Den amerikanske collectors udgave, med tilnavnet “Post-Pandemic Edition” indeholdte en figur – og denne version blev udelukkede solgt i USA, og resten af verden blev som sædvanligt overset. Denne slags sker når økonomi eksperter og bestyrelser for firmaer sætter sig ned for sammen at skulle optimere udgifter versus indtægter. I denne omgang kom de altså frem til at det ikke kunne betale sig at udgive Post-Pandemic Edition andre steder end i USA.

Det er såmænd også fint nok, men der er efterhånden startet en selvstående økonomisk cirkel de forskellige regioner imellem, og det er let at konkludere ved at tage et kig på sider som ebay. Man skulle tro at spiludviklerne burde have samlet op på dette, for netop at tjene de ekstra penge og slå den “sorte” handel lidt tilbage.

Det lader dog til at Sony – og Naughty Dog – så lyset, og  måske også forbrugernes frustrationer andre steder end i USA, da de ikke kunne få fingre i denne figur med mindre det blev til en meget  dyr import + forsendelse med risiko for ekstra told og skat og importgebyr og hvad ved jeg. Sony og Naughty Dog har så tilsyneladende indgået aftale med GameStop/EB Games om umiddelbart en verdensomspændende salg af disse figurer, men præcise tal om hvor mange de har tilgængelige er der ingen forlydender om.

Pakken er stor og imponerende at se på og fremviser stolt det artwork som bliver vist på henholdsvist Joel og Ellie Special udgaverne – og fronten samt toppen fremviser logoet med stolthed.

Det er ikke bare indpakningen der er stor, figuren er endnu mere spektakulær at se på, når først du får den ud af indpakningen – som i øvrigt er godt gennemtænkt. Figuren er omgivet af flamingo, men ikke af den slags der går let fra hinanden. Heldigvis, ellers havde hele min seng da været fuld af små flamingo kugler. Ved første øjekast ser du hurtigt at figuren består af de to hovedpersoner fra The Last of Us, Joel og Ellie. Hun sidder henslængt på en kasse og kigger op på Joel, som står rankt og på vagt. Denne stilling – eller scene om du vil – er meget sigende om essensen af spillet, som handler om to mennesker, som sammen bekæmper alverdens onder, og Joel som vil gøre alt for at beskytte Ellie, og Ellie som ser meget op til, og holder meget af, Joel.

  IMG_0969

Statuetten er omkring 30 cm høj og lader til at bestå af metal af en art. Mit bedste bud på stående fod er jern, men med luft i midten for at gøre den lettere. Den virker ekstremt holdbar – bortset fra steder der er udsatte, eksempelvis deres våben (i dette tilfælde en riffel og en shotgun) og gasmasken som måske kan knække af ved et fald på hård overflade. Få dele, beplantningen og stroppen på Ellies riffel, er tilsyneladende lavet af malet plastik eller lignende blødt materiale.

IMG_0976 IMG_0975 IMG_0974

Jo mere jeg kigger på figuren tæt på, jo mere rammer min hage mit skød. Figuren har virkelig mange formidable detaljer – det eneste som ikke er helt på plads er ansigterne og græsset, men det er også ekstremt svært at gengive realistisk. Hvis man kigger bag på figuren er der næsten flere detaljer end foran, da selv duct tapen på Joels taske bliver vist i fineste stil. Detaljerne gør et godt arbejde i at genskabe det rustikke og slidte look som ikke kan undgås under en zombieapocalyptisk oplevelse. Detaljer som trykket på Ellies bluse og ammo’en på kassen bag Joel sætter et ganske pænt prik over i’et.

  

Figuren kan købes nu til en annonceret pris på 850,- i GameStop butikker landet over. Vi kender ikke til lagerbeholdning, så hvis figuren har vakt din interesse, er det med at være kvik og få fingre i en mens tid er. Som bekendt er den slags af begrænset oplag.