soccorama 00

Soccorama er et foldbold spil udviklet af danske Big Bite Games. Det er netop annonceret at Soccorama udgives gennem Zynga som har den største platform til sociale spil. Det betyder også at Soccorama, som i første omgang udgives på FaceBook, bliver tilgængelig for Zynga’s mere end 300 millioner brugere. Du har chancen for at komme forrest i kø’en.

Soccorama er et 3D fodbold spil som bliver free-to-play. Jeg mødte Sebastian Warnez, som er CEO og med-stifter af Big Bite Games, for at få et første hånds indtryk at hvor langt Soccorama er nået.

(Jan) Hvad adskiller Soccorama fra de mange andre Facebook og browser-baserede spil?

(Sebastian) Vi er de første som laver et 3D multiplayer fodboldspil som er synkront. Det vil sige at alle spillere ser nøjagtigt det samme på deres skærm, når de spiller online. Når du spiller fodboldt er det vigtigt at alle ved nøjagtigt hvor bolden er for at gøre spillet mest fair.

(Jan) Det er vel det samme som for f.eks. en shooter?

(Sebastian) Ikke helt. For at et spil som vores skal fungerer er det vigtigt at bold og spillere er samme sted for alle spillere. I en shooter kan du godt have lag (forsinkelse) og stadig have det til at fungerer. (Sebastian kommer med en mere teknisk forklaring som vi tager en anden gang). Selv med dedikerede servere i hver region så sikrer vores multiplayer komponent at vi får fair kampe som afhænger af personen som spiller.

(Jan) Soccorama er annonceret som free-to-play, bliver der nogen for capping eller andet som kræver at du skal betale?

(Sebastian) Vi har udviklet forretningsmodellen bag Soccorama så alle kan blive ved med at spille uden at skulle betale. Big Bite Games er startet af folk som brænder for at lave spil, og derfor mener vi, at hvis det er sjovt at spille så bliver der en naturlig interesse for at benytte vores in-game butik. Vi har jo alle sammen regninger som skal betales. Samtidig ønsker vi ikke at det bliver et pay-to-win spil. Selvom du kan købe dig til boost eller et højere level, så kan én som aldrig har købt noget stadig vinde, alene fordi vedkommende har trænet og er god. Har du ikke lyst til at prøve?

soccorama 01

Sebastian giver mig en mus og en kort introduktion og så er det ellers bare om at komme i gang. Det er enkelt at gå til og jeg bliver hurtigt fortrolig med at bevæge mine spillere rundt, takle, lave afleveringer og skyde på mål. Grafikken er flydende 3D med detaljerede figurer i tegneserie look. Det er et arcade foldboldspil og derfor er der ikke masser af finter som skal beherskes. Det betyder ikke at det er let. Der er stadig de mere dybe taktiske elementer som også kendes fra de mere etablerede titler. Jeg spillede et par kampe mod udviklerne og selvom jeg fik nogle læsterlige tæsk, så var det stadig sjovt. Jeg scorede et par mål hver gang, og havde også bolden i min besiddelse i en acceptabel del af kampen. Der er masser af elementer uden om selve spillet.

soccorama 02

Der er selvfølgelig butikken, hvor du kan købe alt muligt nyt grej og boost tokens til dine spillere. Sebastian viser rundt i de forskellige dele af Soccorama som ikke foregår på banen. Jeg bemærker også at der er en helt manager del.

 

soccorama 03

 

(Jan) Jeg synes du præsenterede Soccorama som et acrade spil? Det her virker mere som en udgave af Football Manager?

 

(Sebastian) Gameplayet er også arcade. Vi vil bare gerne have nogle elementer for alle fodbold fans. Derfor får du selvfølgelig point når du har spillet en kamp. De point kan så benyttes til at forbedre dine spilleres færdigheder. Der er selvfølgelig også mulighed for at sælge og købe spillere og rigtigt meget andet.

(Jan) Hvad hvis du nu bare gerne vil spille nogle kampe en gang imellem når du lige har 5 minutter?

(Sebastian) Ja, så benytter du bare knappen her, som automatisk distribuerer dine point så du får et balanceret hold. Soccorama er lavet så du har mange mulighed for at tilpasse dine spillere og dit hold, samtidig giver vi alle som bare synes det er sjovt at spille en kamp en gang i mellem nogle balancerede standard spillere og hold. Jeg synes bare det er sjovere at designe sine egne spillere og vælge dem som skal være med i en kamp.

(Jan) Hvornår kan vi så få lov til at spille Soccorama?

(Sebastian) Vi har i øjeblikket en beta som kører på Facebook udgaven og her vil vi gerne have flere ind bl.a. for at afprøve vores multiplayer komponenterne. Selvfølgelig er det også vigtigt, at vi kan få ris og ros fra det spillere som elsker at spille fodbold og fodboldspil. Idéer til nye features er også velkommen. Vi ønsker at have det bedst mulige spil når vi launcher i starten af næste år. Der er selvfølgelig en in-game gave i den enedelige udgave af Soccorama, til alle dem som deltager i beta programmet.

(Jan) Allerede nu synes jeg det ser rigtigt godt ud. Tusind tak for din tid.

Har du lyst til at deltage i beta programmer så tilmelder du dig Soccorama, og traileren er ovenfor: