Er man fan af den lille blikkenslager med de blå overalls og røde hat, så udkommer der snart et spil lige for dig. Nintendos helt egen Mario har været hovedperson i et uendelig hav af spil og nu har vi 3 klassiske titler, samlet i én pakke. Super Mario 3D All-Stars byder på Super Mario 64, Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy. Vi har haft en uges tid med denne skønne kompilation af Super Mario spil på Nintendo Switch, og det er et skønt tilbageblik.

Vi har sikkert alle hver vores favorit, hvad angår Super Mario spil. Men med Super Mario 3D All-Stars har Nintendo i den grad valgt et par af de bedste spil i serien, efter min smag. Det er specielt mærkværdig at se det store spring der sker fra spil til spil, og muligheden for at tage alle 3 spil med sig på farten, den er svær at sige nej til. Hvordan ser det hele så ud og hvordan føles de?

Når vi taler Super Mario spil, så er det svært ikke at gå tilbage til nogle af de første Mario eventyrer der gjorde hans berømtheds status til det den er i dag. Super Mario 3D All-Stars er ikke en komplet pakke, da alle har hver deres favoriter hvad angår Super Mario spil, men pakken vi får her, er nu slet ikke så tosset.

Super Mario 64 (Nintendo 64), Super Mario Sunshine (Nintendo GameCube) og Super Mario Galaxy (Nintendo Wii) har alle fået et boost i opløsningen. Spillene rangere skifter mellem 720p når de er i håndholdt tilstand og 1080p når du spiller dem på et tv. Dog er Super Mario 64, lukket på 720p i både håndholdt og på i docken.

Det er blandt andet også første gang at Super Mario Sunshine spilles i 16:9 widescreen, hvor vi nu kan se endnu mere af spillets skønne solrige verden. Alle 3 spil har bibeholdt deres styring, indhold og ikke mindst charme. Det vi har her, er en fed tur ned af den nostalgiske Super Mario vej, fyldt med mange timers underholdning.

Super Mario 64 – Det første 3D Mario spil

Tager vi det første spil i pakken som også er det ældste, Super Mario 64, så var det jo også det aller første Mario spil i 3D. Dengang spillet udkom, var det jo helt utroligt at man kunne udforske en helt verden og i spillets tilfælde, mange verdener.

Udover at kunne bevæge sig rundt i alle afkroge af Peaches slot, i søgen efter den forsvundne Princess Peach, så er der rigtig meget at se og opdage. Der er hemmelige rum, gemte baner og man kan bruge utrolig lang tid på bare at spæne rundt for at se det hele. Slottet er spækket med malerier, hvor hvis du hopper ind i dem, kommer til nye farverige verdener. Det er næsten klassisk Mario gameplay, blot i 3D.

Styringen kræver lidt tilvænning og kameraet er lige som dengang, lidt svært at styre til tider. Kameraet kan også være ens største fjende, da det ofte kan være svært at styre hvor Mario hopper hen. Det er rigtig svært i de mere krævende platform sektioner. Grafisk set, så ligner spillet sig selv og det er kun opløsningen der har fået et løft her. Dermed ikke sagt at spillet ikke ser godt ud, da dette spil rammer lige i retro hjertet hver gang jeg spiller Super Mario 64.

Super Mario Sunshine – En ferie man ikke glemmer

Selvom vi har haft en god varm sommer, så kunne vi godt bruge lidt mere sol. Det klare Super Mario Sunshine! Mario og co. finder sig selv ankommet til den tropisk ø Isle Delfino. Men, der er ballade. Øen er blevet udsat for sabotage og der er nu en form for mudder-agtig grafiti, overalt.

Men Mario har lige det der skal til. For med hans nye gadget kaldet FLUDD, som Mario har spændt på ryggen, kan han hurtig komme rodet til undsætning. Med den kan han sprøjte vand, flyve i luften og løbe hurtigt rundt på øen. Han har nu til opgave at gøre øen ren igen og få fat på øens energi kilder, kaldet Shine Sprites. For øens beboere er bestemt ikke glade for situationen, og det er nu Marios job, at hjælpe dem.

Spillet fungere super godt på Nintendo Switch, både i håndholdt, tabletop og på tv. Styringen er der ingen klager over og spillet ser bare rigtig godt ud. Utroligt sjovt også, for nu er det første gang jeg selv prøver kræfter med spillet, da jeg ikke havde en GameCube da den originalt udkom. Det er bare Mario underholdning, når det er bedst. Ikke mindst fordi selve gameplayet ikke ligner de andre Mario spil der findes.

Super Mario Galaxy – Mini planeter med tyngde

Til sidst har vi Super Mario Galaxy som også var det første Mario spil for Nintendo Wii, hvilken er lidt en favorit hos mig selv. Spillede utrolig meget Super Mario Galaxy dengang den udkom og det samme gjaldt også for Super Mario Galaxy 2.

Men Mario finder denne gang sig selv fanget ude i rummet, efter en festival blev saboteret af ingen ringere end Bowser selv. Her må han hoppe fra mini planet til mini planet i en storstilet rednings aktion om at få Princess Peach hjem til jorden igen og få gjort kål på Bowser én gang for alle.

Selvom spillet ikke er specielt åben og det er også begrænset hvor meget man kan udforske, så er kreativiteten i de forskellige planeter og galakser, i den grad noget at beundre. Ligeså stille som man åbner op for nye galakser med uopdagede planeter, kan man altid se frem til mange forskellige udfordringer og nye fjender.

Der var dog én ting der bekymrede mig, inden jeg startede Super Mario Galaxy og det var styringen. I spillet dukker der Star Bits op, som er krystal lignende stjerner, som man selvfølgelig bare kan samle op, ved at gå hen til dem. Men på Nintendo Wii brugte man en Wii Remote, til at pege på dem og dermed indsamle de små Star Bits.

Men heldigvis, pga. de smarte Joy-Con controllere, så kan man også det her. Bare peg med højre Joy-Con og så dukker der en lille stjerne op på skærmen og så er det med at samle så snart de dukker op. Ligeledes hvis du kun spiller håndholdt/tabletop, så kan du også indsamle Star Bits, ved at trykke på skærmen.

En skøn samling – Den endelige vurdering

Alle 3 spil tager sig rigtig godt ud på Nintendo Switch. Hele Super Mario 3D All-Stars pakken, køre uden problemer og i min tid med alle spillene, oplevede jeg hverken dyk, lag eller andre problemer i gameplayet. Selvom spillene ikke har fået opdaterede teksture eller anden form for ekstra indhold udover bedre opløsning, så føles det som en god solid pakke man får her.

Hvis du også er vild med musikken fra de 3 spil, så kan du ude på hovedmenuen, høre samtlige numre fra hvert spil. Selve hovedmenuen er nu også lidt smart, synes jeg. Her kan du vælge hvilken af spillene du gerne vil spille og hvert spil har deres originale cover fra den konsol de udkom på og med beskrivelser af hvert spil. Fint, lige til og overskueligt.

Alt i alt, så er Super Mario 64, Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy som skabt til Nintendo Switch. Vi kan i den grad anbefale denne skønne samling, til din konsol.

Super Mario 3D All-Stars udkommer d. 18 September på Nintendo Switch.

Tusind tak til Nintendo for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægRazer Kishi Universal Gaming Controller ude nu til iPhone
Næste indlægTrust GXT 960 Graphin – anmeldelse
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK