Har du spillet nogle af de forskellige battle royale spil så ved du hvor vigtig lyden er. Kan du med stor nøjagtighed afgøre hvor fodtrin kommer fra eller hvor der lige er fortaget et magasinskift så kan det være forskellen mellem at vinde eller blot blive nummer to. Her kommer der hjælp fra Sound Blaster med deres Digital-to-Analog Converter, Sound Blaster G3, som passer til både PC, PlayStation 4 og Nintendo Switch.

Sound Blaster G3 er bedst i forbindelse med konsoller eller en ældre PC hvor lyden kunne være bedre. Den er ultra transportabel med sine kun 32 gram og du kan stadig bruge et standard headset så længe det har 3,5mm jackstik. Vi har prøvet det på PlayStation 4 hvor du får rigtigt meget lyd for pengene. Du tilslutter den en USB-port (den er USB-C men der en konverter med) og så til den digitale optiske port bag på PS4. Det er den der også kaldes S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) som har flere kanaler end blot stereo som findes via stikket i kontrolleren.

Der er også den yderligere fordel at du kan vælge et headset alene til gamelyden og så en ekstern analog mikrofon til chat-lyd. Det er det tilsvarende setup jeg har til pc. Det giver en meget bedre mulighed for at finde en god mikrofon til en billig penge og et tilsvarende godt headset. Du har mulighed for at indstille både forstærkningen af din mikrofon, som er det lydbillede som andre oplever af din stemme, og så indstillingen af gamelyd og den chat-lyd du hører fra andre. Dermed kan du justere så du både har en krystalklar lyd fra dine holdkammerater uden at det overdøver den lige så vigtige formidling af lyden i spillet. Det er rigtigt velfungerende at have så præcise justeringsmuligheder.

Nu tænker du sikker at det ikke er super smart at Sound Blaster G3 har så korte ledninger og det gør den noget besværlig at justerer. Ja jeg har også kun brugt de forskellige knapper på enheden til den første indstilling. Derefter har jeg alene brugt app’en. Her kan du ændre alle indstillinger endda helt ned til de enkelte frekvensområder så det passer til det du gerne vil fremhæve. Der findes en række foruddefinerede indstillinger hvor fremhævelse til fodtrin er en af dem. Det er en uvurderlig hjælpe i den intense sidste fase i Call of Duty Warzone at du kan bestemme hvor lyden kommer fra. Skal du se en film eller lytte til musik så er det også en mulighed. Og ja du kan vælge at tilslutte et par højtalere hvis du ikke bryder dig om at sidde med hovedtelefoner i lang tid.

Du kan argumentere for at Sound Blaster G3 ikke er en essentiel del af et gamersetup. Min på påstand vil være, at til prisen så får du alle de fordele man typisk kun finder i de dyreste headsets. Dermed kan du til en brøkdel af prisen får en endnu bedre lyd sammen med det headset du allerede anvender. Det eneste du skal være opmærksom på er at dit headset skal have to 3,5mm jack-stik til henholdvis mikrofon og headset. Det har de fleste evt. via et separat kabel. Så er du på vinderkurs næste gang du træder ind på Battle Royale scenen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægJett stormer ind i Valorant
Næste indlægThe Last of Us Part II og Iron Man VR udskudt
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.