Det er desværre ikke så tit vi får historieske spil til mobilen. Det laver vi en smule om på nu.

Spillet HCA – Prinsessen og Fyrtøjet er netop landet på iOS enheder. Det udgives senere hen i en Android version. I kan læse meget mere om dette spændende projekt her:

Nyt internationalt HC Andersen spil har en skjult dagsorden; At genrejse HC Andersens ære og booste digterens image på verdensplan.

I dag lanceres et nyt danskproduceret HC Andersen mobilspil på 10 sprog.

I ”HCA – Prinsessen og Fyrtøjet” styrer man HC Andersen gennem et detaljeret genskabt København anno 1820, hvor man skal redde prinsessen og kongeriget fra de onde kræfter.

Spillet er udviklet af danske Kongo Interactive, hvor 50 udviklere har brugt 4 år på at udviklet spillet, der nu udkommer på Apple Store og senere på Google Play.

”HCA – Prinsessen og Fyrtøjet” er løst baseret på det klassiske PC-spil af samme navn, der i 2006 solgte over 500.000 eksemplarer på verdensplan.

Fra sølle klovn til modig oprører

Den helt store forskel er dog tilgangen til personen HC Andersen, hvis ære udviklerne gerne vil genrejse med spillet.

”HC Andersens eventyr er blevet en fælles kulturarv for mennesker på tværs af kulturkredse og landegrænser, men særligt i Danmark har vi være optagede af det biografiske frem for hans værker. Og som menneske ser vi ham som en sølle ufarlig klovn, som vi med god ret kan gøre os lystige over. Virkelighedens modige oprører mod sociale og kunstneriske normer er gennem de sidste 150 år blevet gjort til en lattervækkende kvindagtig mandsling”, fortæller spillets bagmand Per Rosendal, der også har skrevet en masterafhandling om Andersens image.

”Det vil vi gerne gøre op med og tegne ham som den fantasiens mester og oprører mod samtidens stramme sociale konventioner, som han i virkeligheden var. Igennem HCA – Prinsessen og Fyrtøjet viser vi ham som social mønsterbryder, der uforfærdet trodser de sociale spilleregler i kampen mod uretfærdighed”, fortæller Per Rosendal.

Kinesisk version på vej

Spillet udgives af Savannah Entertainment og udkommer idag på engelsk, fransk, tysk, hollandsk, polsk, russisk, svensk, dansk, norsk og finsk. Interessen er allerede så stor, så Kongo Interactive arbejder på en kinesisk version.

Skal HC Andersen opleves på jeres tablet/mobiler i dag?