Det er lidt over et år siden Super Mario Maker udkom til Wii U, og det var en kæmpe succes. Nu er tiden endelig kommet til en 3DS version.

super-mario-maker3ds

Det blev modtaget med blandede følelser da spillet blev annonceret til 3DS også. Men lad os se om det kan gentage den store succes på Nintendo 3DS, med vores anmeldelse af spillet her.

Hvis man skal se på mulighederne i 3DS versionen frem for Wii U, så er der lidt at fremhæve. Først og fremmest så er muligheden for at spille spillet det samme som på Wii U. Men når det så er sagt, så er mulighederne lidt anderledes på 3DS da det jo er en rendyrket håndholdt konsol.

Så hvis du lige sidder der hjemme med en inspiration til en ny bane men skal ud af døren, så er der ingen undskyldning for ikke at lave den. For nu kan du jo tage Super Mario Maker med i lommen og med på farten hvilket er brillant.

smm3ds1

Ved første øjekast så ligner Super Mario Maker 3DS meget det vi kender fra Wii U, hvilket er ret godt for det fungerede jo fint den gang. Nintendo har formået at tilpasse måden man laver baner på, så det er lige efter bogen, og som man kunne ønske sig.

Man bliver kastet ud i at lave sin første bane når spillet startes op. Og der går ikke længe før man kan give sig i kast med at spille sin første hjemmelavede Mario bane. Lige meget om man er øvet eller man er helt ny i faget, så er der plads til alle. Måden man laver baner på er meget nem, og lige til at gå til.

Men når man har lavet sin første gode bane, og gerne vil dele den med andre som vi er vandt til man kan, så kommer første bump på vejen desværre. For af en eller anden grund, så er der ikke mulighed for at dele banen med andre online, som ellers var en kæmpe succes på Wii U. Vi skal ikke kunne svare på hvorfor man har valgt, at dette ikke skulle være en mulighed, men vi kan sige at vi savner dette.

smm3ds2

Selvom det ikke er en mulighed at dele sine baner online, kan man stadig spille en masse hjemmelavede baner. For der er nemlig mulighed for at spille de baner som folk har lavet på deres Wii U. Så der er altid en god mulighed for at prøve et varieret udvalg af baner, som er lavet af ligesindede.

Noget vi vil fremhæve Super Mario Maker 3DS for er spillets Challenge Mode. For det er gevaldigt sjovt at give sig i kast med. For der er hele 18 verdener at gå i gang med. Og hver enkelt bane er unik, og man får et mål der skal gennemføres for at komme videre. Så det er ikke kun at løbe igennem banerne hurtigt. For man skal klare banens mål, for at opnå trofæer.

En anden ting der kan fremhæves ved 3DS versionen, er at spillet kan tages med på farten. 3DS konsollen passer fint til de små hurtige baner som Super Mario Maker 3DS har at byde på. For lige meget hvor lidt tid man har til at spille, så kan man lige nå at klare en bane eller 2. Man kan også lige finpudse sine egne baner når man lige har et splitsekund at spille i.

smm3ds3

Vi var meget glade for Super Mario Maker på Wii U, og det er vi også for 3DS versionen. For spillet holder stadig smilet frem når man spiller. Og det er stadig lige så vanedannende som den gang. Det fede af det hele er at man nu kan lave sine baner imens man er på farten.

Overblik
Vurdering
Forrige indlægJulegave inspiration
Næste indlægSteep udgivelses traileren er landet
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)