Sony’s Play Create Share koncept fortsætter ufortrødent med LittleBigPlanet Karting, som kommer på gaden den 7. november. Det er United Front Games der drejer på rattet mens seriens skabere, Media Molecule, har sat sig pænt på passagersædet.

United Front Games er ikke helt tabt bag en vogn, (nu skal jeg nok holde op) når det kommer til bil spil. Deres seneste og eneste projekter er Modnation Racers og ikke mindst Sleeping Dogs, som begge har masser af biler. I Modnation Racers var Create aspektet også i front, men trods en udmærket modtagelse blandt kritikerne, har United Front Games stadig den store salgssucces til gode.

LittleBigPlanet KartingLittleBigPlanet Karting er selvfølgelig et go-kart spil for hele familien. Der skulle være masser af baner, biler, kostumer og andet at gå til, men mest interessant er som altid værktøjerne til at skabe sine egne ting. Selvom 2D synsvinklen er skiftet ud med 3D, lover United Front at værktøjerne er lige så nemme (eller svære) at gå til, dog med forbedringer hist og her. Som eksempel kan jeg fortælle kenderne, at hjørneredigeringsværktøjet nu er i stand til at markere og flytte flere hjørner samtidigt. Det lyder måske ikke af meget for de uindviede, men for dem som har brugt hundredvis af timer, gør det en kæmpe forskel.

LittleBigPlanet KartingHistoriedelen når forbi en masse nye temaer og har denne gang rigtig tale på figurerne. Under en tidligere præsentation spurgte vi, om man kunne bruge stemmerne til sine egner baner og figurer, men det bliver desværre ikke muligt. Men med mulighed for at lave egne baner, våben, power-ups eller hele online turneringer over flere forskellige baner, kommer der ikke til at mangle noget. Skulle du være en af dem der har købt kostumer i de tidligere spil, bliver disse overført til LBP Karting – smart! Vi så også flere eksempler på ”hjemmelavede” spil, som intet havde at gøre med Karting. Little Big Planet 1 og 2 har flere millioner brugerskabte baner så hvis blot halvdelen af skaberne finder vej her til, skal det nok blive en succes.

LittleBigPlanet konceptet er en genistreg der bliver svær at genskabe, men det kunne se ud som om United Front har fundet formlen. Vi har allerede fat i den fulde version og er på vej med en anmeldelse!