Creative Assembly overraskede sidste år med DLC pakken Empire Divided til Total War: ROME II og på Kvinders Internationale Kampdag 8. marts har de nu udgivet Desert Kingdoms Culture Pack. Deres betegnelse for udvidelser er Culture Pack da hver ny kommandør stammer fra et nyt kulturelt område.

Årsagen til at udgivelsen falder sammen med Kvinders Internationale Kampdag er, at der sammen med Culture Pack’en også er en gratis opdatering ude kaldet Female Leaders. Jeg plejer altid at spille som en mørklødet kvinde hvis muligheden byder sig og her kommer der en række stærke kvinder at vælge som kommandør. Creative Assembly stræber efter en historisk nøjagtighed og i flere kulturer, som den romerske og græske, var kvinder ikke hærledere men indtog i stedet politiske og sociale embeder. Nu har du så muligheden for at vælge Cleopatra og Teuta som fuld spilbare med egne stemmer og grafik. I de kulturer hvor kvinder ikke kan have et embede er der en speciel “Cursus Honorum” karriere hvor kvinders politiske magt i korridorerne kan udnyttes.

Den betalbare Desert Kingdoms Culture Pack introducer fire nye spilbare kulturer eller fraktioner. Du finder kongedømmerne Kush, Saba og Nabatea som alle hører under den afrikanske/arabiske underkultur på begge sider af Nilen samt Masaesyli der har rødder i området Numidia (nu Algeriet). Fælles for dem alle er at de har Desert Warriors bonus der hjælper i ørken kampe mens Deep-rooted Traditions giver negativ bonus på forskning. Selvom de kulturelt minder om hinanden, så har de forskellige styrker med forskellige teknologi træer.

Kush er et lille kongedømme syd for Ægypten, der er kendetegnet ved bueskytter, handel og et tilhørsforhold til ægyptisk kultur. Nabatea er teknologisk avanceret med et fokus på militær hvilket gør tilhørsforholdet til romerne ideelt. Saba ligger noget sydligere på den Arabiske Halvø og har en forkærlighed for kameler i rustning. De har også et veludviklet landbrug og har adgang til billige lejesoldater. Masaesyli trækker sine styrker fra Numidia regionen og er primært til kavaleri hvor de anvender romerske taktikker i slagene. Deres evner til bagholdsangreb gør det svært for deres fjender at få forstærkninger.

Når det så er sagt så er hver enkelt enhed en variation over det som allerede findes. Der er andre stats og de er selvfølgelig repræsenteret grafisk så de passer med kulturen. Der er lagt tilstrækkeligt meget arbejde i hver enkel fraktion til at det ikke bare føles som en kopi af allerede eksisterende enheder. De fire forskellige fraktioner er også så varierede at de faktisk skal spille forskelligt. Det er alt sammen med til at give ny energi til et spil som oprindeligt udkom i september 2013.

Jeg synes at Total War: ROME II – Desert Kingdoms Culture Pack viser en gruppe af mindre kendte kulturer og dermed gør det til en endnu mere historisk komplet oplevelse. Female Leaders er også lavet så det passer ind i perioden på en måde så det ikke fremtræder som en kunstig kvote tankegang. I Desert Kingdoms har kvinder også en stor magt og position, da der var væsentlig mere kønslighed i datidens Mellemøsten end det vi ser i dag. Specielt har Kush en stor gruppe af vigtige kvinder som kan rekrutteres.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Ikaruga udgives på PlayStation 4
Næste indlægMotoGP 18 annonceret
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
total-war-rome-ii-desert-kingdoms-culture-pack-anmeldelseJeg synes at Total War: ROME II - Desert Kingdoms Culture Pack viser en gruppe af mindre kendte kulturer og dermed gør det til en endnu mere historisk komplet oplevelse. Female Leaders er også lavet så det passer ind i perioden på en måde så det ikke fremtræder som en kunstig kvote tankegang. I Desert Kingdoms har kvinder også en stor magt og position, da der var væsentlig mere kønslighed i datidens Mellemøsten end det vi ser i dag. Specielt har Kush en stor gruppe af vigtige kvinder som kan rekrutteres.