Så er det tid til vi skal se på en af de helt store Japanske RPG titler. Byd stort velkommen til Tales of Berseria, som har fået den helt store tur på Playstation 4.

Det er første gang jeg personligt stifter bekendtskab til Tales of serien. Men har til min store overraskelse fundet ud af at Tales of Berseria er den 16. titel i denne række. Men da jeg ikke har spillet de andre spil, så vil denne anmeldelse ikke være i forhold til de andre spil i serien.

Når spillet startes op, så er man ikke et sekund i tvivl om at dette er en Japansk RPG titel, for grafisk der emmer den langt væk af alt det som de Japanske univers byder os på. Lige fra super fede anime film, til den fedeste ”tegnefilm” grafik, som jeg normalt kalder den.

Historien i spillet starter som mange. Alt er fryd og gammel ind til et eller andet går galt, og den holder også her. Vi følger hovedpersonen Velvet som først og fremmest bliver besat af en dæmon, men til den fordel for hende at hun nu har uanede kræfter. Hun tager nu på færd for at hævne mordet på sin bror, og det bliver en vild tur.

På sin færd møder hun mange forskellige personligheder, og det er en af de ting der gør spillet så elskeligt som det er. For man kan mærke at der er lagt mange kræfter i at gøre de forskellige personer man møder i spillet unikke. Historien kan dog til tider virke lidt rodet, men man fanger den hurtigt igen.

Men nu da vi er er ved den kære Velvet som er hovedpersonen i spillet. Så skal det siges at hun er den første kvindelige hovedperson i Tales of serien. Og jeg må nok indrømme at hvis de andre hovedpersoner bare når hende til sokkeholderne, så vil jeg uden tvivl tænke over at skulle i gang med resten af Tales of serien.

Hun kan dog til tider virke ret skræmmende med den tone hun føre, og måden hun er på. Men ved nærmere eftertanke, kan man ikke bebrejde hende. Hun har lige mistet sit et og alt (sin bror) og hun er besat af en dæmon. Så med det taget i betragtning, så er hun sku en flink tøs.

Men lad mig lige vende tilbage til den grafiske del af spillet, for den kan måske skræmme nogen. For i disse tider, så når man siger RPG spil, så tænker mange nok på det meget flotte Final Fantasy XV univers som vi på siden også var meget glade for. Men med Tales of Berseria der peger spillet i en helt anden retning. For grafisk der er det mere i tegnefilm stil end det fotorealistiske.

Og jeg må med det samme sige, at det fungere lige som det skal. Det passer perfekt ind i det univers som man har formået at skabe her. Og ikke nok med det, så er spilet krydret med en masse super fede anime film sekvenser en gang imellem, og det slår virkeligt hovedet på sømmet her.

Når vi kommer til kampene i spillet, så kan man ikke komme uden om man nok har set noget lignende før. For spillet har de ”klassiske” kampe som man kender dem. Når man støder på en fjende, bliver man sendt i en slags arena, hvor man så kæmper i real time. Spillet er meget bygget op om man skal lave de rigtige kombinationer af de mulige angreb man har. Man har et kæmpe udvalg af angreb, og det er om at vælge dem med omhu. For vælger man de helt rigtige glider man lige igennem spillet uden de store skrammer.

Og jeg må lige med det samme sige, at det ikke bare er at hamre løs på knapperne, som man gjorde som knægt når man spillede Tekken 2. Nej man skal med alle sine talenter, sætte det helt rigtige kombo sæt sammen. Det er ikke lige til, for mulighederne er mange, og man kan kombinere angreb på hver enkelt knap. Så selvom det lyder simpelt, så er det ret omfattende. Jeg er vild med det kampsystem og det fungerer som det skal.

Hvis du overvejer at få en vild spil oplevelse, eller bare føle den Japanske RPG genre når den er bedst, så er Tales of Berseria spillet du må eje. Det har alt hvad man kan forlange af genren, og man kan bruge et utal af timer på spillet uden at det bliver for meget. Køb det før din nabo!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægVirtus Pro vinder DreamHack CS:GO Master i Las Vegas
Næste indlægThe Elder Scrolls Online: Morrowind overblik
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
tales-of-berseria-anmeldelseHvis du overvejer at få en vild spil oplevelse, eller bare føle den Japanske RPG genre når den er bedst, så er Tales of Berseria spillet du må eje. Det har alt hvad man kan forlange af genren, og man kan bruge et utal af timer på spillet uden at det bliver for meget. Køb det før din nabo!