Serien Resident Evil, eller Biohazard som er originaltitlen, er nærmest blevet synonym med survival horror genren. Det var også med udgivelsen af det første Resident Evil spil på PlayStation i 1996 at betegnelsen første gang blev anvendt. Siden da er det blevet til mere end 25 forskellige spiludgivelser og afstikkere ud til figurer, tegneserier og selvfølgelig film hvor den sjette og sidste lige har haft premiere. Her er jeg imponeret over at Milla Jovovich har været den gennemgående figur – Alice – i samtlige.

Denne gang tager historien sit udgangspunkt i Dulvey, Louisiana i stedet for i Raccoon City hvor Umbrellas hovedkvarter ligger. Vores helt er også Ethan Winters og hverken Chris Redfield eller Jill Valentine. Ethan leder efter sin forsvundne kone Mia som har sendt en bekymrende videobesked fra et isoleret hus hvor familien Baker holder til. Dermed er der for nye spillere ikke noget behov for at læse op på hvor langt handlingen er kommet gennem de seneste 20 års. Nå ja så har Capcom også valgt at skifte til et spil i første person.

Som lidt af en fanboy så var det en af de ting som jeg var utroligt spændt på. Resident Evil har generelt holdt sig til tredjeperson. Jeg husker stadig de to sider som diskuterede om det skulle være muligt at bevæge sig mens man sigtende eller om serien skulle holde fast ved det klassiske med at du står stille. Den dialog er nu helt forstummet. Styring er blevet som i ethvert andet første persons spil. Væk er de mørke blindgyder og ind er kommet den intense kamp mellem jæger og bytte. Hvis du regner med at du kan stoppe en fjende med et velplaceret headshot så tro om igen. Du skal vælge din kampe med omhu og Capcom gør hvad de kan for at holde dig på stikkerne. Dermed har Capcom genopfundet survival horror genren.

Der er stadig masser af klassisk Resident Evil som fans af serien elsker og kender. Du samler stadig grønne urter for at få restitueret dig og der er stadig et crafting system som lader dig samle ressourcer så du kan skabe ammunition og andet godt. Der er også stadig masser af collectables som skal samles eller skydes og overalt finder du sport fra tidligere hændelser i og omkring huset hvor familien Baker bor. Der er selvfølgelig også masser af gåder som skal løses. Dem vil jeg ikke sige noget om. Det vil ødelægge tilfredsstillelsen ved at komme videre. Som altid efterlader Capcom spor så det er et spørgsmål om at checke skuffer og skabe for ledetråde. Som altid i et Resident Evil spil husk at bruge muligheden for at gemme når du kan.

Har du PlayStation 4 så kan du spille hele Resident Evil 7 som Virtual Reality. Det er første almindelige titel som faktisk understøtter VR for hele spillet. Jeg prøvede demo’erne i VR og det gør det hele ekstra skræmmende. Jeg har faktisk spillet på Windows 10, da den promotion vi modtog var til Xbox One. Det er så snedigt at Resident Evil 7 er en cross buy titel, så når koden anvendes på Xbox Store så kan spillet hentes både til Xbox One og til Windows 10. Windows udgaven har så understøttelse af PC kvalitet grafik. Det har virket fint. Blandt andet har jeg været meget begejstret for lynhurtigt at kunne løbe frem og trykke X for at vende 180 grader for at lukke en dør. Alt hvad der kan give en fordel.

Det med at kende et område og løbe blev en vigtig taktik i at overleve. Ethan er en helt almindelig fyr der leder efter sin kone. Selv når du finder et våben så er ammunition sparsomt tilgængeligt og du må konstant vælge om det skal være noget ekstra helende du skal crafte eller der skal være 10 skud til en forholdsvis ineffektiv pistol. Capcom har skabt et spil der er så skræmmende at du hele tiden kigger angstfyldt rundt og gennemroder selv skraldespandene for at sikre du ikke overser noget. Dine alarmklokker skal begynde at ringe hvis du pludseligt finder meget ammunition og mange grønne urter. Så er der et boss encounter på vej.

Boss kampene bryder den ellers tunge rædsels atmosfære for et tidsrum hvor du desperat prøver at danne dig en plan. Først en plan for at overleve og dernæst at vinde kampen. Det kræver lidt øvelse og en del af presset på dig du ikke ved hvor meget skade den enkelte boss har taget. Du må holde på og skifte våben hvis du løber tør for ammu. Der er selvfølgelig også en enkelt encounter med en klassisk Resident Evil boss kamp hvor du skal skyde de fremtrædende områder der findes på bossen. På normalt er det en udfordring der er til at klare. Jeg har endnu ikke spillet på sværhedsgraden Madhouse.

Capcom tager Resident Evil i en helt ny retning med denne udgivelse. Det virker som en naturlig evolution af den veletablerede franchise som giver nye spillere mulighed for at hoppe ombord. Capcom har med Resident Evil 7 genopfundet survial horror. Spil det hvis du tør!

Tak til Capcom og PAN Vision for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægVirtuos åbner studie i Paris
Næste indlægMorgan anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.