Vejret er stadig fint uden for, så nu tager vi en tur på skattejagt i Strange Brigade som netop er landet. Vi har haft fingrene i PC versionen.

Hvis Strange Brigade skal forklares kort, vil man nok bare kalde det et eventyr spil. Den bedste beskrivelse af spillet er nok at det er en blanding af Tomb Raider og Indiana Jones. Og dertil kan der tilføjes et hav af skeletkrigere.

Spillet er en af de titler som nemt kan dele vandene når man ser det for første gang. Den ene del vil mene at det uden tvivl er noget vi har set så mange gange før. Men dem der sætter sig lidt ind i hvad spillet har at byde på, er med sikkerhed ikke enige i den påstand.

Den følelse med at det var noget man har set før, sad jeg også med da jeg startede spillet op for første gang. Men blev heldigvis sat på plads (af spillet) inden for ret kort tid. For ja, det er rigtigt at det ligner noget vi kender alt for godt ved første øjekast.

Men når man kommer i gang med spillet, finder man hurtigt ud af at man tager ret meget fejl. For spillet er så meget end et eventyr spil som vi har set. Det første man ligger mærke til er spillets forskellige former for puzzles.

Disse puzzles ligner selvfølgelig hvad vi kender fra andre spil. Men jo længere ind i spillet man kommer, jo mere kompleks bliver det. Man skal virkelig tænke sig om for at komme videre en gang imellem. Og ikke nok med det, så er det ikke bare det samme igen og igen. Så man må sige at Rebellion har gjort noget helt unikt med denne titel.

Efter rusen af hvor kompleks spillet er, så finder man ud af at spille med sig selv måske ikke var det man skulle. For efter at jeg har spillet det en del med mig selv, skulle spillets Co-Op del lige testes af. Og jeg må erkende at det jo er for vildt.

For efter at have troet spillet var et standard singleplayer eventyr spil gik vi lige et niveau op. Strange Brigade er jo næsten et rendyrket Co-Op eventyr. Spillet ryger op i en helt anden klasse når man får prøvet Co-Op. Så med det samme må det lige nævnes at det bedste man kan gøre, er at køre spillet igennem selv inden man går Co-Op vejen.

Det fede ved Co-Op delen, er at man kan spille med sine venner, eller vælge at lade den store online verden være en del af dit spil. Vælger man det sidste, kan folk vælge at droppe ind imens du spiller. Det virker faktisk utroligt godt på den måde.

Spillet er ikke et spil man kommer igennem på den første dag det spiles. For banerne er meget store, og der er en masse der kan opdages i banerne. Noget af det sjoveste (som jeg syntes) er nogle blå katte der skal findes. Man hører et miav, og så er det bare at se om man kan finde dem. Det er ret sjovt. Der er også en masse andre fede deltajer, men det er bedst I selv oplever dem.

Der er ud over den Co-Op en mulighed for at spille online i andre game modes. Men det er kun sjovt en gang imellem. For det der virkeligt er lagt mange kræfter i, er spillets adventure del. Der er en sjov mulighed som hedder Hordes. Det er også mægtigt sjovt, men bliver hurtigt ret svært at klare de vilde ”bølger” af krigere der kommer imod en.

Men både den Horde og Score Attack som er de andre muligheder online, er et godt alternativ i forhold til Adventure delen. For de er bygget op på den måde, så det er små hurtige spil, frem for de lange baner man skal igennem normalt. På den måde er der skabt en fed balance i spillet, der gør at det henvender sig til mange. Og ikke mindst, så kan man lige snuppe et spil Strange Brigade når man lige har tid.

Er du til eventyr spil så snyd dig ikke for Strange Brigade. Det er et spil som kommer til at stå på manges spil hylder. Spillet kunne nemt blive et af de bedste eventyr spil i år.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSNK Heroines: Tag Team Frenzy anmeldelse
Næste indlægPlayStation Classic annonceret
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
strange-brigade-anmeldelseEr du til eventyr spil så snyd dig ikke for Strange Brigade. Det er et spil som kommer til at stå på manges spil hylder. Spillet kunne nemt blive et af de bedste eventyr spil i år.