreationer er godt i gang, så kommer man hurtigt ind i hvordan det skal samles, og hvordan det hænger sammen.

Der herskede stor tvivl i hjemme om hvor vidt Labo pappet var noget der kunne holde til noget. Men må er kende at det faktisk er noget mere holdbart end man lige regner med. Hvis man holder sig til den vejledning der er i spillet om hvordan det skal bukkes, så kan det næsten ikke gå galt.

Den første kreation ud over den meget simple fjernstyret bil der blev samlet var fiskestangen. Det var med stor spænding at skulle starte fiske spillet op, for det er jo rart at vide om den pap kreation man har lavet er noget der holder i længden. Det kan vi med det samme at det er noget der faktisk er utroligt holdbart når man tænker på det er pap.

En ting der dog kan skuffe en lille smule i alle spillene der hører til ens pap samling, er levetiden. Man får meget hurtigt gennemført de spil der er med, og når de er gennemført, så kan man tro at der ikke er mere i det.

Der tager man heldigvis fejl ret hurtigt. For selvom man hurtigt kommer igennem spillene, så er der mere gemt bag. For når man har gennemført selve spil delen for hver kreation, så åbnes der for nye muligheder. Der er nemlig en Discover Mode i spillet. Med den, der kan man gå på opdagelse med sine kreationer, og finde nye muligheder med sit Labo. Det er i Discover Mode man finder den ekstra levetid til spillet.

Hvis man har flere børn som vil være med til at samle det, vil det være et godt råd at lade dem alle være med på én gang. For når ens Labo kreation først er samlet, er det ikke smart at skille den ad for at samle den igen. Det holder det nok ikke til alt for mange gange. Så det bedste er at lade sine Labo´s forblive samlet når de er færdige.

Men så kommer vi til næste ”problem”. Når det hele er samlet, fylder det faktisk en ret stor del. Så hvis man har god plads til alt ens gaming tilbehør i hjemmet er det ikke noget problem. Men har man ikke den store plads, skal man måske gøre op med sig selv, hvor meget man har lyst til at samle.

For at skære det hele ud i pap, må vores dom over Labo være, at det helt sikkert er noget der holder i 2018. Det er sjovt at samle, og tager man prisen i betragtning, er det uden tvivl pengene værd.

Så tør du prøve noget nyt, så er Nintendo Labo noget der ikke ville skade at prøve kræfter med.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNye billeder fra FFXIV Patch 4.3
Næste indlægNy karakter præsenteres i The Banner Saga 3
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
nintendo-labo-anmeldelseFor at skære det hele ud i pap, må vores dom over Labo være, at det helt sikkert er noget der holder i 2018. Det er sjovt at samle, og tager man prisen i betragtning, er det uden tvivl pengene værd.