Xbox 360 og PlayStation 3 synger på sidste vers og for mange udviklere er første halvår 2013 sidste chance for at pushe spil over disken inden den store tørke, hvor alle sparer sammen til en ny konsol eller måske en PC. Der er faktisk masser af annoncerede titler, både kendte og mindre kendte. Jeg tager en tur gennem nogle spil udgivelser i 2013.

 

Crysis 3, (EA, Crytek, 22. februar)

Det lader til at Crysis 3 bliver den bedste udgivelse i serien. Denne gang er der gået 24 år siden hændelserne i Crysis 2 og året er 2047. Vi møder Prophet og Psycho i deres kamp mod både Cell Corporation og fjenden Ceph. Det er en af min personlige favoritter og efter de skuffende militær shootere i efteråret 2012, så er det mit bud på solid online oplevelse. Jeg spillede en tidlig version på Gamescom 2012 og venter nu spændt på at det bliver udgivet.

 

Aliens: Colonial Marines (Sega, Gearbox, 12. februar)

Så er der FPS i rummet hvor der igen skal kæmpes mod de skræmmende aliens. Det er en titel som har fået en noget hård medfart i forskellige previews. Der er lavet flere forsøg på at genskabe de populære film som spil med varierende succes. Jeg har ikke spillet nok til at danne mig en mening, så det bliver en af overraskelserne.

 

Strike Suit Zero (Born Ready, Born Ready, 24. januar)

Japansk udgivelse som er dukket op via Kickstarter, med store robotter som kæmper i rummet. Ja, det er faktisk hvad jeg ved. Du kan læse mere på spillets hjemmeside.

 

Devil May Cry (Capcom, Ninja Theory, 15. januar)

Så er Dante tilbage i en ung udgave i et noget mere vestligt præg. Hvis du er til hack and slash bliver DMC et spil som du vil elske. Der er kæmpe store dæmoner, i fantastiske omgivelser med en rapkæftet kæk Dante.

 

Dead Island: Riptide (Deep Silver, Techland, 26. april)

Flere zombier? Det er ikke en titel der er højt på listen og jeg er altid skeptisk når en titel mener det bedste salgsfremstød er en musikvideo på hjemmesiden. Forgængeren blev aldrig udgivet i Tyskland fordi det var for voldeligt. Spørgsmålet er om det er godt eller skidt?

 

Omerta: City of Gangsters (Kalypso Media, Haemimont Games, 1. februar)

XCOM var uden tvivl et af de bedste spil i 2012, og Omerta giver os endnu et tur-baseret action spil. Det virker som en omgang SimCity med gangstere.

 

Fuse (EA, Insomniac Games, marts)

Insomniac er bedst kendt for Ratchet & Clack og Resistance serien. De skal nu prøve kræfter med udvikling til flere platforme og det bliver spændende at se hvordan det spænder af. Fuse er et 4 spiller co-op klasse baseret fps. Så har vi også alle buzz words med.

 

Injustice Gods among us (Warner Bros, NetherRealm Studios,  april)

Så kan vi endelig får afgjort om det er Batman eller Superman som er den stærkeste i dette fighting spil med heltene fra DC Comics.

 

Dead Space 3 (EA, Visceral Games, 8. februar)

I rummet kan ingen hører dig skrige. Nå forkert titel, selvom du denne gang kan spille co-op så bliver det nok ikke lettere. Isaac og John kæmper side om side mod Necromorphs og de religiøse fanatikere fra Unitology i Dead Space 3.

 

Army of Two: The Devil’s Cartel (EA, Visceral Games, 29. marts)

Visceral Games fortsætter i Mexico med afrevne lemmer og ultravold når Alpha og Bravo på egen hånd rydder narkobaronernes buler. Det bliver shooter udgaven af et hack & slash hvor succes skabes med buttom mashing.

 

Metro: Last Light (THQ, 4A Games, 2013)

Baseret på bøgerne af samme navn tager vi igen en tur i Moskva’s metrosystem. Det første spil var en stor overraskelse og jeg håber denne titel bliver lige så god. Det kræver selvfølgelig at THQ’s økonomi kommer til at hænge sammen.

