RollerCoaster Tycoon World bliver den første udgivelse i mere end 10 år i RollerCoaster Tycoon serien. Det er Atari der har pustet nyt liv i denne hæderkronede serie og vi var forbi i forbindelse med GamesCom for lidt hands-on. Kender du ikke genren er det en kombination af konstruktion og simulation. Du skal skabe din egen forlystelsespark, selvfølgelig med rutsjebaner som hovedattraktion, samtidig med at du skal sikre et tilfreds publikum så du får penge til at udvikle parken.
Der er sket meget med konstruktionsspil siden RollerCoaster Tycoon 3 ramte PC og Mac i slutningen af 2004. Den gang var grænsefladen blevet så teknisk at det mange gange var en udfordring at bygge det du gerne ville. Nu er det blevet helt anderledes og meget mere intuitivt at gå til. Du vælger en grundkonstruktion, f.eks. en stål rutsjebane, og så kan du vælge højde og facon. Det fungerer ved hjælp af kurver og sløjfer som på engelsk kaldes splines. Det er en mekanik hvor du vælger et startpunkt og et slutpunkt. Du kan så ændre kurvens facon ved at flytte placeringen af punktet mellem start og slut. Banedelen vises med det samme så du let kan se om den matcher det du har tænkt. Dermed bliver det en leg at skabe en velfungerende bane.
Udover at du kan se hvordan banen kommer til at se ud, så vises der også med farver om du er indenfor rammerne af de fysiske love. Vil vognen kunne holde sig på banen? Vil passagererne overleve turen? Hvad kræver banen af vedligehold? Du får umiddelbart feedback så du kan ændre i det omfang du synes. Du er hurtigt i gang med at skabe din unikke bane der sikrer en konstant strøm af kunder. Det samme system benyttes til at lave gangstier mellem de enkelte forlystelser. Det øger realismen at det ikke bare er lige stier forbundet med vinkelrette gange. Nu kan du rent faktisk kan få dem til at sno sig rundt om de forskellige bygninger og forlystelser. Det er den samme enkle måde du kan anvende til at ændre landskabets konturer. Jeg synes at den værktøjskasse der stilles til rådighed både er omfattende, fleksibel og let at anvende.
Der findes både karriere og en sandkasse spiltyper, hvor jeg brugte tiden i sandkassen. I sandkassen har du mulighed for benytte alle elementer og typer af rutsjebaner som findes. Jeg er selv til den traditionelle trærutsjebane og byggende løs. Selvom om du ikke har penge så er det stadig muligt at bygge og prøve lige det du lyster. Det giver en usædvanlig stor frihed til at skabe. Har du bygget den ultimative bane så kan den gemmes som skabelon (blueprint). Den kan så deltes med andre eller du kan vælge at arkiverer den til senere brug.
Det er selvfølgelig kun en brøkdel af de mange muligheder jeg nåede at prøve. Der er også dag/nat cyklus, og masser af peeps, altså personer som er kunder i din forlystelsespark. Dem kan du så selv skabe i dit favorit 3D modelleringsværktøj blot det er kompatibelt med Unity. Der er masser er muligheder for at dele og opleve andres parker. Den absolutte favorit er selvfølgelig muligheden for at tage en tur i din rutsjebane.
Vi glæder os til Atari’s RollerCoaster Tycoon World som efter planen skulle udkomme senere i år.