LEGO Koncernen offentliggjorde i dag en helt ny række sæt og karakterer, som åbner op for endnu mere leg og flere eventyr med LEGO® Super Mario™. Fans kan bygge videre på LEGO Super Mario produkter lanceret tidligere i år med denne nye udvidelse af sæt og karakterer – alle designet til at give børn mulighed for at bygge et LEGO Super Mario univers, som er unikt for dem, og som kommer til live, præcis som de ønsker det.

Blandt de nye sæt er Byg dit eget eventyr – skabersæt, en kreativ værktøjskasse, der gør det muligt for børn at skræddersy deres LEGO Super Mario bygge-og legeoplevelse samt måden de opnår mønter på med deres LEGO Mario figur. Med den nye Tilpasningsmaskine, som er en del af ’Byg dit eget eventyr – skabersættet, kan de ændre på hvordan LEGO Mario reagerer på tre forskellige specialklodser, hvilket skaber stor afveksling i spillet og tilføjer et spændende overraskelseselement. Skabersættet introducerer også et helt nyt Specialrør, som vender op og ned på de kendte spilleregler, i den forstand at spillerne bliver udfordret til at nå Målpælen på mindre tid, men med mulighed for større belønninger. Skabersættet indeholder 366 elementer, som alle er valgt for at give børn mulighed for at slippe deres kreativitet løs og skræddersy baner til dem selv eller vennerne.

De andre sæt, som blev introduceret i dag er: Kædegnasker-junglekamp – udvidelsessæt, Kødædende plante-udfordring – udvidelsessæt, Wigglers giftsump – udvidelsessæt, Pingvin-Mario powerpakke og Tanooki-Mario powerpakke.

Serie 2 af LEGO Super Mario Figurpakkerne blev også annonceret i dag med karakterer, der alle har et actionmærke som LEGO Mario kan aflæse og derved integrere i legen. De ti nye karakterer kommer i hemmelige poser og forbliver dermed en overraskelse indtil pakkerne åbnes. I denne runde kan fans være heldige af få fat i Kastekrabbe, Pigget Cheep Cheep, Ninji, Foo, Faldskærms-Goomba, Fly Guy, Giftsvamp, Para-Beetle, Thwimp eller en Knogle-Goomba.

De nye sæt og karakterer giver fans mulighed for at få LEGO Mario til at glide på maven som Pingvin-Mario eller dreje rundt som Tanooki-Mario. Sættene introducerer også de højt elskede fjender Kødædende Planter, Larry, Goomba, Wiggler og Koopa Paratroopa til oplevelsen, som alle kan leges med eller besejres for mønter.

LEGO Super Mario kom til verden tidligere i år via et unikt partnerskab mellem LEGO Koncernen og Nintendo. Eventyret begyndte med et startersæt: Eventyr med Mario – Startbane, som indeholder en interaktiv LEGO Mario figur man skal bruge til at samle mønter med i den interaktive baneleg der er bygget med LEGO klodser. Hvert udvidelsessæt og figurpakke er designet til at blive brugt med startbanen og dens syv actionmærker, der giver mulighed for forskellige interaktioner med LEGO Mario via hans LCD-skærme i øjnene, munden og maven for øjeblikkelige reaktioner på bevægelser, farver og actionklodser.

Udover de eksisterende biomer af vand (blå), ild (rød), sand (gul) og græs (grøn), introducerer denne anden bølge af produkter nu også Sodajungle, en helt ny biom karakteriseret ved dens lilla farve, som repræsenterer gift og gør det muligt for børn at skabe nye reaktioner fra LEGO Mario og nye måder at lege på.

Alle sæt og karakterer er kompatible, og fans kan dermed kombinere sæt og karakterer annonceret i dag med Startbanen og alle andre LEGO Super Mario produkter der blev offentliggjort i Juni i år. Alle sæt kommer med deres egen serie af forskellige udfordringer og karakterer, og er designet til at virke sideløbende med den gratis LEGO Super Mario app, så fans kan få det meste ud af oplevelsen uanset om de leger alene eller med familie og venner. Appen tilbyder 3D byggevejledning for de forskellige sæt, holder styr på point og giver inspiration til forskellige måder man kan lege og bygge for at opfordrer til ombygning og udvidelse af legeoplevelsen.

”Det ville ikke være Super Mario, hvis ikke vi konstant arbejdede på at skabe nye verdener og eventyr for vores yndlings blikkenslager” siger Simon Kent, Design Director og Creative Lead for LEGO Super Mario, LEGO Koncernen. ”LEGO Super Mario produkterne, som vi offentliggjorde tidligere i år, er blevet taget virkelig godt imod af fans, og vi er glade for nu at kunne bygge videre på dette univers med spændende nye karakterer og oplevelser. Vi ønsker at styrke brugerne til at være så kreative som muligt med LEGO Super Mario – og dagens udvidelsessæt og ny samlekarakterer er blevet lanceret for at udvide LEGO Super Mario universet, og dermed indbyde børnene til at udfolde deres fantasi og kreativitet som aldrig før i måden de får Mario til at interagere med sine venner – og besejre  fjenderne.”

Dagens annoncering blev delt på LEGO Super Mario hjemmesiden: www.LEGO.com/SuperMario.

De nye sæt og figurpakker lanceres d. 1. januar 2021, via LEGO butikker, www.LEGO.com og udvalgte detailhandlere rundt omkring i verden.

De vejledende udsalgspriser for sættene er:

71380 LEGO® Super Mario™ Byg dit eget eventyr – skabersæt (366 Stk.) 59.99 USD/EUR

71381 LEGO® Super Mario™ Kædegnasker-junglekamp – udvidelsessæt (160 Stk.) 19.99 USD/ 24.99 EUR

71382 LEGO® Super Mario™ Kødædende plante-udfordring – udvidelsessæt (267 Stk.) 29.99 USD/EUR

71383 LEGO® Super Mario™ Wigglers giftsump – udvidelsessæt (374 Stk.) 39.99 USD/EUR

71384 LEGO® Super Mario™ Pingvin-Mario powerpakke (18 Stk.) 9.99 USD/EUR

71385 LEGO® Super Mario™ Tanooki-Mario powerpakke (13 Stk.) 9.99 USD/EUR

71386 LEGO® Super Mario™ Figurpakker – Serie 2 4.99 USD/3.99 EUR