Den aktuelle trend i mus går i retning af jo lettere jo bedre. Mange producenter går så lagt som til at fjerne alt overflødig materiale så musen er fyldt med huller så du kan se igennem den. ROOCAT har valgt en lidt anden strategi med deres ROCCAT Kone Pure Ultra. De har tunet skelettet så alle de bærende elementer er blevet reduceret i vægt. Dermed er den officielle vægt nede på 66 gram. Det kan vores officielle GamersLounge køkkenvægt bekræfte. Til sammenligning så vejer den trådløse ROCCAT Kain 105 gram.

Teknisk set er der tale om en tilsvarende indmad som du finder i f.eks. Kone Pure Owl-Eye. Det ligger i navnet at sensoren er ROCCATs optiske Owl-Eye som kan leverer 16.000 DPI. Det er en højrehåndsmus med omron taster og så kan den polles med 1000hz. Her skal jeg minde om at MS Office produkterne har en fejl som gør at en 1000hz mus får vinduerne til at bevæge sig som om de var i sirup, så sæt polling ned til 500hz. Størrelsen er en smule mindre end f.eks. mange af de andre mus i serien. Jeg mærker det specielt på højden. Det gør den også velegnet til alle som har en lidt mindre hånd. Den diskrete tommelfinger hylde gør at den størrelsen til trods ligger rigtigt godt i hånden.

ROCCAT har appen Swarm til at tilpasse tildeling af knapper, tracking, belysning og alle de mange andre elementer. Hvis du synes at nogle af opsætninger ikke rigtigt virker så check hvad Windows er sat til at styre. Der er nogle af opsætningerne som giver en konflikt. Det er primært en FPS mus selvom du altid kan får flere funktioner på de enkelte tast ved at vælge at benytte Easy-Shift når hver tast har dobbelt funktion. Det er som det plejer og som jeg forventer velfungerende. Selvom ROCCAT nu er en del af amerikanske Turtle Beach så står ROCCAT stadig for tysk grundighed.

Jeg synes at ROCCAT Kone Pure Ultra er rigtig vellykket. Den ligger godt i hånd, er super præcis og knapperne har en kort vandring med et præcist trykpunkt. Der skal selvfølgelig være ledning på for at holde vægten neden. Selvom det ikke har en praktiske betydning så kan det undre at lige denne model har en silikone ledning og ikke en stof ledning som er det mest almindelige fra ROCCAT. Følger du trenden om at mus skal være så lette som muligt så er ROCCAT Kone Pure Ultra er sikkert valg.