Sony PlayStation er nu klar med systemsoftwareopdatering version 1.70 til PS4. Opdateringen inkluderer videoredigeringsværktøjet Rich Video Editor, udvidede SHARE-muligheder med SHAREfactory og hurtigere adgang til spil forudbestilt i PS Store samt meget mere.

Samtidig opdateres PlayStation Vita-systemet til version 3.15 og PlayStation App til version 1.70, hvilket giver større en integration med PS4-systemet.

De nye funktioner forbedrer PS4-systemets sociale netværksmuligheder og den overordnede spiloplevelse.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) har netop meddelt, at de frigiver systemsoftwareopdatering version 1.70 til PlayStation 4-systemet (PS4) i dag. Opdateringen omfatter nye funktioner, der øger de sociale netværksmuligheder og gør det nemmere for spillere at dele deres oplevelser på en mere meningsfuld måde. Softwaren til PlayStation Vita-systemet (PS Vita) er også blevet opdateret for nylig for at give en større integration og en forbedret kompatibilitet med PS4-systemet. Ligeledes vil PlayStation App samtidig blive opdateret med PS4-systemsoftwareopdateringen. Disse opdateringer vil styrke PS4-systemet yderligere i kraft af de mange nye funktioner og forbedringer, som i høj grad har været både ventet og ønsket.

“Vi er utroligt stolte af PS4’s nuværende succes. Der er allerede mere end syv millioner spillere verden over,” udtaler marketingdirektør Isabella Tomatis, SCEE. “Vores succes afhænger af, at vi sætter spillerne i centrum, og denne opdatering er et godt eksempel på det. Vi har lyttet til spillerne og imødekommet deres største ønsker med hensyn til funktionalitet. Det er meget vigtigt for os, at vi har den konsol med det største sociale netværk, og vi er sikre på at have opnået det med denne opdatering, og at vi har skabt en unik og spændende oplevelse,” afslutter Isabella Tomatis.

De vigtigste nye funktioner i 1.70-opdateringen:

Redigering og deling af de bedste gameplayøjeblikke med SHAREfactory

Med systemsoftwareopdateringen version 1.70 får PS4-ejere bedre muligheder for at dele deres spiloplevelser ved at downloade den nye SHAREfactory-app, der er PS4-systemets videoredigeringsværktøj, som gør det muligt for brugere nemt at tilføje særlige effekter, bl.a. filtre, overgange og temaer, på deres gameplayvideoer. SHAREfactory giver adgang til en lang række værktøjer, så man kan gøre sine videoer personlige ved at lægge tekst og videokommentarer på, samtidig med at man kan have billede-i-billede-funktionalitet ved hjælp af PlayStation Camera. PS4-ejere kan også tilføje eget soundtrack til deres videoer ved hjælp af de allerede eksisterende lydspor eller ved at importere original musik. Med disse mange funktioner kan spillere med SHAREfactory samle de største spiløjeblikke, som de kan dele med deres venner og sociale netværk.

Få spil hurtigere med automatisk downloading af forudbestilte spil

En væsentlig del af PS4-oplevelsen er en hurtig og effektiv adgang til indhold, f.eks. den eksisterende funktion “Spil, mens du downloader”. Umiddelbart efter 1.70-opdateringen bliver det muligt automatisk at downloade udvalgte spil, der er bestilt i PlayStation Store før frigivelsen, så spillet kan spilles, så snart det udkommer. Hvis funktionen auto-download er aktiveret, downloades spillet automatisk op til flere dage, før det udkommer. Når frigivelsesdatoen nærmer sig, vises der et ur, der på sekundet tæller ned, hvor lang tid der er, til indholdet frigives og er tilgængeligt.