 

Sniper: Ghost Warrier 2 (City Interactive, City Interactive, 15. januar)

Det er min favorit udvikler i Polen som står bag denne anden udgivelse hvor det nærmest er et krav at du skal campe i multiplayer. Det er Crytek som har leveret motoren og så er det bare et spørgsmål om AI’en og er blevet bedre.

 

South Park: The Stick of Truth (THQ, Obsidian Entertainment, marts)

THQ kom sig aldrig over det fejlslagne projekt uDraw og er nu i betalingsstandsning. De siger selv at det ikke kommer til at påvirke planlagte spil. Det håber vi så er rigtigt så South Park RPG’en kommer i luften.

 

Splinter Cell Blacklist (Ubisoft, Ubisoft, forår)

Fisher er tilbage og skal redde hele verden (igen) da listen med navnene på alle agenter forsvinder.

 

BioShock Infinite (2K Games, Irrational Games, 26. marts)

Længe ventet og med store problemer på udviklingssiden hvor også multiplayer er blevet skrottet. Nu er der om ikke andet så sat en udgivelses dato på Infinite.

 

Metal Gear Rising: Revengeance (Konami, Kojima, 19. februar)

Metal Gear er nu blevet multiplatform og dette stealth action spil udkommer til både Xbox og PlayStation. Det er Raiden som med sin supersoniske Katana skal slice & dice alle muligheder fjender.

 

Watch Dogs (Ubisoft, Ubisoft Montreal, forår)

Den store overraskelse på E3 i 2012 udviklet af Ubisoft’s stjerne studie i Montreal. Det bliver spændende at spille Aiden Pearce i denne moderne fortolkning af Chicago i Watch Dogs.

 

Sly Cooper: Thieves in Time (Sony, Sanzaru Games, marts)

Så er der mere action med tidsrejser og meget andet godt til PlayStation 3 når Sly Cooper vender tilbage.

 

Tomb Raider (Square Enix, Crystal Dynamics, 5. marts)

Sammen med andre serier som går tilbage til de unge år så møder vi også her en ung Lara Croft. Det ser flot ud og i modsætning til de andre bliver det denne gang en kameraføring som er helt tæt i tredjeperson.

 

Gears of War Judgement Day (Microsoft, People Can Fly, 19. marts)

Det er et kvalificeret gæt at Epic Games arbejder på et Gears of War til Xbox 720, og derfor har People Can Fly fået til opgave at holde gryden i kog indtil efteråret med Judgetment Day.

 

Lost Planet 3 (Capcom, Spark Unlimited, forår)

Så bliver det igen tid til at lyne overfrakken helt op når vi i denne tredjepersons shooter tager en tur på den forsvundne planet. Det bliver koldt på Lost Planet 3 selvom der også er jungle.

 

The last of Us (Sony, Naughty Dog, 7. maj)

Stort anlagt spil som formodentlig bliver den sidste store eksklusiv titel til PlayStation inden en ny generation af konsoller tager over. Trailerne ser fantastiske ud og med erfaringen fra Uncharted så er gameplay helt sikkert også velfungerende. Den kan tænkes at denne bliver en titel som både kan spilles på PlayStation 3 og en helt ny hardware platform.

 

Rainbow Six Patriots (Ubisoft, Ubisoft, ?)

Ubisoft har flyttet rundt på deres udviklings ressourcer hvilket er gået ud over Rainbow Six. Det er ikke sandsynligt at vi ser denne udgivelse på den side af sommer ferien og dermed er det også tvivlsomt om det bliver på den aktuelle generation af konsoller.

 

Star Wars 1313 (Activision, LucasArts, ?)

Det er ikke meget er der kommet om denne titel, hvor helten ikke engang er annonceret. Mit gæt er at det er Boba Fett, som i Star Wars har brugt CT-1313 som alias. Jeg tror ikke vi kommer til at se denne udgivelse på den aktuelle generation af konsoller.

 

Grand Theft Auto V (Rockstar, Rockstar, ?)

Med to trailere og en håndfuld skærmbilleder er GTA V hypen allerede i fuld gang. Det er tvivlsomt at denne titel kommer til den aktuelle generation af konsoller. Hvis den udkommer den i dette halvår skal du forvente at det alene bliver til PC, mens konsoller kommer til at halte efter.