Steelseries er kommet med en helt ny trio i deres anmelderroste Arctis serie. Det er selvfølgelig ikke gået vores ører forbi og vi har da også haft muligheden for at teste den mindste i rækken.

Selvom det er lillebroderen i deres nyeste trio, skal man bestemt ikke tage fejl. Der er ikke meget der skiller de tre brødre ad. De har samme drivere og den nyeste Sorround sound teknologi i sig. Lille broderen, som vi har testet, kaldet Arctic Pro, er med en lille MixAmp enhed meget simpel at sætte til. Det kan stort set ikke gøres mere simpelt. Lillebroderen er klar til kamp fra start.

I kassen medfølger der som altid et 3,5 mm jackstik. Dette er mest for at headsettet kan benyttes til mobile enheder. Dog kan det også bruges til både Playstation 4 og Xbox One. Headsettet er primært lavet til PC og det kan mærkes. Selvom det fremgår på Steelseries hjemmeside at headsettet kan bruges til de ovenstående enheder. Så er det klart at foretrække at men kun bruger det til PC. Er man lidt en lydnørd som jeg, så kan jeg ikke anbefale at bruge det til musik på mobile enheder. Lyden er tom og uden dybde. Bass’en er flad og diskanten er slet ikke klar.

Jeg satte også Arctis Pro til både Playstation 4 og Xbox One X. Begge steder fejlede lyden på ingen måder noget. Den var klar, sprød og lækker. Man ofre dog Sorround lyden ved at sætte det til Playstation 4 og Xbox One. Men lyden er lækker.

Jeg havde dog til gengæld nogle lidt problemer hvad angår mikrofonen på konsollerne. Faktisk så meget at jeg vil kalde det på godt jysk ‘Træls’. Dem jeg sad og spillede med oplevede konstant ekko i deres ende, når min mikrofon var sluttet til. Dette gjaldt på begge konsoller. Samtidig var mikrofonen meget følsom på konsollerne, så når jeg sad uden at sige noget, lød det nærmest som en halsende hund der havde leget i haven i flere timer uden vand, på en varm sommerdag.

Så jeg måtte konstatere at lige der, måtte headsettet give op. Så jeg vendte snuden mod PC igen. Der ventede der mig en helt anderledes og sublim oplevelse, for at sige det mildt.

Lyden er hamrende lækker og sprød. Der er virkelig kælet for lyden på PC og her mærker man virkelig hvordan Steelseries og deres nye trio, sætter stort set hele feltet af konkurrenter til vægs. Det er meget sjældent at jeg imponeres på denne måde i forhold til lyd i et headset, men det her er ‘jawdropping’. Diskanten er krystalklar og det er ren kræs for øregangene. Mellemtonen om bass’en arbejder sammen i en fantastisk harmoni og skaber en stemning, som man sjældent ser. I spil som PubG, Call of Duty WWII og Counterstrike stråler headsettet som Nordstjernen på en skyfri nattehimmel. Jeg troede aldrig at jeg skulle gå væk fra at kalde Turtle Beach 900 series som toppen af poppen. Men her overtager Steelseries tronen på den mest overbevisende måde.

Det er en skam at denne lyd og i særdeleshed Surround lyden kun er tilgængelig på PC, og ikke på konsoller. Men PC gamere har fået sig en ny diamant. Det er intet mindre end imponerende.

Man styrer meget nemt, hvordan man skal fordele chat og spil lyd, med den lille MixAmp. Samtidig så gør Steelseries Engine software resten af arbejdet færdigt. Man har som altid hos Steelseries, lidt bling på headsettet, hvor man igen har sat RGB lys på siden af headsettet.

Der er også igen blevet plads til en udtrækkelig mikrofon på siden af headsettet som igen skal have ros. Lyden på PC er igen krystal klar og mikrofonen levere en fantastisk klar chat lyd til dine kammerater, i den anden ende.

Komfortmæssigt er Steelseries et kapitel for sig selv og foran alle andre. Arctis serien satte for et par år tilbage en helt nyt standard for komfort på headsetmarkedet, og de fortsætter med at imponere.

Lækre materialer og god byggekvalitet samt den “ski-brille” rem som der er på headsettet, giver en perfekt pasform på hovedet. Ørekopperne er i en perfekt størrelse som faktisk passer til de fleste. Materialet på ørekopperne er også af høj kvalitet, hvilket faktisk gør, at man kan bruge briller, uden det bliver en irritation. Jeg ved ikke om det er en design genialitet eller om det har været rent til fældigt. Men lækkert er det.

Konklusion:

Arctis Pro og den serie det tilhører, er godt og grundigt ved at sætte sine konkurrenter til vægs. Med sin fantastiske lyd og lækre komfort, så ligger den med, helt forrest i feltet. Desværre så er det desværre kun til PC hvor den er med helt fremme. Til konsol og til mobile enheder, halter det desværre lidt.

Så er du på udkig efter et mega lækkert headset til PC, hvor der på ingen måder er gået på kompromis med hverken bygge eller lydkvalitet, så er Arctis Pro et must. Det er simpelthen kræs for øregangene.

 

Tak til Steelseries for at gøre denne anmeldelse mulig.