HDCP Off gør det mere fleksibelt at overføre gameplay

Med 1.70-opdateringen imødekommes et af PS4-brugernes store ønsker om funktionalitet, da det nu bliver muligt at slå det digitale kopibeskyttelsessystem High-bandwith Digital Copy Protection, HDCP fra ved spil. Det gør det muligt at overføre PS4-spil gennem HDMI til en ekstern enhed, hvilket giver større fleksibilitet ved overførsel af gameplay, herunder længere optagelser og livestreaming.

Nem deling af videoer, skærmbilleder eller redigerede videoer via USB-stik

Der er også mulighed for at kunne eksportere hentede videoer, skærmbilleder eller redigerede SHAREfactory-videoer til et USB-stik ved at trykke på DUALSHOCK 4-controllerens SHARE-knap. Det giver brugerne mulighed for at dele deres vildeste, mest heroiske spiløjeblikke med verden på sociale videoplatforme efter eget valg.

Se liveudsendelser i HD eller se udsendelser senere med arkivunderstøttelse

Med den kommende opdatering får brugerne mulighed for at vise deres gameplay i 720P HD-opløsning og arkivere dem via Twitch og Ustream.

Ekstra funktioner og opdateringer i systemsoftware version 1.70:

  • DUALSHOCK 4: Lysstyrken i lysbjælken kan indstilles til klar, medium, dæmpet i indstillingsmenuen. Brugerne vil også kunne styre skærmtastaturet ved hjælp af DUALSHOCK 4-controllerens touchpad og indsætte det tastede ved at klikke på touchpad’en eller trykke på X-knappen.
  • PlayStation Store: Mulighed for alternative betalingsmetoder (APM) ved køb af indhold i PS Store, herunder PayPal-support.
  • SHARE: I kraft af de opdaterede indstillinger kan brugerne uploade skærmbilleder eller videoklip under en liveudsendelse, ændre standardtiden for optagelse af gameplay og vælge præcis de skærmbilleder og videoklip, som de ønsker at gemme på deres PS4-system. Endvidere får brugerne større mulighed for at beskytte deres uploadede SHARE-videoer eller skærmbilleder på Facebook, idet de kan vælge, hvem der skal kunne se de uploadede videoer og billeder.
  • Venner: Det bliver lettere at finde venner og sende anmodninger samt mulighed for at søge efter venners venner, se fælles venner på en anden brugers profil og acceptere venneanmodninger direkte fra vennelisten.
  • Trofæer: Trofæer kan sorteres efter, hvor sjældne de er, i indstillingsmenuen.
  • PlayStation Camera: PlayStation Camera reagerer på flere stemmekommandoer, så brugere kan starte udvalgte installerede apps.
  • Music Unlimited: PS4-brugere, der abonnerer på Music Unlimited, kan dele sange ved at trykke på SHARE-knappen på DUALSHOCK 4-controlleren.

PS Vita 3.15

Samtidig med 1.70-opdateringen til PS4 er der for nylig kommet en systemsoftwareopdatering version 3.15 til PS Vita-systemet med forbedring af vigtige funktioner, der styrker forbindelsen og integrationen mellem PS Vita-systemet og PS4-systemet. 3.15-opdateringen giver mulighed for automatisk at registrere en enhed, så enhederne automatisk forbindes, når begge systemer er online, og begge er registrerede hos samme bruger. Det gør det endnu lettere at forbinde et PS Vita-system med et PS4-system til Remote Play og andre second-screen-funktioner.

PlayStation App 1.70

PlayStation App til smartphones og tablets, der kan hentes gratis i App Store og Google Play, er også klar til opdatering til version 1.70 i det samme startvindue som softwareopdateringen til både PS4-systemet og PS Vita-systemet. Opdateringen indeholder Push-notifikationer, og brugere kan ændre deres profilbillede ved at uploade et billede fra deres mobilenheds fotobibliotek eller ved at tage et billede med deres enheds kamera. Desuden kan venneanmodninger sendes via e-mail og sms, hvilket gør det mere bekvemt og lettere at tilføje venner og udvide sit netværk. PlayStation App understøtter også iPad-formatet med 1.70-opdateringen.