SteelSeries har været igang med deres ‘Show Your Colors’ program siden 2015, hvor de “gamle” headsets har fået nyt fornavn, i form af Siberia og hvor de har fået lidt opgradering, hist og pist. Vi har fået tilsendt deres Siberia 200 som er afløseren til deres bestseller og himmelroste headset V2. Der er ikke meget der er ændret, udover nogle nye driver enheder og et hvidt headband, så er alt som det plejer. Og hvorfor egentlig også lave om på en opskrift der virker.

steelseries-siberia-200-gaming-headset-white-gapl-689-55927-3

Siberia 200 kommer som den altid har gjort, med analog tilslutning via to 3.5 mm 4 pols jackstick, der som altid er grøn og lyserød. Den grønne er til lyd og den lyserøde er mikrofon-tilslutningen. Der medfølger en lille adapter så man kan slå det sammen så man også, udover at kunne bruge det til PC, kan bruge det til tablets og mobilenheder. Det er også kompatibel til Apple’s Mac computere. Når man har tilsluttet adapteren kan man nemlig bruge mikrofonen på både mobilenheder og Mac computere.

En anden ting som adapteren også gør er, at man kan bruge headsettet med Playstation 4 og Xbox One. Ved Xbox One kræver det dog at man bruger en af de nyere controllere med indbygget 3,5mm indgang, eller at man gør brug af Microsoft stereo adapter. Det hele virker simpelt og nogenlunde problemfrit. Der er dog lidt opsætning med stereo adapteren som der plejer, men eller er opsætningen ganske simpel.

Der er også kommet en lille ny lydstyreenhed på ledningen, der er en smule mere indbydende end den forrige. Det hele virker en del mere gennemført, til et allerede fremragende produkt. Puderne på ørekopperne er stadig polstret med kunstigt læder der lydisolere bedre en stofpolstring selvom, der ikke er ret meget lydisolering på Siberia 200.

STEELSERIES-SIBERIA-200-WHITE-3

Der er igen blevet plads til en skjult mikrofon, der trækkes ud under brug.  Jeg har altid været vild med den måde SteelSeries gemmer deres mikrofon. Især hvis man ønsker at tage deres headset’s med i bussen eller toget.

Selve lydkvaliteten i mikrofonen har varieret en del, afhængig af hvilken enhed jeg har brugt den på. Den virker upåklageligt til PC og Playstation 4, hvor den kvittere med rigtig god lyd og den reagere prompte. Desværre var det dog lidt en anden sag med Xbox One. Mikrofonen havde en tendens til enten at skratte lidt, være nærmest over følsom eller at man var utrolig lav i stemmen hos sine medspillere. Om det har noget at gøre med stereo adapteren som jeg mener, er noget der er skabt i vrede på en regnfyldt og kold dag, ved jeg ikke. Men det fungerede ikke optimalt. Jeg prøvede med flere forskellige adaptere, men ligemeget hjalp det.

Brugte jeg mikrofonen på Ipad’en via Skype var lyden ganske fremragende og den var krystalklar lyd i begge ender. På telefonen var lyden desværre lidt lav, når jeg foretog ganske almindelige opkald. Det er en smule upraktisk da man virker en smule tosset, når man sidder og nærmest råber ind i mikrofonen, når man taler i telefon. Så lidt blandede tanker omkring mikrofonens funktionalitet.

siberia_200_colors.png__260x240_q85_crop-scale_subsampling-2

 

På selve lydsiden i højtalerne må jeg sige, at det nye hardware som er blevet tilføjet i form at et par solide 50mm drivers, levere en outstanding lydoplevelse. Både i spil og musik er lyden krystalklar med en god afstemt bas, en lækker diskant og en fornøjelse af en omgang mellemtoner. Det er her at Siberia 200 virkelig træder i karakter og næsten kvaser sine konkurrenter i overlegen stil. Det hører til sjældenhederne at jeg oplever noget, som er så godt afstemt i alle lydens facetter. Skal jeg sætter en finger på noget, som nok handler mere om personlige præferencer. Så kunne jeg godt tænke mig en smule mere bass under spilsessionerne. Jeg kan godt lide at mærke bragene fra granater, istedet for kun at høre dem. Men det er virkelig kun bagateller.

