ROCCAT er ude med deres helt nye headset Noz. Det er let, kompakt, stilrent og bygget til at blive brugt. Teknisk er det et over-the-ears headset hvilket betyder at det dækker over ørene. Det giver en bedre isolering af udefra kommende lyde end det som kaldes on-ear hvor kopperne er så små at de sidder på ørene. Kopperne er ovale og lavet af blødt kunststof. Det er åndbart og selv efter længere tids brug er det stadig komfortabelt. Ulempen i forhold til kunstskind er at det bløde stof ikke i samme grad lukker af for lyden.

Som sædvanlig når vi har med et nyt headset at gøre, så skal det en tur forbi køkkenvægten. Specifikationerne siger 210 gram og når jeg alene har headset og ikke også vejer ledninger med, så rammer vi 195 gram. Når jeg har headsettet på så er ledninger ned over kroppen så de bidrager ikke til vægt på hovedet. Det er også sådan jeg vejer andre. Det er imponerede lavt når jeg kigger på byggekvaliteten. Der er et stålbånd med klassiske skydere til at justerer størrelsen. Tilsvarende er resten af designet lavet stilrent med teknik vel afprøvede løsninger.

Det betyder bl.a. en traditionel kontakt til mute og en drejeknap til lydstyrken. Min anbefaling er at du stiller volumen i midten og så justerer lyden på din enhed til den er komfortabel. Så kan du justere op og ned når du spiller eller hvis der ellers er behov for det. Headsettet har to 3,5 mm jack til computer og en adapter så det kan bruges sammen med konsoller, tablets eller mobiler med et 3,5mm jack. Gider du ikke mikrofonen så kan den pilles af. Mikrofonen sidder på en fleksibel stang så du kan justere så det passer dig. Alt sammen er meget funktionelt.

Driverne som skaber lyden, og bare et andet ord for højtaler, er 50 mm. i diameter. Det er en god størrelse som giver mulighed for at have en oplevelse af hele frekvensspekteret helt fra de dybe toner i bassen, over mellemtonerne og til diskanten. Det synes jeg er lykkes rigtigt fint i dette ganske kompakte headset. Det er klart at større kopper giver mere luft at flytte rundt med og derfor også kan give en bedre lydbillede. I et kompakt headset som ROCCAT Noz så er valget at lave noget som er mere elegant. Dermed passer det også fint ind andre steder end i et gamingmiljø.

ROCCAT Noz er et rigtigt godt all-round headset til dig som vægter et funktionelt og stramt design. Der giver et godt lydbillede samtidig med at mikrofonen også har god gengivelse. Byggekvaliteten og materialevalget giver noget som kan tåle at blive brugt.

TL;DR
Vurdering
KildeROCCAT NOZ
Forrige indlægThe Last of Us: Part II udgives måske snart
Næste indlægROCCAT Noz ude nu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.