Vi har gennem et par uger anvendt Razers seneste udgave af deres super sællert DeathAdder i både spil og arbejde. Razer DeathAdder V2 Pro er trådløs og det har vi efterhånden accepteret som vejen frem. DeathAdder V2 Pro kan både tilsluttes med Bluetooth og med en 2,4GHz dongle. Selvom om Bluetooth er rigtigt fint så vælger jeg altid 2,4GHz dongle tilslutning som jeg bare oplever som bedre. Du kan også tilslutte flere enheder til samme dongle. Den er gemt væk under musen bag den lille låge som du kan se på billedet nedenfor.

Hvorfor er Razer DeathAdder blevet så populært at den gennem tiden har solgt mere end 10 millioner eksemplarer? Jeg mener at en stor del af forklaringen er teknik. Lige siden den første udgave i 2006 hvor Razer introducerede den første infrarøde sensor med imponerende 1800 DPI, så har DeathAdder altid stået for teknologisk nyskabelse. Denne gang er det så skiftet til trådløs. Skulle du ønske at anvende den med hale så kan du også gøre dette fordi lade kablet også virker som trådet forbindelse til din PC. Du finder i kassen både et USB-kabel samt en lille holder til 2,4GHz donglen. Stikket passer også i musen, så skulle du bruge den mere end de omkring 70 timer den virker på en opladning så er det hurtigt at skifte til trådet model. Jeg oplever ikke nogen forskel mellem 2,4GHz trådløs og at bruge den med hale.

Andre årsager til de imponerende salgstal er den velfungerende ergonomi og mulighederne for individuel tilpasning. Det er en mus til højrehåndede hvor du har 8 knapper som du kan tilpasse til dine behov. Det er en mus i mellemstørrelse og jeg synes den ligger rigtigt godt i hånden. Der er en god højde så du ikke skraber hånden over musemåtten og bredden gør det let at have et sikkert og komfortabelt greb. Som sædvanlig så reducerer jeg antallet af forskellige DPI-opsætninger til bare 2 så jeg har en som passer til gaming og en som egner sig til kontorarbejde. Der er som jeg foretrækker det to knapper en som skifter opad og en som skifter nedad. Lige med min opsætning med 2 så gør det ikke den store forskel ud over at jeg er sikker på hvilken indstilling jeg får valgt. Du kan sætte individuelle farver så du også får en visuel indikation. Det synes jeg ikke er nødvendigt.

Hvis vi lige kigger på bunden af musen så bemærker jeg at den har fire Teflon fødder. Ja teknisk set må Razer nok ikke kalde det Teflon for det er et varemærke men der er nok ikke mange der kender den kemiske betegnelse polytetrafluoroetylen (PTFE). Det har så samme egenskaber hvor det ud over at være super glat (friktionskoefficienten er mellem 0,05 og 0,1) så er det også varmebestandigt. Dermed får du en mus der glider ubesværet over din musemåtte. Det hjælper med den lave vægt på 88 gram som den officielle GamersLounge køkkenvægt bekræftede. Du kan også se to små metalstifter som kan anvendes sammen med lade stationen Razer Mouse Dock Chroma. Hvis du er gået all-in på Razer så er det en lille lækker feature selvom den koster ca. det samme som en middelmådig gaming mus. Jeg er selv lidt en sucker for gear så den synes jeg selvfølgelig er fed.

Som forventet så er det en fornøjelse at anvende Razer DeathAdder V2 Pro. Det gælder både i gaming hvor anden generation af Razer optiske knapper er præcise og lynhurtige. Det gælder specielt på f.eks. doblet taps eller andet hvor det som kaldes rebounce delay er afgørende. Rebounce delay er den tid som knappen tager for kan komme i ro så den ikke ved en fejl giver to tryk. På optiske knapper er dette stort set ikke eksisterende. Har du nogle mere specielle ønsker så har du selvfølgelig altid Razer Synapse til at indstille knapper og belysning. Du kan gemme opsætninger i musen så du ikke behøver Razer Synapse hvis du tager Razer DeathAdder V2 Pro med på farten.

Razer DeathAdder V2 Pro er en trådløs eller trådet mus fra øverste hylde for alle højrehåndede. Jeg er begejstret for udformningen (ergonomi) og de meget præcise knapper. Skal jeg hænge mig i en detalje jeg synes kunne være bedre er det det meget specielle micro USB som benyttes til donglen og til at lade musen. Jeg forstår hvor det bliver lavet selvom jeg gerne så et standardstik. Hvis du har evnerne til at styre Focus+ sensorens 20.000 DPI så kan du have en musemåtte som et frimærke. Som helt almindelig dødelig så er mit niveau til mellem 400 og 500 DPI. Jeg kan god forstå hvorfor der er solgt mere end 10 millioner.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægStor udvidelse lander til Assassin’s Creed Valhalla i næste måned
Næste indlægHarvest Moon: One World anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-deathadder-v2-pro-anmeldelseRazer DeathAdder V2 Pro er en trådløs mus fra øverste hylde for alle højrehåndede med en lækker pasform og meget præcise knapper.