Star Wars spil er en sparsomlighed i disse år, især når det kommer til de gode af slagsen. Men Respawn Entertainment og EA har fundet en formular der virker, og resultatet er Star Wars Jedi: Fallen Order. Efter mange års venten og spænding, har vi nu endelig spillet i vores hænder. Vi er begejstret og efter at have brugt masser af tid i en fjern, fjern galakse, er vores anmeldelse nu klar.

Lysværd, stormtroppers, adskillige planeter, en ægte stjernekrigs historie og én jedi til at rede det hele, er lige hvad der gør Star Wars Jedi: Fallen Order til et underholdende og ustyrligt godt spil.

Man spiller som Cal Kestis, en padawan der er på flugt fra imperiet i kølvandet på udrenselen af Jedies som fandt sted da Order 66 blev iværksat. Ikke alene er man på flugt, men du har også til opgave at krydse stjernerne og udforske mange planeter, i søgen efter en forsvunden civilisation, der vil kunne genoprette Jedi ordenen.

Det lyder måske ikke overvældende, men historien en del af Star Wars universet og den er faktisk ret simpel og god. Man kommer til at møde en masse ukendte og kendte ansigter fra Star Wars filmene på rejsen.

Spillet er singleplayer, så du finder ingen multiplayer elementer, lootbox og hvad man ellers kunne frygte. Spillet er singleplayer, punktum slut. Man kommer til at udforske forskellige planeter på tværs af historien. De er dog ikke åben-verden, men til gengæld er banerne store og komplicerede. Det vil sige at ikke alle veje er åben fra starten, dem lukker man op for hen af vejen, alt efter hvor nysgerrig og ihærdig man er for at se, opdage og opleve alt.

Hvad angår gameplayet, så har Respawn Entertainment i den grad mikset en masse stile og genre sammen i Star Wars Jedi: Fallen Order og det passer super fedt sammen. Lyssværd kampene kan blive hektiske og måden man bruger kræften på, er lige som man kunne ønske sig af et Star Wars spil. Er en fjende tæt på en kant? Skub dem udover eller lås dem fast, så du kan nå at uddele nogle Jedi tæsk!

Det er tydeligt at der er lånt fra alverdens spil såsom Dark Souls, Uncharted og ikke mindst Titanfall. Når man er i kamp, gælder det ikke om at hamre løs på angrib knappen. Der skal taktik, undvigemanøvre og blokeringer til, ikke mindst når det kommer til boss battles.

Kommer man forbi en Stormtrooper med våben, kan man med sit lyssværd, sende projektilerne direkte tilbage. Det bliver aldrig kedeligt. Men med tiden kan man lukke op for mange forskellige kampteknikker, lyssværd tricks og Force angreb.

Når man lukker op for flere Force angreb, kan man virkelig lave nogle vilde manøvre. Kast boomerang med lyssværdet, stoppe tiden, kaste og skubbe genstande og fjender og meget mere. Man får følelsen af at være en rigtig Jedi.

Ved Cals side har han en lille ven med sig i form af en droid kaldet BD-1. Han er behjælpelig med et hologram kort over de områder du befinder dig i, stimpacks aka. ekstra liv mm. Den er ekstrem nyttig og du vil komme til at bruge den lille droid ofte til mange forskellige situationer. Den kan også finde gemte skatte, skanne genstande, fjender og områder for nyttig informationer og den kan også opgraderes.

Apropos opgraderinger, så er der også tilpasningsmuligheder for både Cal, BD-1, dit rumskib og ikke mindst, dit lyssværd. Overalt er der gemt kister, hvor man kan sende BD-1 ned i, for at finde belønninger. Her finder du skins, så du kan give Cal eller de andre nævnte ting, lige det look du ønsker. Dit lyssværd får også nye dele, men her skal du hen til en værkstedsbænk, for at ændre udseendet på dit lyssværd. Selvom man ikke lige ser Cals lyssværd på tæt hold, så er det stadig fedt at have muligheden for at ændre den.

Star Wars Jedi: Fallen Order er rigtig godt Star Wars spil. Den er selvfølgelig ikke uden fejl, da jeg af og til oplevede karakterer i T-pose, lydden der klippede ud og teksture der var lidt for længe om at indlæse. Men bortset fra det, er spillet en fryd at opleve og spille. Respawn Entertainment har formået at udvikle et Star Wars spil, der faktisk er ret godt. Det er en sjældenhed i vores tid, men i den grad også på tide.

Star Wars Jedi: Fallen Order er ude nu på PS4, Xbox One og PC.
Tak til EA og Respawn Entertainment, for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægRed Dead Redemption 2 anmeldelse (PC)
Næste indlægGTFO – Work together or die together
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK