tlou_bills town sunsetVi har spillet et preview af The Last of Us, der er Naughty Dog og Sony’s store eksklusive udgivelse til PlayStation 3 her i foråret. Det er også et godt bud at den bliver den sidste af slagsen til denne generation af konsoller. Vi har tidligere, skarpt overvåget, spillet et afsnit som mest foregik indendørs. Denne gang har vi selv fået lov til at spille dele af banerne Lincoln og Pittsburgh, der mest foregår udendørs. Det har taget lidt tid at hente for preview koden er som download der fylder 6,8Gigabyte.

Naughty Dog har anvend deres store erfaring med den succesfulde serie Uncharted som fundament til spillet som foregår i en nær fremtid, hvor en sygdom har forvandlet mange mennesker til zombieagtige uhyrer. Denne preview kode afslører er at der findes fire sværhedsgrader, Easy (Let), Normalt, Hard (Svær) og Survivor (Overlever). Det er ingen spøg at spille på Hard og jeg kan kun gætte på hvor vanskeligt det bliver at spille på Survivor. Husker du traileren med bagholdet? Så svarer denne til Pittsburgh banen. Her angriber flere banditter vore helte Joel og Elllie. Banen giver et glimrende indtryk af de mere fundamentale spilmekanikker i denne survial horror.

tlou_joel with human shieldDet er nødvendigt at økonomiserer med de sparsomme våben du finder og specielt ammunition er en mangel vare. Vælger du Hard så er det nødvendigt at snige dig rundt og forsøge helt at undgår fjender for at overleve. Du finder også steder hvor du kan reparer dine improviserende våben eller skabe helt nye. Finder du en arbejdsbænk så er der frit slag til også at opgraderer dine skydevåben. Det ser ud som om der er masser af muligheder hvor skydevåben måske hverken er den mest fremtrædende eller den mest underholdende. Og ja der er også mulighed for at anvende bue og pil. Det er jo det nye sort.

tlou_ellie looking leftHvis det skal være rigtigt survival så er det at administrere ressourcer altid et vigtig element og det går selvfølgelig hånd i hånd med at søge efter flere ting. I et så detaljeret miljø som The last of Us er det en fornøjelse at lede i skuffer og skabe efter flere ting der kan brugen i kampen for at overleve. Noget jeg også glæder mig til at få den fulde oplevelse af den dialog der er mellem Ellie og Joel, når der ikke lige er fare på færde. Det er på alle måder det mest naturtro jeg har oplevet på en konsol. Det er lige fra lys og skygge til de flot 3D modellerede omgivelser.

tlou_crafting health kitDet bliver selvfølgelig ikke horror uden øjeblikke med bankede hjerte og med livet som indsats. Det skal der nok også være rigeligt af. Der kommer et tidspunkt hvor du farer sammen når lydbilledet pludseligt ikke er som det plejer. Så finder desperationen hurtigt vej til dig, mens du panisk forsøger at finde en vej frem der er lettere kan overskue. Det kan lykkes selvom du nogle gange ender mere ophængt end du havde forstillet dig.

Det er altid en stor tilfredsstillelse at overleve endnu et afsnit og se at selvom menneskeheden er truet af udryddelse så klarer resten af kloden sig bedre end nogen sinde. Efter denne oplevelse med preview koden glæder jeg mig endnu mere til 14. juni hvor The Last of Us udkommer.

tlou_Bills Bar