sony

Sony har meddelt at, i stedet for det planlagte overskud kommer elektronikgiganten igen med et underskud. Sony’s regnskabsår er fra april til marts, så det betyder at det kommende årsregnskab ikke indeholder omkostninger ved PSN nedbruddet.

Sony havde forventet et overskud på 860 millioner Dollars, som nu er ændret til at være et underskud på intet mindre end 3,2 milliarder Dollars eller ca. 16 milliarder kroner. Til sammenligning kostede det ca. 21 milliarder kroner i 1988 at bygge Storebæltsbroen. De skal lægges til Sony’s underskud sidste år på 439 millioner Dollars og forrige års underskud på 1 milliard Dollars.

Det betyder også, at nedbruddet på PSN som skete i april ikke er indeholdt i dette års regnskabstal. Sony kæmper stadig med at få nedbruddet, som skyldes hacker angreb, under kontrol. I Japan har myndighederne forbudt Sony at bringe PSN online før de redegøre for hvordan de sikrer kunderne.

Det lader til at hackere udnytter hullerne i Sony infrastruktur hurtige end Sony han nå at lappe dem. Hos Sony’s Internet udbyder So-Net er der blevet stjålet for 875 euro point (100.000 yen) fra forskellige kunder. Samtidig er Sony’s website i Thailand blevet hacket.