Razer er ude med deres nyeste headset til Xbox One. Nærmere betegnet Nari Ultimate. Det er mere eller mindre bare en konversion af deres Nari Ultimate til PC som nu er kommet til Xbox One og den har vi taget et grundigt kig på.

Razer Nari Ultimate adskiller sig ikke så meget fra PC-versionen af headsettet. Dog er det kærkomment at Nari Ultimate bruger Xbox’s bluetooth protokol, så det ikke er nødvendigt at bruge en dongle, for at tilslutte headsettet.

Nari Ultimate er 100% trådløst og det seneste flagskib fra Razer. Det ligger sig lunt i svinget sammen med sine konkurrenter som Astro A50 og Steelseries 9x. Dog har Nari Ultimate et lille trumfkort i ærmet. Men er det nok til at kunne kravle op imellem sine meget roste konkurrenter?

Nari Ultimate er ikke et letvægtsheadset, som så mange andre gør meget ud af. Det giver nok også meget god mening, med alt den teknologi som er proppet i headsettet. Dog skal vi også sige at vi syntes heller ikke det er for tungt. Det har faktisk en meget behagelig vægtbalance.

Nari Ultimate kommer med syntetisk læder som standard med en let memory foam som gør, at alt lige fra store til små ører, passer perfekt i ørekopperne. Headsettet er konstrueret med en metal ramme overhovedet, sammen med en tilpasselig polstrestet rem, så den tilpasser sig efter brugerens hoved.

Det er meget behagelig at have på og lydisoleringen samt noise reduction er i top. Der er virkelig gjort noget ud af selve oplevelse for gameren.

Nari Ultimate er bygget med en udtrækkelig mikrofon i venstre side, hvor en diodering indikere, om man har tændt eller slukket mikrofonen. Dette er ved at blive meget standarden idag og vi syntes faktisk det er en lækker feature.

Når vi nu er ved mikrofonen, så er vi nødt til at nævne at kvaliteten af denne, slet ikke er på niveau med resten af headsettet. Mikrofon niveauet er meget lavt uanset hvor meget man skruer den op og man er meget uklar i stemmen. Dette er virkelig en skam, fordi det matcher slet ikke hvad resten af headsettet har at byde på.

På venstre ørekop sidder ligeledes chat-mixeren samt ON/OFF knappen til headsettet, dioden der indikere at headsettet er tændt, samt porten til USB opladeren.

På højre ørekop sidder kontrollen til den haptiske feedback, som vi kommer nærmere ind på lidt længere nede i anmeldelsen. For det er blandt andet her at Nari Ultimate har trumf kortet.

Udover dette så er Nari Ultimate faktisk et ganske klassisk design fra Razer, som bestemt ikke er negativt. Det skal også siges at på hver ørekop sidder der RGB belyning i Razer logoet, som lyser grønt når man har headsettet tændt. Dette kan dog kun lyse grønt, hvor på PC-versionen havde en masse forskellige farver.

Selve opkobllingen af headsettet til Xbox One er ganske simpel, som den også er på Steelseries 9X. Den bliver forbundet på samme måde, som en controller til Xbox’en og efter 5-7 sekunder, så er headsettet klar til en masse timers gaming.

Batteritiden på headsettet ved en fuld opladning, siger Razer er 20 timer uden den haptiske feedback og 6 timer med det haptiske feedback slået til. Vi fik lige knap de 6 timer med den haptisk feedback og lidt under de 20 timer uden. Så det passer meget godt. Det tager heller ikke mere end en lille time at oplade headsettet, så det er ganske godt.

Kigger vi på lydsiden, ja så er Razer virkelig en af dem som er med helt fremme. Lyden i Nari Ultimate er fremragende. Lyden er klar og sprød og samarbejdet imellem diskant og mellemtone er en fin duet. Vi savner dog stadig lidt mere bass men det er der hvor den haptiske feedback hjælper godt til. Men den mangler dog stadig lidt.

Razer anbefaler at headsettet er bedst når man har slået Windows Sonic til, så man får det fulde udbytte af 7.1 Surround sound. Dette er vi dog ikke helt enige i, da vi syntes, det til tider lyder som om man sidder i en spand eller at fjenderne er svære at lokalisere. Især i FPS spil som det nye Call of Duty: Modern Warfare.

Istedet prøvede vi at bruge Dolby Atmos eller Stereo – Ikke komprimeret, hvilket vi fik en helt anden oplevelse ud af. Vi håber og tror at det er en smagssag hvad man kan lide i dette henseende.

Hvis man sidder et stykke væk fra Tv’et og spiller eler lige har et ærinde i køkkenet. Ja så skal man ikke frygte for rækkevidden. 10 meter claimer razer og vi målte faktisk efter, hvor vi nåede op på 17 meter uden at miste forbindelsen.

Nu er vi kommet til trumfkortet ved Nari Ultimate som et det haptisk feedback. Dem som har prøvet headsettet på PC eller har set lidt videoer af headsettet ved, at dette er ganske unikt i et headset.

Det er den tyske producent LoFelt er leverer de vibrationsenheder, som sidder i hver ørekop. Dette fungere på den måde at når der kommer en lydfrekvens på et vist niveau til headsettet. Ja så vibrere det rent faktisk i forhold til de signaler der bliver sendt til headsettet. I brug vil det sige at hvis man sidder i en Jeep i et spil som Battlefield. Så kommer der vibrationer, som om man sidder i bilen. Eller hvis der springer en granat ganske tæt på i Call of Duty:Modern Warfare. Ja så opfanger headsettet dette og vibrere.

Dette er faktisk ganske underholdende og giver et helt unik spiloplevelse og ikke mindst en helt ny indlevelse i spillet. Der er dog bare et lille men. Den opfanger nemlig også tale hvis der er cut-scenes eller andre små ting omkring en. Dette er lidt et lille minus, hvis man spiller et spil som The Witcher 3. Her bliver der talt en hel del, hvilket gør at det haptisk feedback kommer noget på overarbejde.

Hvis du sidder at taler med nogle af dine venner imens. Ja det reagere headsettet også på. Så er der en af dine venner der har en tilpas dyb stemme. Så vibrere det også. Det kan godt blive lidt anstrengde i længden.

Vi er vilde med tanken om det haptisk feedback og vi er også godt klar over at det er svært at tilpasse til alle de forskellige lyde. Det var en stor fornøjelse at bruge i multiplayer delen af Call of Duty. Så længe man spiller alene.

Konklusion:

Razer Nari Ultimate til Xbox One er et friskt pust til Xbox One med fremragende lyd. Det haptiske feedback en en cool feature, hvor man ikke kan lade være med at trække på smile båndet. Det giver en helt ny indlevelse i mange spil. Dog kan vi ikke anbefale at have det på, når du har din venner med på chat.

Det er et solidt headset som vi sagtens kan anbefale, til trods for at mikrofonens lyd desværre ikke er helt i top og det haptiske feedback nogle gange er lidt noget rod.

En stor tak til Razer, for at give os muligheden for at teste Razer Nari Ultimate til Xbox One

TL;DR
Razer Nari Ulitmate - Xbox One
Forrige indlægApple introducerer 16 tommers MacBook Pro
Næste indlægDeath Stranding – Anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
razer-nari-ultimate-xbox-one-anmeldelseRazer er kommet med et fornuftigt bud på et hig-end headset med haptisk feedback. Lyden er fremragende.Desværre halter mikrofonens kvalitet lidt og det haptiske feedback er tiltider minder om en ivrig terrier der nærmest står og hopper og halser af ren og skær glæde. Men når det virker, så sidder det lige i skabet.