Nordisk Film og den japanske spiludvikler gumi Inc. er gået sammen om at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups, der skal fremme udviklingen af Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) i de nordiske lande. 15 mio. kroner er i første omgang blevet investeret i projektet, hvor nordiske VR- og AR-udviklere kan ansøge om at komme med i programmet og få støtte til at realisere deres projekter.
Den nordiske spilbranche er i vækst, og nu skal de små nordiske spilvirksomheder med speciale i VR og AR på verdenskortet.

 

Sådan lyder det fra Nordisk Film, der sammen med den japanske spiludvikler gumi Inc. nu skyder 15 mio. kroner i at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups (NVS). Projektet skal finde de dygtigste VR- og AR-iværksættere i Norden og støtte dem fagligt og økonomisk, så de kan bryde igennem internationalt.
Projektet løber de næste seks måneder, og nordiske VR- og AR-iværksættere kan ansøge om at være med i programmet ved at uploade en projektbeskrivelse på www.nordicvrstartups.com. De udvalgte VR- og AR-talenter vil via programmet få adgang til mentorhjælp, fysiske kontorfaciliteter, rådgivning og op til 750.000 kr. i finansiel støtte.
“Spilmarkedet er et af de mest interessante forretningsområder for Nordisk Film lige nu. Vi investerer i nordiske spiludviklere, fx har vi netop investeret i svenske Avalanche Studios og tidligere på året lancerede vi sammen med FC København e-sport organisationen North. Med Nordic VR Startups er det VR og AR, som er i fokus, idet det har et enormt vækstpotentiale,” siger Suman Rath, Senior Vice President, Nordisk Film.
Et stærkt, international netværk

Nordic VR Startups deltager i startup-eventen Arctic15 den 3. og 4. maj og til X Reality Day den 5. maj i Helsinki. Her vil Nordic VR Startups præsentere sit accelerator-program og mødes med interessenter, partnere og nordiske VR- og AR-udviklere.
“Det nordiske marked har en enormt kreativ og teknisk stærk talentmasse i spil- og filmindustrien, og vi håber på at kunne hjælpe de mange talenter ind på VR-scenen med de ressourcer og den ekspertise vi stiller til rådighed. Vi har allerede haft stor succes med vores Tokyo VR Startups-program i Asien, og i samarbejde med en etableret spiller som Nordisk Film har vi mulighed for at udvide vores projekt til Europa, ” siger Hironao Kunimitsu, CEO i gumi Inc.
Nordic VR Startups-programmet bliver afsluttet til sommer ved den såkaldte Demo Day på Europas største startup-messe Slush 2017. Her kan de virksomheder, der er med i programmet, præsentere deres koncepter for internationale investorer og forhåbentlig få støtte til deres projekter.

Læs mere om Nordic VR Startups her.

Om Nordisk Film

Nordisk Film er Nordens førende producent og distributør af film og driver den største biografkæde i Danmark og Norge. Nordisk Film har digitale forretninger som GoGift.com, Airmagine, Venuepoint og Nordisk Film Games og distribuerer bl.a. PlayStation i Norden og de baltiske lande. Nordisk Film er en del af Egmont – Danmarks største mediekoncern med 6.200 medarbejdere og aktiviteter i 30 lande. Egmont står bl.a. bag TV 2 i Norge, Lindhardt og Ringhof og udgiver over 700 magasiner. Egmont er en fond, som omsætter for 11,6 mia. kr. og støtter børn og unge samt filmtalenter med knap 100 mio. kr. om året. For mere information: http://www.nordiskfilm.com.

About gumi Inc.

Founded in 2007, gumi Inc. (Tokyo Stock Exchange: 3903) is a leading global mobile game publisher and developer headquartered in Japan, with overseas operations in France, Korea, Singapore, Taiwan and the United States. The company has proven success in launching titles worldwide, such as the widely popular role-playing games Brave Frontier and Phantom of the Kill. With ongoing publishing and development projects on various platforms, including iOS, Android, and more, gumi aims to change the world through innovative entertainment products and services, including both original content and collaborations with popular IP. For more information, please visit: http://www.gu3.co.jp/en/.