Det var så sent som sidste år under Gamescom, at Deep Silver og Volition kunne annoncerer at Saints Row ville få et reboot. Siden da har vi fået masser af videoer, gameplay trailers og screenshots fra hvad vi kan forvente af spillet. Selvom mængderne af features er noget folk virkelig ser frem til, så har det heller ikke været uden lidt blandede følelser. Mange var ikke helt tilfredse hvad angår det grafiske, eller hovedparten af frontfigurer i spillet.

Saints Row skulle have haft udgivelse allerede i Februar, men blev skubbet helt hen til August. Selvom udviklerne i den grad vil udnytte den ekstra tid til at gøre spillet så klar og finpoleret som muligt, så giver det dem også chancen for at vise endnu mere frem. Det ses i de mange videoer udviklerne har udgivet de sidste håndfuld måneder. Her har vi fået en forsmag på alt lige fra spillets verden, våben og den meget dybe character creator. Men i følge nye rapporter, så er der endnu mere lækkert i vente.

Når kommer til seriens combat og perks, så kommer det nye Saints Row til at ryste posen. For her vil være et nyt system kaldet Flow. Med Flow vil spilleren optjene point når der bliver angrebet, ødelagt genstande, undvige angreb osv. Disse Flow point vil man så kunne bruge på at aktivere perks og specielle egenskaber.

Det er desuden nødvendig at optjene Flow Points, for disse bruges også til at udføre dine specielle egenskaber. Så snart man har optjent nok, kan man med et tryk på en knap, kunne udføre vilde kræfter. Et eksempel er af specielle evner er blandt andet Ninja, hvor man ville kunne kaste med røggranater, for at forvirrer fjenden og så ellers flygte. En af de lidt mere humoristiske er Surprise, som lader dig kaste en håndgranat ned i fjendens bukser og dernæst skubbe dem ind i andre.

Nogle af de perks, man vil kunne anskaffe sig, åbnes op enten via at udføre missioner, aktiviteter eller udfordringer. Perks kan også købes via spillets in-game butik. Der vil være 3 kategorier: Basic, Advanced og Ultimate. Her vil det svinge fra små forbedringer såsom hurtigere sigte, eller et health boost. I den vilde ende, vil man kunne indkalde missiler til at gøre det beskidte arbejdet. Kaboom!

Da dette er ikke er officielt, skal det sølvfølgelig tages med et gran salt. Men da sommeren lure, og diverse gaming events snart vil finde sted, så kunne vi forestille os at Volition vil få vist mere af Saints Row frem.

Saints Row udkommer d. 23 August, 2022 – på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S og PC.