Den 8. november er det tid til atter at gå på eventyr med professor Layton og assistenterne Luke og Emmy i spillet Professor Layton and the Azran Legacy, der udkommer eksklusivt til Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL og Nintendo 2DS. Denne gang rejser vores helte med et luftskib på jagt efter den urgamle civilisation Azran. Deres første ledetråd fører dem til et koldt og snerigt sted ved navn Froenborg.

Spillet indeholder over 500 finurlige og underholdende gåder og opgaver. Omkring 150 af dem låser du op undervejs i eventyret og yderligere 365 opgaver vil kunne downloades via SpotPass-funktionen Daily Puzzles, som du måske kender fra den seneste titel i serien, Professor Layton and the Miracle Mask.

Dette er det sidste og afsluttende spil i Professor Layton-serien og det tager sin begyndelse, hvorProfessor Layton and the Miracle Mask sluttede. Har du spillet nogen af de tidligere spil, ved du allerede, hvilket fantastisk eventyr som venter dig. Vi kan forvente flere spændende afsløringer om både professor Laytons fortid og om fremtidige hændelser.

Professor-Layton 01Professor Layton and the Azran Legacy starter med, at Layton modtager et brev fra en berømt arkæolog, som beretter om et utroligt fund: en pige fundet indfrosset i is. Hun lader desuden til at stamme fra den urgamle Azran-civilisation. Layton og assistenterne begiver sig af sted og det lykkes dem at befri pigen fra isen, men inden de finder ud af mere, dukker den skumle organisation Target op og tager pigen med sig. Nu er det op til professor Layton at finde hende igen og løse gåden om Azran-civilisationen, inden Target gør det.

Eventyret her afrunder den historie, som tog sin begyndelse i spillet Professor Layton and the Spectre’s Call. Der refereres endda til ting, som blev nævnt i Professor Layton and the Curious Village, det allerførste spil i Professor Layton-serien.

Ud over alle de nye opgaver og gåder vil der også være nogle nye mini-spil i Professor Layton and the Azran Legacy. I Dress Up er du fx stylist for en række farverige personligheder, som du møder i eventyret. Her gælder det om at skabe det perfekte outfit for hver af figurerne. I mini-spillet Nut Roller styrer du et egern, som vil skabe sig et stort forråd af valnødder; du skal hjælpe egernet med at få nødderne gennem en forhindringsbane. I Blooms and Shrooms skal du hjælpe med at passe en blomsterhave. Her gælder det om at placere diverse blomster på de rigtige steder, for nogle steder vokser der giftige svampe…

I denne Professor Layton-titel findes som noget nyt også spilfunktionen Treasure Hunt Mode, som lader dig uddele udfordringer til andre spillere via StreetPass. I løbet af eventyret kan du samle 100 genstande, som du siden kan udfordre andre spillere til at finde. Lykkes det spillere at klare disse udfordringer, findes der præmier i form af 3D-objekter, blandt andet til at udsmykke dit luftskib med.