Sidder man og spiller ‘League of Legends’, WOW og andre MMO spil, så betyder det ingenting. Heller ikke i CS:GO har det en stor betydning, men under mine spilsessioner Call Of Duty: Black Ops III manglede jeg lidt. Men igen var det kun minimalt. Jeg skal skynde mig at sige at Siberia 200 er et stereo headset. Så forventer man surround sound, så skal man nok kigge lidt længere oppe i headsetprogrammet hos SteelSeries.

Jeg spiller stortset kun med surround headsets. Det er desværre blevet en mindre afhængighed. Når man har spillet med og vænnet sig til surround sound, går man ALDRIG tilbage. Men leder man efter et stereo headset som skal kunne levere fantastisk lyd i både spil og musik. Så er Siberia 200 et rigtig fornuftigt valg. Jeg vil ikke anbefale det til Xbox One, men til PC er det er fremragende headset.

SteelSeries-Siberia-200_QTWT1511000388_04

Noget vi også vægter højt her hos Gamerslounge, når vi kigger på headsets er komforten. Her skuffer Siberia 200 bestemt ikke. Da SteelSeries har bibeholdt deres stil fra V2 og V3 med den fleksible rem, så går man slet ikke galt i byen her. Det sidder utroligt behageligt og da det samtidigt er meget let, så bliver man på ingen måder generet, under lange spilsessioner. Personligt er jeg mere til måden som SteelSeries har gjort med deres Siberia 800 og som Roccat gør med deres Kave XTD Stereo headset, som vi tidligere har anmeldt. Den faste bøjle med blød polstring på undersiden. Men det er selvfølgelig smag og behag.

Når vi nu har gang i sammenligningerne, så er det meget passende at vi laver en sammenligning med Roccat Kave XTD Stereo headset. Siberia 200 og Roccat Kave XTD Stereo headset er i mine øjne i top 5 indenfor stereo gaming headsets. De har hver især deres plusser og minusser, men de levere bare overtruffen lyd og komfort på samme tid. Tit er det prisen der skiller fårerne fra bukkene. På prisen vinder Siberia 200, da de er en lille 100kr. billigere end Kave XTD Stereo. Men tager man prisen ud af beregningen, så er afsindigt svært at skulle vælge. Så jeg lader det være op til smag og behag samt størrelsen på sparegrisen om at afgøre, hvilket i helst ville have på hylden.

200white-700x700

 

Konslussion:

SteelSeries Siberia 200 er et hamrende godt headset til en rimelig pris. Det levere knald god lyd og er fleksibel i forhold til hvilke platforme, man øsnker at bruge det på. Som tidligere skrevet vil jeg ikke anbefale det til Xbox One grundet problemer med mikrofonen sammen med Microsoft’s stereo adapter. Men burger man det til at lytte til musik og til lange spilsessioner på PC eller Playstation, så bliver man forkælet ud over alle grænser, med en overtruffen lyd i alle facetter.

Et lille minus er at ørerne bliver lidt varme i de læderpolstret ørekopper når man sidder og spiller i lang tid. Men ellers er der ikke meget at komme efter ved Siberia 200. Byggekvaliteten er i orden og det er robust og holdbart. Lækker dansk kvalitet.

Prisen på Siberia 200 ligger omkring de 500kr. så man får meget for pengene.

 

Tak til SteelSeries og digitalPR for at gøre denne anmeldelse mulig.

 

 

 

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægAssetto Corsa udskydes
Næste indlægRazer Wildcat anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-siberia-200-gaming-headset-anmeldelseKan SteelSeries føre arven videre fra det legendariske V2 headset, som er blevet SteelSeries all-time bestseller? Vi har haft det til test og har givet vores vurdering.