I Team Ninjas længe ventede, og nyeste skud på stammen Nioh, som er inspiret af Dark souls og Ninja Gaiden, Befinder Vi os i Japan, i 1600 tallet, i en meget mørk udgave af Senguko perioden, hvor Japan var i en borgerkrig. Hvor du som spiller skal Guide søjleren og samuraien William igennem en række missioner, og at slagte mennesker, spøgelser og demoner som kaldes Yokai.

Spillet er et Action Rollespil, med et Hack’n’slash baseret Kamp system. Du kan vælge 4 forskellige Kampstillinger, som hver især har en fordel. For eksempel højt standpunkt giver højere skade, men ringere forsvar og lav standpunkt, som giver mulighed for hurtigt angrib og godt forsvar. Du benytter Ki energi til at angribe og når Din Ki er opbrugt skal du udgå at blive ramt, indtil der er nok Ki igen eller bruge Ki pulse som giver dig Ki hurtigere.

måden du leveler op på er meget det samme som i spillene Dark Souls eller Bloodborne, for hvert menneske, demon eller spørgelse Du dræber, modtager Du Amrita som du kan bruge til at forbedre dine stats ved Shrines som også er checkpoints. Du har også mulighed for at samle grønne vogtere kaldet Kodama’er som giver en hver især lille smule større chance for Amrita drops osv. du kan få op til 6, og jo flere du har jo bedre.

Du starter som en intro til spillet, ud med at skulle kæmpe dig vej ud af et slot, hvor du sidder fængslet. efterfølgende skal du vælge imellem 3 forskellige åndelige vogtere som hver især giver 1 skill point, alt efter hvilken du vælger, efter dette kommer så valg af primære våben og sekundære våben. Her kan du vælge i mellem Sværd, dobbelt sværd, spyd, økse og Kusarigama alt efter hvad Du er mest til, disse våben har også et skillsæt hver i sær. jo mere du bruge et våben des bedre bliver det også, da hvert våbens styrke bliver øget efter som du får xp på det pågældene våben. bue og pil er ikke en mulighed men det vil droppe fra fjender som selvfølgelig også dropper mønter og våben, og jo længere Du når des bedre bliver det da du også ville kunne få rifler i drops.

Så sejler Vi en tur til Kuroshima som er en lille ø ud for kysten til Usuki i Kyusgu’s Bungo provins, så er det ellers bare igang med nedslagningen. Det er bare om at samle alt, da du også kan ofre det til ånderne og få Amirta til at level William op, det er en ret væsentlig ting da det kun bliver svære jo længere du når, specielt bossfights kan være meget svære og meget intense, hvis du ikke forbedre dine stats, det er vigtig at bruge Amirta inden Du dør, ellers du mister du dem, hvis du ikke kan finde de åndelige vogter, som du kan samle op hvor du sidst døde.

Co-op er en mulighed så spillere kan hjælpe hinanden med at komme vidre.

Taget i betragning at spillet har været undervej en hel del år må man næsten antage, det lever op til hypen, og at det kan blive en succes.

Spillet er fantastisk godt lavet og er en fantastisk oplevelse, og grafikken er helt i top, det understøtter endda 4k, som jo gør det hele endnu bedre. Det bedste er næsten at loadtiderne er minimale. Desværre kan spillet godt gå hen og blive lidt ensformigt da du ikke bare kan smadre igemmen det, dette gør også der er ufatteligt mange timers gameplay. Hvis du synes Spil som Dark Souls eller Bloodborne var svære, så kan vi varmt anbefale Nioh for at træning teknikken i denne type spil. da det er meget linær med de to spil, men samtidig lidt lettere, men ikke meget, dog skal det sige at der nok mangler slagkraft i slagene som det ses i eksempelvis bloodborne, så det kan godt virke lidt fladt når man angribe en fjende. men kan du lide udfordrende spil er det lige noget for Dig. Styringen kan dog også være lidt problematisk i starten, men man vender sig hurtigt til det.

Er Du hardcore Dark Souls eller Bloodborne spiller, men bare elsker samuraier og overordentlig god grafik vil dette stadig være en udfordring, så kan vi også varmt anbefale Nioh.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHer er PlayStation Plus spil for Februar
Næste indlægUbisoft løfter sløret af Season Pass til For Honor
jeg er en gamer, sætter pris på kvalitet bag spil, gode og forståelige anmeldelser og fantastisk grafik. jeg er lidt all around, men i øjeblikket gamer jeg mest PC frem for andet. jeg spiller næsten alle genre. Dog er jeg ikke så begejstret for sports spil. :) Mit favorit spil må være Watch Dogs. Min favorit spil serie, er uden tvivl resident evil!
nioh-anmeldelseEr Du hardcore Dark Souls eller Bloodborne spiller, men bare elsker samuraier og overordentlig god grafik vil dette stadig være en udfordring, så kan vi også varmt anbefale Nioh.