Trust Gaming er et godt udgangspunkt for gamer der skal have udstyr for første gang. Visionen er at give det bedste pris/kvalitet forhold på markedet så alle kan få noget lækket gear uden at du behøver at sprænge budgettet. Denne gang kigger vi nærmere på Trust GXT 960 Graphin gaming musen. Dette er en letvægts mus hvor en stor del af skallen er fjeret i en bikube mønster for at nedbringe vægten. Hvordan lander den så på den officielle GamersLounge køkkenvægt?

Det matcher med specifikationerne som siger 74 gram. Havde jeg taget et smule mere af ledningen på vægten havde jeg sikkert nået de sidste 6 gram. De andre tekniske detaljer er en 10.000 DPI sensor, 1.000 Hz polling, justerbar RGB-belysning, et flettet stofkabel som ikke hænger i (zero pull) og så super glatte fødder. Her skal jeg lige give et pro-tip. Der sidder beskyttelses film under hver af musens trædepuder. Det kan du fjerne forsigtigt ved at kradse lidt med en negl. Det kan være svært at se så vær forsigtig.

Der er også en app hvor du kan tilpasse de forskellige funktioner. Det gælder selvfølgelig også lys effekterne. Det første jeg vil anbefale at du kigger på er DPI indstillingerne. GXT 960 Graphin kommer med en række standard indstillinger hvor den første starter med 800 DPI og den sidste er 10.000 DPI. Når jeg spiller FPS’ere så er mit udgangspunkt 400 DPI så den tager jeg som mindste indstilling. Så fungerer mellem 800 og 1.000 rigtigt fint til almindeligt andet så det bliver min anden indstilling. De andre bliver fjernet. Det gøre det også enklere at skifte. Når der kun er en knap så skal du bladre alle igennem hvor gang nu skal til foregående trin.

Der er en enkelt irriterende ting med den medfølgende app. Det er at den bringer sig selv i forgrund når du ændre DPI indstilling. Derfor skal du enten stoppe app’en mens du spiller eller holde poterne fra DPI tasten. Oplever du at Word, Excel og PowerPoint vinduer bevæger sig som om de lå i sirup så er det på grund af pollings raten. Den står til 1.000Hz og den kan du med fordel sætte ned til 500 for at undgå den fejl som er i MS Office pakken.

Formgivningen er velfungerende og jeg vurderer den til at have en mellem størrelse. Dermed passer den til langt de fleste. Den er symmetrisk bortset fra de to knapper på venstre side. Hvis du kan leve med dermed bruge lillefingeren eller ringfingeren til de to knapper så er der intet som forhindrer venstrehåndsbrug af GXT 960 Graphin. De to primære taster har en vandring hvor du ikke er i tvivl om trykpunktet. Det er ikke helt den samme følelse som på nogle af de mus der anvender Omron knappen. Når jeg tester præcision så er det ikke en forskel jeg kan måle.

Der er ikke tvivl om at du med Trust GXT 960 Graphin får en mus med samme funktionalitet som langt dyrere modeller. Der er ikke i helt samme grad understøttelse fra apps og der er ikke ofret penge på mærkevare komponenter. Det går på ingen måde ud over funktionaliteten og med GXT 960 kommer du billigt og godt fra start.