Det er blevet tid til at se lidt nærmere på Roccat’s flagskib inden for gaming mus. Nyth er navnet på deres ypperste kreation og udover den en smule svære udtale på bæstet, jeg så er der ingen tvivl om at Roccat Nyth gaming mus er blevet rettet mod to helt specielle type gamere. Der er så mange features ved Nyth musen, at det er svært at vælge hvor man skal starte. Selve designet er ganske godt med 16 programmerbare taster, hvor de 12 af dem sidder ved tommeltotten. Man kan dog vælge at lave den opstilling om som man selv lyster, eller helt at bytte knapperne ud med plasticstykker som gør, at man slet ikke kan bruge funktionerne.

ROCCNYTHBL

Musen som vi fik leveret var i en mat grå farve. Musen er yderst behagelig at sidde med og bruge. Der er mulighed for at bytte det ene sidestykke ud med et der er lidt større. Det gør at hvis man har en stor hånd som min, ja så passer det lidt bedre ind i håndfladen. Denne funktion er selvfølgelig magnetisk, så man undgår at knække clips. Godt tænkt!! Musen er solid og virker som et kvalitetsprodukt hele vejen igennem. Men for at kommer tilbage til de spilletyper den appellere til, hvad angår designet, så er der ingen tvivl om at den er for Hardcore MMO (Massive Multiplayer Online) spillere og FPS (First Person Shooters) spillere.

Med muligheden for selv at konfigurer knapper som man helt selv lyster samt at kunne sætte DPI’en op til imponerende og total unødvendige 12.000 dpi. Så det er virkelig en mus der sætter farten og en standard til andre gaming muse. Det er nok ikke den bedste gaming mus jeg har haft i hænderne, men det er i hvert fald den som giver spiller fleksibilitet i forhold til selv at sætte sit eget præg på den måde, man ønsker at spille på. Den er rigtig behagelig at sidde med og har en rigtig god vægt.

tweak_dk_roccat_nyth_taito_19_swarm_2 Til at styre alle disse herligheder kommer der en opdateret version af Roccat’s Swarm. Det er her hvor jeg mener at netop Nyth musen trækker fra sine konkurrenter. Der er stort set ikke det man ikke kan konfigurere og omdøbe. Lige fra farven på lyset i musen til samtlige knapper på musen og hastigheden på horisontalt og vertikalt. Jeg satte mig ikke ind i alle detaljer, men en lille sjov feature er at hvis man har et keyboard fra Roccat som jeg også har testet, så kan man få dem til at arbejde sammen med lyset og en masse små andre detaljer. Der er også en App som man kan hente ned på sin smartphone. Derfra kan man så styre ens profiler og konfigurationer.

Det er super sjovt at sidde og lege med og man bliver mere og mere imponeret af alle de ting den kan. Jeg vil sige at er man både gamer og almindelig dagligdags bruger af sin pc, så ville jeg nok vælge en anden typer mus end Roccat Nyth. Ikke fordi at den ikke kan bruges til dagligdags ting, men simpelthen fordi at skal man have det fulde udbytte ud at sine knap 1.000kr. som Nyth musen koster, så skal man bruge den som ren gaming mus. Med en lille smule mere finpudsning, så kunne Roccat Swarm softwaren sagtens blive toppen af software i gaming mus verdenen.

21c511a2-90db-4779-b9d5-16e875f4de2f

Hvis man kigger lidt nærmere på musens og dens opbygning, så minder den meget om Logitech G600 eller Razer Naga. Det er grundet at rigtig mange af de mere inkarnerede gamere foretrækker en mus med et stort antal knapper og især MMO spillere. Knapperne er små og er til tider ret svære for min store fingre at ramme. Det er især svært at ramme den man har til hensigt at trykke på. Men det er som alt andet en tilvænning. Men de er ikke ideelle hvis man skal bruge dem som hurtig knapper. Det er der simpelthen for mange knapper til. Man har muligheden for at gøre de 12 knapper til 3 store eller kombinere dem som man vil. Jeg syntes faktisk det er en rigtig godt måde at opbygge en mus, så den passer til den enkelte. Vægten er som tidligere beskrevet, rigtig god. Den vejer 136 gram hvilket ikke lyder af meget. Men for mig er det den nær perfekt vægt for en mus. Jeg foretrak også, på grund af min lidt store hånd, at bruge det store sidestykke til musen. Er man til et lidt smallere finish, så er der også mulighed for det.

tweak_dk_roccat_nyth_taito_05_mus_indhold_fullsize_1000px

I selve pakken kommer der også en lille kasse hvor alle de supplerende dele til musen ligger i. Det er jeg lidt vild med at der bliver givet med. Så er der nemlig fuld styr på knapperne, som har deres egen lille plads i kassen. Alt i alt er jeg mere end ganske godt tilfreds med Roccat Nyth. Den er ikke helt i top, men jeg syntes den er godt på vej. Jeg brugte det meste af min tid på at spille Just Cause og League of Legends. Men lidt hverdags brug blev det også til. Min foretrukne dpi indstilling var 3200 dpi. Dette var både i spil men også til hverdags brug. Det skal dog siges at den er intet mindre end fremragende til MMO og FPS spil. Så er man til de to genre så er det er rigtig godt køb.

Skal vi lige nævne lidt lir til sidst så medfølger der software, så er man den heldige indehaver af en 3D printer, så kan man med det medfælgende software, designe og lave sine egne knapper til Roccat Nyth. We like!!

Prisen på musen svinger lidt, men man er godt på vej for en 1000kr.

 

Tak til PR Nordic og Roccat for at gøre denne test mulig.

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy Dead or Alive 5: Last Round karakter teaset
Næste indlægDanske The Raveonettes som Premium Show i Guitar Hero Live
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
roccat-nyth-gaming-mus-testEr du til MMO og FPS ja så er denne mus helt sikkert noget for dig. En gaming mus i rigtig god byggekvalitet og den performer som den skal. Value for Money og denne her er alle pengene værd.