Her i hjemmet har jeg begrænset indflydelse når det gælder dekoration. Jeg er ikke rigtigt til rosa og krakeleret hvid. Det er mere industrielt design og holdbarhed under alle forhold som jeg synes er god stil. Jeg ønsker stadig et gaming rum som er brostens belagt med et tommetykt egetræsbord og en pejs hvor der er plads til at grille en okse. Denne drøm har nok temmelig lang udsigter. Heldigvis kan jeg snige et Razor Blackwidow X Chroma tastatur ind under radaren af fruen årvågne blik. Det giver mig (næsten) samme følelse.

Razer Blackwidow X Chroma 03

Razer Blackwidow X Chroma er designet ud fra princippet less-is-more altså et minimalistisk design. Det betyder at alt hvad der i denne sammenhæng kunne minde om rosa og krakeleret hvid er fjernet. Tilbage står der et ultra funktionelt tastatur uden dikkedarer. Det tager afsæt i Razer Blackwidow serie fra 2010 der over årene har udviklet sig.

Det er så kulmineret i Blackwidow X Chroma som er i en mere tilgængelig prisklasse. Det er bygget over et kraftige aluminiumschassis med et standard layout af tasterne uden de yderste makro taster der var i den originale udgave. Samtidig er den beskyttende gummimembran fjernet så alu chassiset træder frem i alt sin ynde. Det stofbelagte USB kabel oser samtidig af den industrielle kvalitet der tiltaler mig så meget. Det minimalistiske går rent ind hos mig,

Razer Blackwidow X Chroma 01

Så er der ikke nogen vej uden om. Blackwidow X Chroma er et mekanisk tastatur. Jeg er old school hvor det ypperste der er at finde er mekaniske tastaturer. Det deler på mange områder gamere. Det er nærmest en religion om det skal være mekanisk eller membran baseret. Der findes adskillige varianter af membran tastaturer hvor fælles nævnere er at de skaber den elektriske forbindelse ved at en ledende gummimembran skabet forbindelse med to kontaktpunkter på en printplade. De mekaniske tastaturer har en separat knap under hver enkelt tast. De findes så også i en række varianter hvor Blackwidow X Chroma har knapper med et tydligt klik når de trykkes ned. Hele idéen med mekaniske taster er at du tydligt kan mærke og høre når tasten er trykket.

Razer Blackwidow X Chroma 02

Razer har til Blackwidow X Chroma valgt at anvende deres helt eget design hvor det du normalt ser i en mekanisk tastatur er knapper produceret af Cherry. Faktisk findes der både en grøn og en orange model hvor forskellen er at den orange ikke har den tydelige klik lyd. Det synes jeg personligt så er lidt spildt. Bliver du let irriteret over lyde så kunne det være en mulighed for at få kvaliteten uden lyden. Jeg synes hele designet på de enkelte taster fungerer rigtigt godt. Det er uanset om jeg har anvendt tastaturet til at spille eller til at skrive. Det er velfungerende.

Razer Blackwidow X Chroma 04

Jeg kan også godt li’ at det let at tage de enkelte taster af hvis du skal rense overfladen. Husk lige at tage et billede hvor taster sidder inden du flår det hele fra hinanden. Det kommer til at spare dig for noget tid når det hele skal samles igen. På billeder kan du se både hvordan det ser ud når du har taget knappen af og et billede med lysdioden (LED) som benyttes til de forskellige Chroma effekter. Ja der er fuld knald på farverne. Det er en gimmick jeg synes er underholdende selvom jeg personligt foretrækker at have en fast dæmpet lyst så jeg let kan se de enkelte taster. Det hjælper afgjort at skrifttypen på knapper er både stor og let læselig. Det er ikke alle der tænker på det.

Razer Blackwidow X Chroma 05

Til helvede med den konstante klikken når jeg skriver. Jeg er stadig til old school mekaniske taster der både med følelse og lyd markerer at knappen er trykket ned. Leder du efter et allround mekanisk tastatur der ikke fylder hele skrivebordet så er Razer Blackwidow X Chroma det fornuftige valg. Det egner sig både til gaming og de mere kedelige opgaver som arbejde og lektieskrivning. Det holder rigeligt din levetid også selvom du benytter til at klaske en myg i ny og næ.

GamersLounge siger tak til Razer for at stille tastaturet til rådighed.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy Splatfest på vej til Splatoon
Næste indlægPokémon Sun og Pokémon Moon har fået udgivelses dato
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-blackwidow-x-chroma-anmeldelseTil helvede med den konstante klikken når jeg skriver. Jeg er stadig til old school mekaniske taster der både med følelse og lyd markerer at knappen er trykket ned. Leder du efter et allround mekanisk tastatur der ikke fylder hele skrivebordet så er Razer Blackwidow X Chroma det fornuftige valg. Det egner sig både til gaming og de mere kedelige opgaver som arbejde og lektieskrivning. Det holder rigeligt din levetid også selvom du benytter til at klaske en myg i ny og næ.