injustice_gau_00

Hvad får du hvis du krydser Mortal Kombat med DC Comics? Den er let nok. Du får Injustice: Gods Among Us, som jeg har stående i min kalender til udgivelse 19. februar 2013. Det er et fighting spil som kommer med mindst 24 af de forskellige figurer fra DC Comics universet, altså Batman, Superman, Solomon Grundy, Cyborg og mange andre.

Nej det bliver ikke Mortal Kombat vs. DC Comics, det bliver sit helt eget spil. Hvis man skal være en lille smule kæk så er Injustice Gods Among Us, NeatherRealms mulighed for at benytte den velfungerende Mortal Kombat motor med DC Comics skins sammen med en helt række nye elementer. Det ser faktisk meget fornuftigt ud.

Selvom idéen er kendt fra bl.a. Mortal Kombat 3 så bliver der også multi areaner til Injustice. Det betyder at du kan uppercute en modstander for at komme videre til et nyt område. Områderne er cirkulære hvilket betyder at du kan komme tilbage til starten. Den skade der bliver lavet på areanen vil stadig være at se når du kommer forbi igen. Jeg prøvede banerne Metropolis, Bat hulen og Ensomhedens Fort. I Bat hulen kan du klaske modstanderen ind i en elevator mens du i Ensomhedes Fort kan kyle din modstander gennem en væg. Skiftet til en ny arena er hurtigt og virker godt, selvom jeg aldrig lærte at beherske taste kombinationen.

injustice_gau_02
Kvinde eller ej, Cyborg trykker den af.

Den enkelte arena har også interaktive elementer. F.eks. er der i Metropolis en bil. Afhængig af hvilken figur du har valgt kan bilen benyttes forskelligt. Superman vil f.eks. bruge sine kræfter til at kyle bilen mod sin modstander mens en mere adræt modstander vil benytte den som afsæt til et angreb. Sådan er der på alle areaner flere elementer som er interaktive, hvor anvendelsen afhænger af den figur du har valgt. Langt de fleste er one-offs hvilket betyder at når element er brugt kommer det ikke igen. Der er dog ødelæggelser som har effekt gennem resten af kampen. I Bat hulen er der ledninger i loftet som det er meget kedeligt at blive kastet op i. Derfor skal du også vælge hvor på areanen du ønsker at forsvarer og kæmpe. Der er altid en enkel mulighed for at komme væk hvis du er presset op mod siden af en arena, så man som ny ikke står forsvarsløs i et hjørne og taber.

injustice_gau_01
Klasse Super Move fra Grundy med en gravsten hevet frem fra maven.

Jeg har set to typer af figurer, enten gadget eller power. Gadget figurerne er f.eks. Batman og Harley Quinn som specialiserer sig i angreb med projektil våben og andre former for dimser. Grundy og Superman er power figurer som griber og kaster modstanderen eller forskellige ting fra omgivelserne. Der arbejdes stadig på mange af figurerne så det er for tidligt at sige om der kommer flere typer. Der var ikke nogen form for nedtælling mellem de enkelte runder og det virker som om NeatherRealms satster på non-stop action med kun en kort indledning som f.eks. Superman der smider Clark Kent identiteten.

Selvom der er lavet utroligt meget for at give hver figur sit eget personlige udtryk, synes jeg stadig jeg kan fornemme den lidt stive og staccato måde den enkelte figur har mellem de forskellige serier af angreb og forsvar, som stammer fra Mortal Kombat. Der er heldigvis masser af ekstra polering hvor detaljen i sig selv ikke betyder noget, men kombineret med alle de andre virker overbevisende og friskt. Du kan se eksempel på video’en nedenfor med Cat Woman.

injustice_gau_03
Bemærk granaterne i baggrunden til højre. De kan samlet op og kastes.

Der er selvfølgelig masser af speciel moves og super moves, selvom der ikke er blevet plads til fatalities. Superman svæver selvfølgelig over jorden og kan bruge varme syn mens Lynet (Flash) hopper og løber på loftet. Nogle af de mere spektakulære er super moves som når Lynet løber rundt om Jorden for at få moment, eller Grundy hiver en gravsten ud af maven på sig selv og hamrer den mod sin modstander. Det bliver spændende at se mere video over de kommende måneder som viser de andre figurers speciel og super moves.

Denne gang virker det som om at NeatherRealms har lært af tidligere tiders fejltagelser med Mortal Kombat vs DC Comics og denne gang alene har fokus på de mange spændende DC Comics figurer. Forsættes de gode takter fra Mortal Kombat, så kan Injustice Gods Among Us, blive en hyldest ikke blot DC Comics men også til den traditionelle 2D fighting genre. Jeg har spillet Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, Grundy, Lynet, Night Wing og Harley Quinn mens Cat Woman fra video’en ovenfor ikke var i det build jeg havde adgang til.