Det er i praksis en umulig opgave at navigerer og vælge blandt de mange tilbud der er for gaver i den kommende tid. Redaktionens gaveidé er forslag hvor vi knytter kommentarer til de enkelte valg som en hjælpende hånd til alle der står med udfordringen om at navigerer junglen af tilbud på spilområdet.

Nintendo 2DSDen første gaveidé er rettet mod et yngre publikum, måske endda en dreng eller pige der skal have sin første konsol. Ja, det er formodentlig en iPad eller tilsvarende der står højest på ønskesedlen mens dette bud noget mere robust og  billigere.

Nintendo 2DS er bygget til aldergruppen fra 7 år og op med et robust design der egner sig til det hensyn denne målgruppe viser elektronik. Nintendo har masser af års erfaringer med at lave håndholdte konsoller og repræsenterer stadig noget af det mest udbredte. Derfor er der stor sandsynlighed for at lidt større børn også har spil liggende de ikke længere bruger, samtidig med at der er masser af billige titler at finde både i butikker og på nettet. Derfor er Nintendo 2DS, der kan findes til omkring 1.000 kr., et rigtigt godt valg som den første spillemaskine.

nintendo-2ds-carrying-casesDer er også rig mulighed for at finde tilbehør og bl.a. findes der en neopren taske til omkring 130 kr. beregnet til 2DS. Den betragter jeg også som et krav så maskinen’s skærme beskyttes mod ridser. Samtidig findes der inden i tasken en lille holder hvor der er plads til 3 spilmoduler. Dermed kan der være et spil i maskinen og 3 ekstra at bytte med. Det sikrer også at poden ikke får smidt spilmoduler væk. Det eneste jeg savner er en lille lomme til de AR (augmenteret realitet eller forstærket virkelighed) kort der er med 2DS.

skylanders 3dsDer er masser af muligheder for spil og i denne situation så har jeg kastet min kærlighed på Skylanders SWAP Force 3DS der kan findes til omkring 470 kr. Min kærlighed til titlen har flere sider. Den vigtigste er at det er et rigtigt godt spil med sjove figurer, dansk tekst og tale. Det er enkelt at gå til samtidig med at der er rigelig med udfordring som de enkelte zoner bliver vanskeligere og vanskeligere. Det at der er en fysisk figur som kan leges med, som en traditionel action figur, er også et væsentlig kriterie. Dermed kan Skylanders både anvendes i en elektronisk fantasiverden og i den fantasiverden børn selv skaber gennem leg. Et andet element jeg synes er sjovt er mulighed for at købe flere figurer og dermed spille historien igennem igen og igen. Der findes figurer fra omkring 90 kr. og op. Dermed giver det også mulighed for at finde gaver der kan tilpasses det budget der er lagt. Der er oplagt at samle alle de forskellige figurer og i pakken findes en plakat med dem som er udgivet til SWAP Force. Den vil pynte på et værelse.

Denne gaveidé ender på omkring 1.600 kr. for 3 dele, med muligheden for give gaver i form af en eller flere figurer der starter ved 90 kr. Du finder vores anmeldelser af 2DS og Skylander SWAP Force via disse link:

Nintendo 2DS anmeldelse

Skylander SWAP Force 3DS anmeldelse

Husk, at Nintendo 2DS kan spille alle Nintendo 3DS titler. Der er masser af andre bud og har du et større budget så er følgende også rigtigt gode bud på lang tids underholdning:

Lego City Undercover: The Chase Begins anmeldelse

Animal Crossing: New Leaf anmeldelse

Hvad siger du? Er der noget jeg har glemt! Nå ja jeg kommer ikke uden om Pokemon som det største fænomen på spilsiden:

Pokemon X/Y anmeldelse