Efter at have solgt over 1,4 millioner systemer til dato i Japan samt at have formået det højeste salg i løbet af første uge på markedet for en opdateret enhed i Nintendos historie, er New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL nu klar til at gøre sin entré på det europæiske marked den 13. februar. Systemet byder på forbedret spilkontrol, øget processor-kraft, mere behagelig 3D-effekt, understøttelse af amiibo-figurer, samtidig med det er kompatibelt med al eksisterende Nintendo 3DS-software.

Ny spilkontrol
New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL har fået tilføjet nye kontrolmuligheder i form af en analog C-pind og ZL/ZR-knapper. C-pinden er placeret til højre på systemet og giver nye styremuligheder til kompatible titler som intuitiv kamerakontrol. De nye ZL/ZR-knapper er ekstra skulderknapper bag på systemet.

Ny 3D
Face-tracking giver en meget behagelig 3D-visning på New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. Spillene kommer nu til live i superstabil 3D, da systemets indvendige kamera bruger face-tracking til at justere skærmens billeder baseret på spillerens synsvinkel, hvilket bidrager yderligere til den komplette spilfordybelse.

Nyt tempo
New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL indeholder forbedret processor-kraft, der hjælper systemet til at starte HOME-menuens applikationer bedre og hurtigere samt giver hurtigere upload og download af spil og programmer generelt. Flere kommende titler såsom Xenoblades Chronicles 3D vil blive bygget op fra grunden eksklusivt til New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL for at udnytte denne ekstra styrke optimalt.

Nyt udseende
New Nintendo 3DS XL bliver tilgængelig i Metallic Black eller Metallic Blue, mens New Nintendo 3DS lanceres i hvid eller sort. På New Nintendo 3DS alene kan du personliggøre systemets udseende på for- og bagside med udskiftelige covers. Et bredt udvalg af covers giver dig mulighed for at sætte et personligt præg på din New Nintendo 3DS. Tolv forskellige covers er tilgængelige fra den 13. februar og der vil løbende komme nye til.

Nye muligheder
De to nye håndholdte systemer indeholder indbygget understøttelse for amiibo, Nintendos interaktive figurer, der siden lanceringen i november allerede har solgt i omkring 5,7 millioner eksemplarer. amiibo giver adgang til ekstra indhold og funktioner i kompatible spil, fx Super Smash Bros. for Nintendo 3DS og det kommende Code Name S.T.E.A.M. Du skal blot kort placere din amiibo på Near-Field Communication-området på systemets nederste skærm for at få glæde af diverse bonusgenstande og -indhold samt personlige figurer og mere.

Satoru Shibata, præsident for Nintendo of Europe, udtaler: “Vi er meget glade for at lancere New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL i Europa efter den vellykkede lancering i Japan i oktober. Vi er overbeviste om, at begge systemer vil transformere spillernes oplevelse af håndholdte spilkonsoller. Uanset om man vælger den lette, kompakte New Nintendo 3DS med udskiftelige covers eller man foretrækker de større skærme på New Nintendo 3DS XL, da byder begge systemer på en lang række nye funktioner, som både nuværende brugere af håndholdte konsoller og dem, som overvejer at købe deres første håndholdte Nintendo-system, vil få stor glæde af.”

New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL lanceres i Europa den 13. februar. Ud over de ovennævnte modeller vil to hardware-bundles i begrænset oplag med de tilsvarende spil præinstalleret lanceres, det drejer sig om New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask Edition og New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition.