Mens der er kommet det ene mere avancerede headset efter det andet til PC så har det knebet med udvalget til konsoller. Specielt hvis du leder efter noget som kan surround sound. Der er kommet forskellige soundbar og tilsvarende ”home cinema” løsninger men ikke rigtigt noget headset. Her kommer Razer og redder dagen med deres Razer Thresher Ultimate.

Razer Thresher Ultimate findes både til Xbox One og til PlayStation 4, som er det vi har prøvet. Det har 7.1 Dolby Surround Sound, kan anvendes til PC og er trådløst. Jeg skal med det samme sige at jeg kun kort har haft det tilslutte PC. Det er rettet mod konsol hvor du til PlayStation 4 får en model der er godkendt af Sony. Derfor er det også her Razer har lagt deres energi og det har givet pote.

Headsets tilsluttet med et 3,5mm jack på kontrolleren eller via BlueTooth med en dongle ikke få andet end en hæderlig lyd. Razer Thresher Ultimate benytter, som mange af de professionelle trådløse headsets, en basestation i frekvensområdet 2,4GHz. Det giver mulighed for at have noget som teknisk er både mere stabilt og har bedre lyd. For at få 7.1 surround sound skal du selvfølgelig have et signal som tilbyder dette. Det findes i den optiske udgang på PlayStation 4. Bemærk at en Slim ikke har en optisk udgang. Den optiske udgang tilsluttes basestationen som styres og strømfødes via et USB som også tilsluttes PS4 og basestation. Instruktionerne er enkle og lette at følge og det eneste du skal huske er at sætte PS4 op som vist nedenfor. Det er i Indstillinger for henholdsvis Enheder->Lyd Enheder og Lyd og Skærm->Indstillinger for audio-output.

Jeg startede med at justerer mikrofonen og teste hvordan den reagerede. Mikrofoner er ofte lidt oversete og dermed kan det være svært at får en optimal indstilling. Det var intet problem. Jeg justerede styrken til jeg var tilfreds og der findes faktisk en justering på undersiden af den venstre kop. Justeringen fungerer samtidig som mute når du given den et let tryk. Diskret og elegant løsning. Når du muter kommer der et rødt lys i mikrofonstangen. Tilsvarende findes der på undersiden af højre kop en volumenkontrol der også kan mute lyden hvis du skulle ønske dette. Alt i alt så er både enkelt at tilslutte og sætte op i PS4 så du maksimal udnyttelse af Razer Thresher Ultimate.

Razer har igen tænk på detaljerne så du har selvfølgelig alle nødvendige kabler med og basestationen kan stå under den holder som er med til headsættet. Jeg har valgt en lidt anden løsning med en række toiletrulleholdere (Brogrund) fra Ikea så det kan hænge under min teknik hylde. Der er ingen undskyldning for har have noget som ligner en rodebutik. Headsettet er utroligt let i betragtning af at det ud problemer holder en dag og en aften før det skal lades. Razer angiver 16 timer pr. opladning. Jeg oplevede ikke at skulle lade selvom jeg brugte det en hel dag og en lang aften. Det justerer sig automatisk med den indbyggede elasticitet og hængslerne i kopperne. Dette system har andre være pionere på og Razers udgave fuld på højde med hvad jeg ellers har oplevet. Det er i dagligdagen noget lettere at have med at gøre end de traditionelle headsets hvor du justerer hver kop i en række hak. Det er helt sikkert også mere kostbart at lave.

Ja på et tidspunkt er jeg vel også nødt til at komme med en vurdering af lyden. Der sidder 50 mm drivere (højtalere) i headsettet hvilket er en rigtigt god begyndelse. Så var det bare at tage et bredt udvalg af spil og jeg var imponeret. Der er selvfølgelig forskel og i de spil som gør det bedst, kan jeg tydeligt høre hvor lyden (eller fjender) kommer fra og ud fra styrken også hvor tæt aktiviteten er på mig. Der er en rigtig god bas og en sprød diskant og de 50 mm drivere giver en fyldig mellemtone. Kombineret med at det er dejligt komfortabelt så giver det en rigtig lækker indlevelse. Om jeg savner noget? Det eneste jeg kunne tænke mig var at der var mikrofon feedback, så jeg ganske svagt hørte min egen stemme. Og det er bare for at et pernittengryn da det for langt hovedparten af alle gamere ikke har nogen betydning.

Razer Thresher Ultimate er for dig som gerne vil have det fulde udbytte af lydsiden i et spil uden at forstyrre dine omgivelser. Det fungerer også fint til PC selvom det er skabt til at give en enestående lydoplevelse på konsol. Du finder ikke et bedre 7.1 Dobly Surround sound headset til konsol end Razer Thresher Ultimate.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy info om Spider-Man
Næste indlægJustice League anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
razer-thresher-ultimate-anmeldelseRazer Thresher Ultimate er for dig som gerne vil have det fulde udbytte af lydsiden i et spil uden at forstyrre dine omgivelser. Det fungerer også fint til PC selvom det er skabt til at give en enestående lydoplevelse på konsol. Du finder ikke et bedre 7.1 Dobly Surround sound headset til konsol end Razer Thresher Ultimate.