Så er vi klar med vores anmeldelse af SnowRunner som er udviklet af Saber Interactive og udgivet af Focus Home Interactive. Det er et spil som placerer dig bag rattet i køretøjer og omgivelser som matcher reality series Ice Road Truckers. Det betyder også at alt er lidt større og lidt vildere end hvad du ellers ser i et spilspil. Der er 3 hovedområder: Michigan, Alaska og Taymyr i Rusland. Hver er inddelt i 4 mindre områder som du låser op for mens du udforsker.

SnowRunner er mere en simulator end et egentligt bil-spil. Selvom der er masser af køretøjer så er det mere et spørgsmål om at læse kort og terræn for at komme rundt. På mange områder så virker det som et opgavespil. Du skal finde det køretøj der egner sig til opgave, så kan du finde en rute som både skal være farbar og så kort som muligt hvor det så gælder om at anvende din kørerteknik og terræn til din fordel. Du kender sikkert udtrykket ”Hvor der er vilje er der vej” og det passer i resumé godt på SnowRunner.

Du starter i en ydmyg 4×4 hvor du kan rende et par små ærinder inden du bliver sluppet løs i en rigtig lastbil. Så er opgaven at finde de kunder som ligger inden for din lastbils formåen. Du vælger selv om du vil prøve kræfter med en opgave der måske kræver en anelse mere trækkraft end du aktuelt har, for at score en større gevinst. Det sikre er at tage opgaver hvor du leverer materialer til at reparer broer og rydde bjergpas for sten. Det giver dig også en hurtigere og mere sikker rute mellem de forskellige opgaver. Du kan bruge din 4×4 til at udforske området. Det betyder at du kan finde opgraderinger til din vognpark og støde på nye opgaver.

Jeg er blevet ret gode venner med min Fleetstar F2070A, efter at jeg har kørt så mange ture at det vigtigste er på plads. Det betyder en kraftigere motor, all wheel drive, spærredifferentiale, ekstra frihøjde, min kran og et stort fladt lad. Der er mange forskellige konfigurationer så inden du forlader garagen så gælder det om at se hvad den aktuelle opgave kræver. Du kan med denne have en almindelig trailer på slæb mens du skal bruge en saddel (hvis det hedder sådan på dansk) hvis det er en moderne containertrailer. Der er altid et spil monteret og det bliver rigtigt glad for. Lad være med at spille en helt. Tryk trekant på din PlayStation kontroller og få gang i spillet for at hive dig frem. Spillet er din bedste ven! Spillet og så diff. låsen.

Det hjælper så desværre ikke når du har være lidt for modig og nu er væltet om på siden. Her har du lige så mange chancer som en skildpadde på ryggen. Heldigvis kan du blot vælge ”Recover” og så sendes du og lastbilen tilbage i garagen. Så kan du prøve igen. Husk også at du kan løbe tør for brændstof. Så kig på kortet for at se hvor du kan fylde op undervejs. Hvis du ikke vil starte forfra på en opgave kan du tage en af dine andre bilen ud for at hjælpe med at hive den anden fri eller komme med mere brændstof. Det fede er at der ikke er nogen straf for at tanke, reparerer eller hente bilen tilbage i garagen. Det giver mere mod på at udforske og eksperimenterer.

Områder bliver mere og mere udfordrende. Det betyder at der er færre tankstationer. De forskellige ruter er længere og har du ikke det rigtige udstyr så kommer til at sidde uhjælpeligt fast. Der går lang tid med hver enkelt mission og det er en stor tilfredsstillelse når du endelig er i mål. Hver gang du stiger i niveau får du adgang til flere ting og så kan du løse flere opgaver. Lige nu arbejder jeg på at få skiftet dæk på min Fleetstar så den få bedre greb. Jeg ville gerne have vist nogle af de senere køretøjer men det er en simulator på både godt og ondt. Dermed er der ingen genveje til nogle af de mere fede biler. Det er så heller ikke så svært. Det kræver kun at du spiller spillet.

SnowRunner er en perle inden for genren. Det er dit køretøj og dine evner mod et nådesløst terræn. Hver meter er en sejer og hver fuldført leverance er en tilfredsstillelse. Der kunne være en indikation af sværhedsgraden på de forskellige opgaver i forhold til din vognpark og der er lidt med tredjepersonskameraet i nogle situationer.

Tak til MI5 Communication for at gøre denne anmeldelse mulig. Vi har spille på PlayStation 4 Pro.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCrusader Kings III har fået udgivelses dato
Næste indlægPredator: Hunting Grounds anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
snowrunner-anmeldeseSnowRunner er en perle inden for genren. Det kan underholde i lang tid.