the evil within 07The Evil Within er et survival horror udviklet af Tango Gamesworks som er et studie startet af Shinji Mikami. Kender du ikke Mikami så står han bag CAPCOM’s Resident Evil serie hvor den sidste udgivelse han arbejde på var Resident Evil 4 udgivet i 2005 til GameCube. Denne gang er det så nye omgivelser, en ny helt, nye fjender og en helt ny historie.

the evil within 01Vi møder detektiven Sebastian ”Seb” Castellanos der er blevet kaldt ud til en bestialsk mordscene på Beacon Mental Hospital. Der sker selvfølgelig en række mystiske ting hurtigt efter hinanden og Seb undslipper hospitalet mens hele Krimson City bukker under i et massivt jordskælv. Seb begynder rejsen for at finde ud af hvad der egentlig er sket. Undervejs møder han Dr. Marcelo Jimenez der leder efter sin patient Leslie Winters. Det er som i andre spil hvor der alene er singleplayer, et spørgsmål om at lytte til dialogen, samle forskellige spor og stykke det hele sammen så du får et samlet billede. Det en mørk gotisk fortælling med muterede monstre og gale videnskabsmænd.

the evil within 06Det er lige dele survival (overlevelse) og horror (skræk) i et tempo hvor spillet nærmest opfordrer dig til at tage det langsomt. Forsøger du at blæse igennem så vil du lide en alt for tidlig død alt for mange gange. Spillet er delt i kapitler hvor din opgave er at styre Seb rundt så han kan snige sig forbi, eller dræbe, de mange almindelige fjender for at finde den bedste taktik til at nedlægge de mange mini-boss’er og selvfølgelig de større boss’er. Alle findes i overflod og den ene er mere bizar end den anden. Det er i modsætning til Resident Evil også et meget mere overnaturligt univers.

the evil within 03Det kræver selvfølgelig våben samtidig med at du hele tiden skal lede efter spillets valuta der er grøn hjernemasse. Den grønne hjernemasse anvendes i spillets sikre zone hvor en sygeplejerske altid er parat med en godt råd, og gerne viser dig vej til området med hemmelige bokse hvis du har en nøgle der passer. Dem finder du ved at smadre statuer du finder. Opgradering af dine evner forgår i en medicinsk udgave af en elektrisk stol, hvor du kan vælge om det skal være mere helbred eller flere armbrøst bolte der er øverst på ønskesedlen.

the evil within 04Armbrøsten er også mit favorit våben. Den skal bruge bolte som du laver ud af dele du får ved at disamere fælder af forskellige typer. Den hjælper dig til at nedlægge store fjender som Boxman, der har et pengeskab som hoved og ynder at hive det af for at komme til live et nyt sted hvor der er et pengeskab. Der er på uhygge siden hele vejen igennem dømt tortur porno som ikke er set i samme omfang siden Hellraiser. Det er ikke uden grund at The Evil Within har en aldersmærkning på 18+. Det er ikke alle som vil finde denne meget direkte grafiske tiltalende og hele stemningen i spillet er på alle måder gennemført mørk.

the evil within 05Gameplay delen er som jeg kender den fra Resident Evil tiden og det er et velfungerende uden at være prangende. Der er kontekstuelle handlinger som lyser op når du er tæt nok på. Ja lige bortset fra døre og det betyder at du jævnligt går forgæves fordi en given dør ikke bare er låst men kun er dekoration. Du kan koble våben og andre dele på D-pad og det fungerer enkelt og hurtigt. Tango Gamesworks anvender den tilpassende Id Tech 5 motor og den har ind i mellem de klassiske tredje persons udfordringer. Det betyder bl.a. at omgivelserne dækker udsynet så du ikke bare bliver udfordret af spillets monstre men også af det tekniske i at styre Seb præcist.

Du skal forvente at sætte omkring 15-20 timer af til at nå igennem hele spillet. Selv på den sværhedsgrad som kaldes Casual (afslappet), som sammenlignet med andre spil, på ingen måde er nogen afslapning. Det er mest en service information for jeg har det fint med spil der kræver en indsat for at komme igennem. Der også en række opgaver du skal løse for at åbne op for næste område, hvor det at stikke nåle i en hjerne var en mindeværdig oplevelse. Der bliver også nærmest episke oplever i nogle af de sidste afsnit.

the evil within 02The Evil Within har ikke bare lånt ordet Evil fra Resident Evil. Spillet har også taget store dele af gameplayet og gjort til sit eget. Historien skyller som tidevandet frem og tilbage så det aldrig bliver ensformigt. Det er et must have for alle survival horror fans og andre som har nerver til et grafisk udtryk i en mørk gotisk terror stil. Selvom Shinji Mikami har sagt at dette spil skal være hans sidste mener jeg han har materiale til endnu flere gode gys.

Spillet er leveret af Nordic Game Supply og afprøvet på PlayStation 4. Som unyttig paratviden så er huset inspireret af Winchester Mystery House som findes i Californien.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægForklaring på de nye funktioner i PlayStation 4
Næste indlægNy forældreguide om Børn, unge og computerspil
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
the-evil-within-anmeldelseThe Evil Within har ikke bare lånt ordet Evil fra Resident Evil. Spillet har også taget store dele af gameplayet og gjort til sit eget. Historien skyller som tidevandet frem og tilbage så det aldrig bliver ensformigt. Det er et must have for alle survival horror fans og andre som har nerver til et grafisk udtryk i en mørk gotisk terror stil. Selvom Shinji Mikami har sagt at dette spil skal være hans sidste mener jeg han har materiale til endnu flere gode gys.