Folkene bag spillet Trackmania Nations, har nu lavet endnu et spil, i håb om at opnå samme succes som deres tidligere udgivelser. ShootMania er et hurtigt FPS, der sætter spilleren i førersædet, og lader det være op til brugeren hvilken spillespil han/hun ønsker at have. Spillet er let at styre – men svært at mestre!

ShootMania er som beskrevet et FPS, der er forholdsvis ligetil. Alle spawner i hver sit hjørne af mappet, hvorefter det handler om at komme ind til midten og eliminere sine modstandere på vejen dertil. Efter et stykke tid kommer en slags tåge, der indskrænker mappet, hvilket gør at der ikke komme flere spawns. Så snartspawn-tiden er udløbet skal spillerne hurtigst muligt søge imod midten af mappet for ikke at blive ædt af tågen. Det er nu op til spillerene at eliminere modstanderne og være ”last man standing” i midten af mappet.

Shootmania-Storm-Client_11

Ligesom de fleste FPS handler det om at stige i level, og derved opgradere sin avatar. Man kan opgradere sin avatar i defence, reload time, speed og meget mere. Det er derfor komplet op til dig hvilken spillestil du ønsker at have. Du kan fx. vælge at være en hurtig spiller med kort reload-time, eller en slags tank med hårdt skud og mere i liv end de andre – ergo din avatar, din spillestil.

ekrvbrShootMania er bygget op omkring den engine de har benyttet til Trackmania spillene, hvilket afspejles i dele af gameplayet. Ligeledes kan det tydeligt mærkes at spillet kun er i beta i øjeblikket, og spillet har mange mangler, der skal rettes op på før spillet bliver endegyldigt udgivet. Spillet er for eksempel utrolig langsomt og loadetiderne kan til tider være længere end spillet selv.

Min dom over spillet indtil videre:

Jeg må desværre indrømme at jeg er en smule skuffet over ShootMania indtil videre. Spillet er alt for simpelt, og mangler, i mine øjne, meget for at blive samme hit som TrackMania Nations som jeg har spillet mange timer. TrackMania var både Originalt og Uoriginalt på samme tid. Det var et spil, man havde set før, dog på en helt ny måde, hvorimod ShootMania er noget man har set før, bare på en dårligere og alt for simplificeret.