Roccat´s flagskib inden for mekaniske tastaturer er landet. Vi vil nu se nærmere på Ryos MK FX, og se om det lever op til hvad en sand gamer ønsker.

roccat1

Det er altid spændende, når man får nye gadgets i hjemmet, og denne her er en af dem som man ved man skal bruge meget, så er en af dem man ser ekstra meget frem til at se hvad den kan, og om den lever op til forventningerne.

Når man stille og roligt pakker sit nye Ryos MK FX ud af kassen, så spærre man hurtigt øjnene op, for der er kælet godt for detaljerne. Det er flot og gennemført uden at være prangende eller overdrevet. Og man tænker med det samme, om det er et tastatur man får flyttet på igen, for det har en kampvægt på hele 1.6 kilo.

Lad os starte ud med det ”kedelige”, nemlig det som tastaturet står for, og specifikationerne på det:

 • Mekanisk RGB-tastatur med lys i hver enkelt tast
 • Avanceret anti-ghosting – alle taster kan benyttes samtidigt
 • CHERRY MX-tastekontakter
 • 3 programmérbare tommelfingertaster
 • 5 programmérbare makrotaster
 • 94 fuldstændigt programmérbare taster
 • 1000Hz signalfrekvens
 • 1ms reaktionstid
 • 1.8m flettet USB-kabel
 • 1 x lydindgang, 1 x lydudgang
 • 2 × 32-bit ARM Cortex-processorer + 2 MB flash-hukommelse

STØRRELSE / VÆGT

 • Bredde 50.8 cm , Højde 4.4 cm , Længde 23.4 cm , Vægt 1600 g

SYSTEMKRAV

 • Windows® 7 32 Bit, Windows® 7 64 Bit, Windows® 8, Windows® 10
 • Internet connection for driver installation
 • 2 x USB 2.0 Ports
 • 1 x 3.5mm jack (sound)
 • 1 x 3.5mm jack (mic)

Så allerede her, der ser vi hurtigt at vi har med noget af et produkt at gøre, for Ryos MK FX, har så mange ting at byde på til den krævende gamer.

roccat2

Der er alt fra 5 macro taster, lyd udgange til headset. Og det som nok trækker mest for den erfarne gamer, er nok at man kan programmere hver eneste tast på tastaturet lige som man vil. Det er en meget brugbar funktion, som ikke mange andre kan tilbyde. Men vi tror desværre ikke det er noget der er meget brug for i længden.

Der bliver spillet meget herhjemme på Ryos MK FX tastaturet, og har faktisk ikke haft brug for den mulighed med at programmere tasterne, andet end måske at bruge macro tasterne som man normalt vil gøre. Men det er jo i længden nok op til den enkelte gamer om hvad man syntes man har brug for.

Men noget af det vilde, er hvis man programmere tasterne lige som man vil have det, så skal man ikke tænke videre på, hvilken computer det er sat til. For der er 2 processorer med indbygget hukommelse, hvilket gør at du kan sætte tastaturet til hvilken som helst computer, og den husker dine settings.

Nu når vi er i nærheden af der spilles med tastaturet, så lad os lige se på de mekaniske taster en gang. Her der kan Ryos MK FX pryde sig med en vild reaktionstid på 1ms, så det reagere lige som man kan forvente det. Deres Cherry MX teknologi i tasterne er vild, men det har desværre den pris at det larmer en del. Tastaturet er vildt til gaming, hvilket det også er beregnet til, men skriver man en smule mens man gamer, så kan man måske føle sig lidt generet af det. Vi ved godt at mekaniske tastaturer klikker en del, men dette ligger bare i den høje ende i forhold til konkurrenterne.

roccatudgange

Hvis man vil blære sig lidt over for vennerne, eller man bare nyder mulighederne med lys i tastaturet så er det muligt her. Man kan som med mange andre af de nyere gamer tastaturer nemlig styre belysningen i tasterne. Og det fede af det hele, er at man kan bestemme hvilken farve der skal være i hver enkelt tast.

Tastaturet falder desværre lidt ned i brønden, når man har leget lidt med de farver der er. For lyset er desværre ikke lavet på den måde så det er selve tasten der lyser kun. Det er lavet som baggrunds belyst, så det lyser også imellem tasterne. Det fungerer perfekt hvis man kun bruger 1 farve, men bruger man forskellige farver til de enkelte taster er det desværre ikke så pænt. Men selve lyset står super skarpt, hvilket skal ses i den meget gode ende af skalaen.

Noget som Roccat kan score store point på, er deres nye software ”Swarm”, som er et program hvor man kan styrer alle Roccats gadgets, sådan så man ikke skal have flere programmer hvis man har både mus, tastatur og andet lir. Programmet kan virke lidt overvældende i starten, men når man har leget lidt med det, så er det meget bruger venligt, og man har et væld af muligheder med det.

roccatswarm

Samlet set, så er Ryos MK FX et tastatur til den kræsne gamer som har alt. Tastaturet har vildt mange fede features at byde på. Så skal du ud og have et high end gaming tastatur med en masse muligheder, så er Roccat Ryos MK FX vejen frem.

Vi takker PR Nordic og Roccat for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægDigital Extremes annoncerer TennoCon
Næste indlæg15 minutters gameplay af No Man’s Sky frigivet
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
roccat-ryos-mk-fx-anmeldelseSamlet set, så er Ryos MK FX et tastatur til den kræsne gamer som har alt. Tastaturet har vildt mange fede features at byde på. Så skal du ud og have et high end gaming tastatur med en masse muligheder, så er Roccat Ryos MK FX vejen frem.