Razer Kraken Xbox One headsættet trækker sine tydelige spor til samme udgave til PC. Razer er også kendt for sine mange PC produkter. Ja, finish på denne udgave er anderledes i en, synes jeg, lækker diskret mat sort finish, med grønne ledninger for at have lidt der matcher Xbox’ens signatur farve. Så har du nok også gættet at det er et headsæt der tilsluttes med kabel. Det gør det ekstremt enkelt at tilslutte og anvende. Det eneste du kan komme ud for at tekniske udfordringer er, at du skal opgraderer din Xbox kontroller. Det er så også til at overkomme.

adapterDu kan sige at prisen på omkring 800 kr. virker dyrt for et analogt headsæt. Du skal huske at med i æsken får du Microsofts proprietære headsæt adapter. Skal du have et headsæt til at virke med Xbox One så er der ingen vej uden om denne specielle adapter, der laver det lidt underlige stik på kontrolleren om til standard 3,5 mm jackstik. Denne lille plasticdims koster på det frie marked omkring 180 til 200 kr. Det fede med Razer Kraken Xbox One er at du får det hele i en samlet pakke og jeg tror at det samlet giver mere værdi for pengene.

Det som jeg bl.a. lægger mærke til at den gode mekaniske konstruktion med bløde hørebøffer med kunst læder. Det er mere behageligt og mere holdbart end f.eks. stof. Der er tilstrækkeligt pres fra bøjlen til at det slutter tæt uden at stramme. Vægten er også ganske uanseelig selvom der er blevet plads til 40 mm højtalere. Jeg kan tydeligt mærke forskel fra trådløse headsæts hvor vægten af batterier mærkes tydeligere. Ledningen der går fra venstre og ned til kontrolleren er kraftigere end gennemsnittet og stadig i materialer så den falder naturligt. Nogle har meget stive ledninger der altid synes at være i vejen.

xbox controllerJa kom så med det hvad med lyden? Ja lyden er faktisk overraskende god. Jeg synes personligt at den er bedre end i Microsofts officielle stereo headsæt som faktisk er meget god. Der er også en god bas gengivelse og de kan faktisk skrues temmeligt højt op. De bliver selvfølgelig drevet af batterierne i kontrolleren så genopladelige er vejen at gå. Selvom Microsofts lille plastic dims ikke er billig, så fungerer den godt. Knapperne på højre side skruer op og ned for den samlede volumen, mens knapper på venstre side ændrer i forholdet mellem spil og chat lyd. Du er ikke i tvivl når du har mutet din mikrofon for så lyser en streg på tværs af knappen i midten.

Nu kan jeg ikke selv høre lyden fra mikrofonen men jeg har spurgt både i party og i spil og der er feedback at det lyder godt. Hvis du skulle ønske at anvende headsættet til at høre musik med så er stangen med mikrofonen bøjelig og med et led inderst så den kan svøbes rundt om hørebøffen. Jeg ved faktisk ikke om det er en del af designet og om det er meningen. Jeg synes det er smart for så kan du anvende den til andet uden at ligne en klovn når du går. Stikket følger 3,5 mm 4 rings TRRS standarden for højtaler og mikrofon, så det skulle være muligt at anvende den til mange andre enheder. Den virker også på min Samsung Galaxy S5 telefon. Både til musik og samtale. Bruger du det til PC så er der også et 1 meter kabel med som splitter i hver sin 3,5 mm 3 rings farvekodet jack i grøn (højtaler) og rød (mikrofon).

Spiller du Xbox One og ønsker et analogt headsæt i en god kvalitet som også kan anvendes til andet så er Razer Kraken Xbox One et godt bud. Det eneste jeg kunne ønske mig var en mulighed for at justerer mikrofonstyrken i min ende på en enkel måde. Samlet set så ender Razer Kraken Xbox One med en vurdering i toppen af skalaen med rigtigt god værdi for pengene.

Tekniske specifikationer:
 • Headphones
  • Optimized weight for extended wear
  • Closed ear cup design for maximum comfort
  • Frequency response: 20 – 20,000 Hz
  • Impedance: 32Ω at 1 kHz
  • Sensitivity (@1 kHz, 1 V/Pa): 110 ± 4 dB at 1 kHz Max
  • Input Power: 50 mW
  • Drivers: 40 mm, with Neodymium magnets
 • Microphone
  • Frequency response: 100 – 10,000 Hz
  • Signal-to-noise ratio: 50 dB
  • Sensitivity (@1 kHz, 1V/Pa): -40 ± 3 dB
  • Pick-up pattern: Unidirectional

Stereo Headset Adaptor

 • Proprietary port for connection to the Xbox One Controller
 • Dedicated volume control and mute button
 • Individual controls for game and chat volume