Vi kigger endnu en gang på en mus fra tyske Speedlink. Denne gang deres meget spændende gaming mus Decus. Igen er det en mus som har fået rigtig meget ros af de forskellige tyske gaming-sites og magasiner, som det også var tilfældet med den foregående mus vi anmeldte fra Speedlink, der desværre skuffede en smule. Lad os se om denne gør det samme.

sl-6397-bk_rgb_001

Førstehåndsindtrykket er rigtig godt. Den har et aggressivt design og virker solid. Den har en fornuftig vægt og knapperne har den helt rigtige lyd. Den ligger utroligt godt i min store hånd og er meget ergonomisk i designet. Jeg vil mene at forbrugere med lidt mindre hænder, vil føle den meget stor. Suppleret med Speedlinks egen musemåtte som jeg for nyligt anmeldte, så er det feel som musen har, når man bruger den på musemåtten, utroligt lækkert. Den gummi-agtige overflade giver et utroligt godt greb om musen.Den virker som en gamer mus skal. Vægten er bare spot on og man kan mærke at det er en kvalitetsvare man sidder med. Dette er suppleret med det igen aggressive design, så er det til forbrugeren der gerne vil have noget der både føles godt og solidt samt, at den levere varen som den skal. Der er brugt nogle gode materialer i til denne mus og det kan mærkes.

sl-6397-bk_rgb_002

Kigger vi på det som Speedlink skriver omkring sit produkt, så er der også rigtige gode chancer for, at vi har et rigtig godt produkt til gaming, i Decus gaming mus.

 • Professionel gaming mus
 • Ultimativ ergonomi
 • Funktioner og optik kan individualiseres fuldstændigt
 • Eminent laserpræcision
 • Ekstrem præcis lasersensor med justerbar nøjagtighed fra 400 til 5.000dpi
 • Mulighed for at aktivere LED-belysning i 6 atmosfæriske farver
 • 7 programmerbare taster inklusive dpi-switch og rapid-fire-taste
 • Kraftfuld makro-editor
 • 5 profiler med separate taste- sensor- og farveindstillinger
 • Intern profilhukommelse (128kb)
 • Automatisk hentning af profil ved start af spil
 • Valgbar USB-polling-rate op til 1.000hz (ultrapolling)
 • Ergonomi gennem praktisk scrollehjul og fingerstøtte
 • Gummioverflade
 • Fleksibel USB-ledning med modstandsdygtig beklædning (1,8m)

Noget man nok vil bemærke er, at Speedlink ved denne model i deres program af gaming muse, har valgt at “begrænse” den til 5000 dpi. Man skal virkelig være en hardcore gamer for at have den over de 5000 dpi, men der er nogle der ønsker dette og det giver Decus desværre ikke mulighed for. Så for at pensle det lidt ud, så hvis du er til en mus som kan præstere mere end 5000 dpi, så er det ikke denne mus du skal kigge efter.

sl-6397-bk_rgb_003

Man kan som altid ved disse gamer muse, indstille knapper som man selv vil. Der medfølger også software med til denne del. Hvis man spiller på en laptop som ikke har et cd-drev i, så har man også muligheden for at hente softwaren ned fra Speedlinks hjemmeside. Det hele virker let og er meget enkelt. Man kan også selv lege lidt med lyset i musen som giver et lille extra pift og det er lidt lir’. Det kan vi godt lide her hos Gamerslounge.

Selve funktionaliteten på musen fungere som den skal. Det er ingen overspringshandlinger her. Der er super god respons og det hele sker problemfrit. Det er en plug’n’play enhed, så den virker med det samme når man sætter den til usb-stikket. Alt er dog sat til standard, så uden softwaren kan man ikke gøre sig meget indstillingsmæssigt. Bagved hjulet på musen sidder knappen der som standard styrer dpi hastigheden. Hjulet kører også ganske godt uden at det føles porøst. Det skal dog lige siges med hensyn til hjulet, at man let kan komme til at trykke ned på muse-hjulet imens man ruller. Dette kan godt blive en smule irriterende samt at når man scroller med hjulet, så har det en tendens til at springe en del linier over. Det er lidt ærgerligt når resten nu ellers er så fint.

71RjHOru2SL__SL1500_

Musen har en pris på 349kr. og det er rigtig billigt i forhold til hvad man får, hvis man tænker på hvad man ellers kan få til den pris. Musen er rigtig behagelig til hverdagsbrug og i gaming sessioner. Her spiller ergonomien en stor rolle. Ergonomien skal være i orden når man skal sidde og bruge den i mange timer. Den skal passe ind i din håndflades størrelse og give en god støtte til fingre og hånd. Speedlink Decus er som tidligere nævnt til en mellemstor og stor hånd, så er du udstyret med det fra naturens side, så er her muligheden for at købe en rigtig god mus til både hverdagsbrug og til mange spilletimer foran skærmen.

Konklusion:

Speedlink har lavet et rigtig godt stykke arbejde med Decus musen. Den er ikke helt oppe at spille med Steelseries og Logitech i deres gaming muse program, men den er rigtig godt på vej. Der er kvalitet for pengene. Jeg er meget imponeret over det man får for sine penge. Der er både solid byggekvalitet, fleksibilitet og funktionalitet.

Et rigtig godt valg til budget gameren.

 

Tak til PR Nordic og Speedlink for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægUbisoft har løftet sløret for The Divisions Season Pass indhold
Næste indlægSteelSeries Apex 350 anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
speedlink-decus-gaming-mus-anmeldelseEn rigtig fornuftig mus til en rigtig god pris. Byggekvaliteten er god og den virker rigtig solid. Den har et aggressivt design og er som mange andre gamermuse, fuld programmerbar. Med alle de funktioner og den bygge kvalitet, er 349kr. en rigtig god pris.