Når man skal erhverve sig et nyt spil er der flere måder at gøre det på. Er man ikke bange for at få et spil inden det er færdig udviklet så er Early Access vejen frem. Dette præver vi kræfter med i denne TemTem anmeldelse. Vi har haft fingrene i PlayStation 5 versionen.

Når man ser et spil som TemTem, så er det nærmest direkte umuligt at lade være med at nævne Pokémon i samme sætning. For når man hører om det som TemTem har at byde på, så lyder det næsten som et nyt Pokémon spil.

Det skal selvfølgelig nok undlades at blive som en sammenligning mellem de 2 spil. Men vi syntes lige det er på sin plads at nævne da det har så mange ligheder. Men når det så er sagt, så er TemTem sin helt egen titel.

Hvis man skal ridse kort op hvad TemTem er for en størrelse. Så er du kort og godt en TemTem træner, som begiver sig ud i den store verden for at finde en masse TemTems og kæmpe imod andre.

Konceptet lyder måske tyndt, men det holder faktisk ret godt. Spillet er meget nemt at gå i gang med. Og inden du ser dig om har du nemt fanget de 10 første TemTems. Men så stopper det nemme også her.

Der går ikke længe før sværhedsgraden lige bliver skruet en tand op. Man finder hurtigt ud af man ikke bare skal angribe alt du ser, og specielt ikke bare give den gas med din ynglings TemTem.

Konceptet når de små monstre skal nedkæmpes kender vi jo fra et spil vi ikke nævner endnu en gang. Men i TemTem lader det til man går betydeligt mere op i hvilken type monster man bruger i kamp.

For der er jo selvfølgelig visse typer der er stærke over for andre. Men det virker som at i TemTem der går man lige lidt ekstra op i hvilke man bruger. For bruger man nogen der er svage over for andre, gør det hurtigt kampene umulige. Så tænker man sig om, så kan man komme langt.

Spillet er med mange MMO aspekter som vi kender fra mange online spil. Dette passer perfekt i et monster univers som dette. For savner man hjælp til noget eller lige mangler nogle ting, så er hjælpen altid i nærheden.

Man bliver hurtigt forvendt med at rende rundt i denne herlige verden og man hele tiden møder folk der lige løber forbi en. En ting som også er fedt er man har valgt at lave det som en mulighed med at være i klaner i spillet. På den måde er det endnu nemmere at rende rundt og lave en masse sjov samen.

Grafikken i spillet er som man ser ikke prangende. Men det gør faktisk ikke noge. For i sådan et univers er det der vægter mest, nemlig gameplayet. Og det er i hvert fald ikke noget der mangler i TemTem.

Spillet er som sagt i sit Early Access stadie. Hvilket i korte træk betyder, at det ikke er færdigudviklet. Dette betyder faktisk ikke det store for oplevelsen af spillet. Nærmere tvært imod.

Når et spil er i Early Access betyder det sådan set bare at der kan ske ændringer på grundlag af de oplevelser vi alle har når vi spiller. Når man spiller TemTem mærker man slet ikke at spillet er under udvikling.

TemTem er med sikkerhed et spil som mange vil falde i hak med ret hurtigt. Det har et fængende gameplay, og man er fanget af det farverige univers med det samme.

Hvornår spillet det lander i en fuld version vides ikke helt endnu. Men det kan spilles som Early Acces via Steam (PC) og PlayStation 5. Vi glæder os i hvert fald allerede til en masse gode minder med det fulde spil når det lander.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPS Plus for Januar 2021
Næste indlægTwin Mirror – anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)