Scribblenauts-Unlimited-01Maxwell har indtaget Nintendo 3/2DS med Scribblenauts Unlimited. Det et univers som udvikleren 5th Cell efterhånden har tunet til noget nær det perfekte. Hører du til de uindviede så er Scribblenauts et platforms opgave spil hvor du skal stave dig vej gennem eventyret. Du har en magisk notesbog hvor de ord du skriver bliver til virkelige ting. Det er her navnet på spillet dukker op, for det engelske ord ”scribble” svarer meget godt til det danske skrible, altså en form for skriveri.

Scribblenauts Unlimited er blevet mere avanceret og med en dybere historie om hvorfor Maxwell samler på Starites. Maxwell har ikke altid være den søde og hjælpsomme. På et tidpunkt var han en værre drillepind og det fik en troldmand til at forvandle Maxwells søster til sten. Den eneste måde at redde søsteren er ved at gøre en masse gode gerninger så derfor er Maxwell på tur for at hjælpe alle han møder. Det giver de eftertragtede Starites.

Scribblenauts-Unlimited-02Det er den magiske notesbog der er omdrejningspunktet. Du kan skrive stort set hvad som helst og så dukker tingen op i spillet. Ordforrådet er blevet meget omfattende og som om det ikke var nok så er der tilføjet mulighed for anvendelse af adjektiver eller tillægsord. Det betyder at du kan sætte et tillægsord foran de navneord som var mulige i andre udgaver. Det betyder at du f.eks. kan frembringe en flyvende hund, hurtig skildpadde eller en lille drage. Det giver helt nye muligheder for at hjælpe dem du møder på din vej.

Scribblenauts Unlimited er også meget mere åbent end tidligere. Du kan frit udforske forskellige områder. Hvis du får lavet et eller andet som du ikke er tilfreds med, så kan du starte området forfra. Det kan også bare være at du har fået et helt ny idé til at hjælpe en af de mange du møder. Der er meget sjovt med en jetpack eller en vampyr. Jeg er overrasket over spillets fleksibilitet inden for den enkelte opgave. Noget jeg næsten var sikker på ikke fungerende viste sig at være en løsning. Det er faktisk rigtigt sjovt.

Scribblenauts-Unlimited-03Der er selvfølgelig lige den ulempe ved spillet at det hele er på engelsk. Jeg kan godt forstå at det ville være en kæmpe opgave at oversætte det til dansk og mange af opgaverne skulle så også laves om. På den anden side så vil alle der gerne vil øve sit engelske ordforråd kunne gøre det på en meget underholdende måde. Der er også masser af glimrende hjælp at hente hvis du synes en opgave ikke rigtigt giver mening. Finder du et ord som enten ikke findes eller som ikke bliver genkendt så kommer der en liste med forslag til hvad det kunne være. Skriver du Football får du endda mulighed for at vælge almindelig fodbold (soccer) eller den amerikanske udgave.

Scribblenauts-Unlimited-04Der er ikke nogen særlig udnyttelse af 3D skærmen da det hele foregår via den nederste trykfølsomme skærm. Det giver også ret god mening og virker godt. Jeg savner mulighed for at lave sine egne objekter (Object Editor) som findes i nogle af de andre udgaver. Det har ikke den store indflydelse på hovedhistorien, så er det første gang du prøver Scribblenauts så vil du heller ikke savne den. Der er så fuld understøttelse af StreetPass så du kan dele dine løsninger med andre.

Scribblenauts Unlimited er farverigt og vanedannende underholdning der kan hjælpe med at træne engelske ord for de yngre. Opgaverne bliver gradvist vanskeligere og vanskeligere uden at det på noget tidpunkt bliver hjernevridere. Scribblenauts Unlimited gør et flot indtog på håndholde konsoller i denne udgave med Maxwell og hans bror.

[box_info]Spillet er leveret af Nintendo og anmeldt på Nintendo 2DS.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCall of Duty Ghosts gratis på Steam i weekenden og dobbelt XP
Næste indlægCastlevania: Lords of Shadow 2 anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
scribblenauts-unlimited-23ds-anmeldelseScribblenauts Unlimited er farverigt og vanedannende underholdning der kan hjælpe med at træne engelske ord for de yngre. Opgaverne bliver gradvist vanskeligere og vanskeligere uden at det på noget tidpunkt bliver hjernevridere. Scribblenauts Unlimited gør et flot indtog på håndholde konsoller i denne udgave med Maxwell og hans bror.