Hvis man har været gamer i det sidste årti. Ja så er det nærmest usandsynligt, hvis man ikke har stiftet bekendtskab med firmaet Razer. Razer har været fremme i skoen i gaming industrien i mange år, så det er nogle erfarende mennesker der står bag. De er kendt for at lytte til deres fanskare og det bærer en del af deres produkter også præg af. Selvfølgelig på en postitiv måde.

Vi har denne gang haft fornøjelsen af deres Razer Huntsman gaming keyboard, som er lille broderen i huntmans serien. Men forskellen på Razer Huntsman og Razer Huntsman Elite er ikke ret stor.

Razer er som de første på markedet, begyndt at bruge det man kalder opto-mekaniske taster. Med en kort oversættelse betyder dette at i stedet for at bruge en traditionel aktivering af hvert tryk, ja så er det begyndt at bruge lys som aktivering.

På Razer Huntsman er det dog en to delt funktion i forhold til aktivering. Det vil sige er der både er taktil og audiel feedback på tasterne. Det hele bliver meget avanceret og så alligevel ikke. Det betyder kort og godt at man får stadig det traditionelle klik som aktivering, men også at tasten bryder en lyskegle i selve processen.

Det skulle i følge Razer give en meget hurtigere registrering af hver enkelt tryk. For at være helt ærlig så kunne vi ikke helt mærke den store forskel fra Razer Huntsman og et traditionelt mekanisk keyboard.

Dette er forklaret på billedet under teksten her.

Som flittig gamer så er der de traditionelle “høje” kliklyde fra keyboardet, som man har ved et hvilket som helst andet mekanisk keyboard. Så når man nu har en banebrydende teknologi. Hvorfor så ikke bare køre temaet helt igennem, og kun bruge lysaktiveringen. Men det er nok heller ikke op til os at forstå. Vi undre os bare.

Ellers er det som det plejer at være med Razer og deres produkter, at der altid er en masse lækker lys og funktioner. Vi vil prøve i denne anmeldelse at berøre nogle af dem, som er vores absolutte favoritter.

Blandt andet så kan man i Razer Synapse, som er Razer’s software program til deres produkter, konfigurere kun at belyse de taster som man skal bruge til f.eks. Battlefield, PUBG, League of Legends osv. Dette syntes vi er en ret smart funktion. Det tager dog lidt tid at konfigurere. Men når det er sat op, så er det ret funktionelt. Det skal dog siges at alle de andre taster virker som det plejer. Der er bare ikke lys i dem.

Når man bruger Razer Huntsman ligger man også mærke til at det hele er ret så solidt og robust. Ligefra tasternes vandring til selve tastaturets konstruktion. Man fornemmer virkelig at der er kvalitet bag produktet, og det er et kæmpe plus.

Direkte ud fra æsken er det meget stilrent design. Det kunne faktisk lige så godt være et ganske standard kontor keyboard. Dette bliver man dog mindet om, så snart tastaturet får lidt strøm, hvor det nærmest ligner en tur tilbage til Crazy Daisy’s dansegulv. Masser af funky lys. Vi vil dog ikke anbefale Razer Huntsman til et travlt kontormiljø. Fordi vi vil faktisk sige at lyden fra Razer Huntsman og dets taster når man trykker, faktisk er højrere end dem vi ellers har liggende på kontoret.

Vi er vilde med Razer’s design at deres tastaturer og deres solide byggekvalitet. Især Razer Huntsman og Huntsman elite er virkelig i en liga for sig.

Razer’s motto som er ‘For gamers By Gamers’ ville jo ikke være troværdigt, hvis der ikke lå en del research bag deres produkter samt ekskvering af det samme. Man mærker at de ved at kvalitet, solide materialer og holdbar er nøgleelementer for gamere. Det skal ikke kun se godt ud. Det skal nok funktionalitet bag. Det må man sige at der er.

Lige fra de ergonomisk buet taster til deres software, virke det meste bare gennemtænkt.Razer garantere at Huntsman keyboardet kan tåle til over 100.000.000 tryk. Deres anti-ghosting funktionalitet har det de kalder 10 key rollover, som meget godt giver sig selv. Der er også mulighed for at gemme op til 5 konfigurationsopsætninger på selve keyboardet eller gemme det i skyen.

Så skulle man finde sig nederst i tabellen når ens Team-Deathmatch runde er slut. Så kan vi garantere, at det ikke har noget med keyboardet at gøre, hvis du vælger Razer Huntsman.

Konklusion:

Razer Huntsman er et fremragende produkt som bare lugter langt væk at kvalitet og forståelse for gamerens behov. Lige fra alle de mange konfigurationsmuligheder til selv byggekvaliteten. I vores øjne måtte de godt skure ned for alt diskolyset og alle de mange forskellige lysvariationer der er, hvor det nærmest virker som om at inspirationen kommer fra det lokale halbals lysshow. Men alt i alt så er det er ganske fremragende keyboard.