Året 2016 synger på sidste vers. Og vi på redaktionen vil først og fremmest takke jer læsere for et super godt år. Vi vil nu se nærmere på redaktionens bud på bedste spil og gadget i 2016.

Jan Bo Kristensen:

Jeg skal være den første til at erkende at jeg har en forkærlighed for schweizerkniv gadgets. Der er lækkert med rigtigt mange funktioner og tilslutningmuligheder, som giver en bred anvendelighed. Så behøver jeg heller ikke slæbe rundt på alt for meget. Derfor kan det virke underligt at årets gadget for mig er Blues Lola headset. Selvom en schweizerkniv kan anvende til at skrue fast så er den ingen erstatning for en rigtig skruetrækker. Det er på samme måde jeg har det med Lola. Det er lækker formgivning som sikre en perfekt pasform der kombineret med materialevalget giver en enestående lyd. Ud af de mange fine ting jeg har set i løbet af 2016 så tager Lola stikket som min personlige favorit.

2016 har været et rigtigt godt gaming år specielt for konsolspillere. Vi har fået masser af nye spil samt en helt ny måde at spille med PlayStation VR. VR er stadig i gang med at finde sine ben at stå på og det samme gør sig gældende for mange spil studier og udgivere. Os: spillerne, kunderne, forbrugerne ændrer sig også hvilket gør det vanskeligerer at sælge et spil med en traditionel udgivelses metode. Der skal tænkes nyt og her synes jeg at Io Interactive har gjort det enestående med HITMAN. Det er i år udgivet som episoder med online indhold i form af bl.a. Elusive Targets som er den ultimative måde at spille HITMAN. Det er også annonceret at der kommer en sæson 2 i 2017 og selvom det ikke egner sig ikke til alle spil er det et perfekt match til HITMAN. Glemte jeg at sige jeg synes det er underholdende? Det er det selvfølgeligt også som de klassiske forbrugere kan opleve når der kommer i en samlet udgivelse i januar. Rigtigt godt nytår.

Jakob Holm:

Mit topspil i 2016 er uden tvivl Uncharted 4: A thieves End.
Har altid været en kæmpe fan af spilserien og det sidste Uncharted i serien er helt sikkert min favorit. En fænomenal handling og et grafik som er uovertruffen, krydret med lækre detaljer, gør uden tvivl dette spil, til min favorit i 2016




Den bedste gadget i 2016 må være Sony’s VR enhed. Mulighederne er mange og det an kan få ud af deres VR enhed er måske ikke helt udviklet endnu. Så skal der ikke herske tvivl om at dette må tage min første plads inden for årets gadget

Jonas Plum:

Der har været rigtig mange fantastiske titler I år. Men det spil der nok har været på toppen af listen, må være Uncharted 4: A Thief’s End. Nu fik vi en afslutning på Nathan Drakes historie og sikke et brag at gå ud med.

Uncharted serien har altid haft en bestemt plads I mit gamerhjerte da det var et af de første spil jeg stiftede bekendtskab med helt tilbage til da PlayStation 3 udkom. Ikke mindst er jeg også kæmpe Naughty Dog fan og har været det siden slut 90’erne med Crash Bandicoot.

Uncharted 4 havde det hele. Grafik der virkelig sparkede røv og gameplay der kunne holde en på dubberne hele vejen igennem. Det var en fed rejse at være igennem, hvor man både fik set nye og gamle ansigter. Det er altid sørgeligt at se en serie komme til en afslutning, men hellere det end at serien køre af sporet og bliver trukket I langdrag. For mig havde Uncharted 4: A Thief’s End det hele man kunne ønske sig og jeg kan slet ikke stoppe min begejstring for Naughty Dog’s kommende projekter de kommende år.

David Gohs:

2016 har bud på et hav af gode spil titler som Uncharted 4, Gears of War 4, Forza Horizon 3, Final Fantasy XV og jeg kunne blive ved. Men den titel der har fået min opmærksomhed mest kommer faktisk bag på mig. For skulle jeg i starten af året have spået dette havde jeg nok troet jeg var blevet tosset. Jeg blev fanget af hypen om Pokémon Go, og skulle lige prøve spillet, og så ramte det mig. Siden det udkom så har jeg været inde i spillet mindst 1 gang om dagen og mange gange meget mere. Spillet har så meget at byde på, og specielt også på den sociale del, for man møder mange nye bekendtskaber der ude. Der er mange der ryster på hovedet når man siger man spiller det. Men 500 millioner downloads af spillet kan vel ikke tage helt fejl.

Når vi nu også skal nævne den bedste gadget i 2016, så ligger Pokémon Go Plus lige til højrebenet. Det er også den gadget jeg har brugt mest i 2016, men stadig ikke den der løber med titlen. For den gadget der løber med den absolutte største titel (efter min mening), det er Anki Overdrive. Jeg skulle først lige komme mig over at min gode gamle racerbane havde fundet sin overmand. Men da chokket havde lagt sig, så må jeg nok indrømme jeg blev imponeret over hvad denne gadget kunne byde på. Der er så mange muligheder med den nye slags racerbane, og det er kun pengepungen der sætter grænsen her. Alle der har været på besøg hjemme hos os, er blevet præsenteret for Anki Overdrive, og alle har moret sig gevaldigt over denne gadget. Jeg håber der kommer mere af den slags i 2017.

Godt Nytår alle sammen!