En af de helt store SEGA helte er uden tvivl Sonic, som nok er verdens mest kendte pindsvin. Der har været et utal af Sonic spil i tidens løb, og nu vil vi se nærmere på det nyeste skud på stammen, nemlig Sonic Boom: Fire & Ice, som lige er udgivet på Nintendo 3DS.

sonicbtoptop

Man kan uden at virke uprofessionel nemt have lidt store forventninger til dette spil inden man starter. For det er lidt sådan med Sonic som det er med Super Mario. Mange af de titler der udgives med Sonic navnet, bliver hypet meget op, og der er Sonic Boom: Fire & Ice uden tvivl også en af de titler.

Ved første øjekast, så er Sonic Boom: Fire & Ice en titel der rammer meget af det som folket elsker ved Sonic. Der er nemlig fuld fart på, og det er en herlig 2D sidescroll platformer. Men når man kommer lidt i gang med spillet, så finder man ud af, at spillet har meget mere at byde på.

Der er nemlig alt fra en god ”flyvetur” lige til en tur i en speedbåd. Vi vil ikke afsløre mere, men vi kan sige med det samme, at der er meget nyt og spændende i denne titel.

sonicb1

Lad os lige kort forklare hvorfor spillet har titlen Sonic Boom: Fire and Ice. Det skal nemlig findes i, at der er mange ”vand områder”, som enten er bygget op så man skal fryse det til is, eller smelte det til vand. Det er der man bruger sin ”Fire” eller ”Ice” angreb. Det er faktisk ret godt fundet på og en ret underholdende drejning i spillet.

Noget af det som uden tvivl vil trække underholdnings værdien op i spillet, er at det ikke kun er Sonic man spiller med. Der er flere karakterer at vælge imellem når man spiller Sonic Boom: Fire & Ice. Der er blandt andet Tails, som vi kender fra andre Sonic spil. Vi nævner selvfølgelig ikke alle sammen der er at spille med, da det vil ødelægge glæden i oplevelsen. Men vi kan godt løfte sløret for, at der er 5 spilbare karakterer i Sonic Boom Fire and Ice.

sonicbbaad

Der er forskel på hvilken karakter du spiller med, for nogle af dem skal bruges i visse områder, for de har hver for sig et speciel angreb, som kan føre dem videre i banen, eller hen til nye steder. Og nogle gange er man ”tvunget” til at skulle bruge disse angreb. Man har i hele spillet mulighed for at skifte dem mens man spiller, hvilket er lækkert for varieret gameplay.

Sonic Boom: Fire & Ice byder som alle andre Sonic spil, på et spil i fuld fart. Og et Sonic spil uden de store boss kampe er ikke et Sonic. Så vi kan godt afsløre med det samme, at der selvfølgelig er gode boss kampe at finde i spillet. Varieret er de også, men sværhedsgraden er desværre ikke derefter.

sonicb4

Det gælder faktisk hele spillet. Man støder ikke på de store bump i spillet, som gør at man syntes det er vildt svært. Spillet er faktisk ikke særligt svært. Men når det så er sagt, så er der stadig så meget at hente i spillet. For spillet byder på alle de kvaliteter man søger i et Sonic spil. Og man kan da stadig til tider lige blive lidt muggen over, at man døde igen.

Dette skal ikke læses som at være den store kritik af spillet, for Sonic Boom: Fire & Ice er uden tvivl en titel der er værd at se nærmere på. For den har som I kan læse, meget at byde på, og er et meget varierende spil i længden.

Spillet er hellere ikke et af dem, som man lige kommer igennem på et par timer. For spillet har et utal af baner, og der er en masse at opnå i banerne. Så vil man have fuldt udbytte af spillet, så er der mange timers underholdning i denne titel.

sonicb2

Sonic Boom: Fire & Ice er en titel som helt sikkert burde stå i alle Sonic fans samling, for den har alle de værdier som vi ønsker os af en Sonic titel. Så skynd jer ned til den lokale spil pusher og køb Sonic Boom: Fire & Ice.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNye blodige screenshots for Vampyr udgivet
Næste indlægNy Sniper Ghost Warrior 3 trailer rammer plet
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
sonic-boom-fire-ice-anmeldelseSonic Boom: Fire & Ice er en titel som helt sikkert burde stå i alle Sonic fans samling, for den har alle de værdier som vi ønsker os af en Sonic titel. Så skynd jer ned til den lokale spil pusher og køb Sonic Boom: Fire & Ice.